Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi értelme sok év után házasodni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi értelme sok év után házasodni?

Figyelt kérdés

Én házasság párti vagyok (persze csak 1-2-3 év együttélés után). Jogilag is mindenképpen jobb így, a gyerekek szempontjából is, hogy automatikusan a férj nevére kerülnek, nem kell az apasági nyilatkozattal vacakolni.

Ismerőseim fújoltak, amikor mi esküdtünk, hogy a házasság egy baromság.

Erre most ők 16 év együttélés és 2 gyerek (2 éves és 4 éves) után házasodnak. Oké, meggondolták magukat, de ha eddig jó volt házasság nélkül, akkor most miért fontos? (Van nagy házuk, autójuk, szóval nem hitel miatt.)

2022. júl. 11. 14:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Nagybátyám majdnem 20 év után vette el az élettársát. Ő azért, mert megtudta, hogy rákos, és így akart róla gondoskodni. Özvegyi nyugdíj, öröklés, stb. Sajnos bejött a sejtése, nem sikerült legyőznie a rákot.
2022. júl. 11. 15:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ő dolguk, hogy miért csak most házasodnak. Ne légy kíváncsi rá.
2022. júl. 11. 18:38
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A te házasságodnak mi értelme volt? Na, pontosan ugyanannyi értelme van az ismerősöd házasságának is, se több, se kevesebb.
2022. júl. 11. 18:55
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Meggondolták magukat és kész. Nem mindegy neked? Szívük joga. Az ő dolguk.

Mindezt úgy írom, hogy mi 1,5 év kapcsolat után házasodtunk össze, és soha senkinek nem lettem volna 5-8-10+ évig csak a barátnője, mert nekem ez az állapot 1-2 év után kevés lenne.

Arra akarok célozni, hogy mindenki akkor házasodik amikor akar. Ha akar, és senkinek sem kötelessége neked magyarázkodni a magánéletéről.

2022. júl. 11. 19:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert jogilag nem mindegy az öröklésnél.Ketten eddig együtt dolgoztak meg az elértekél, más vigye el ha netalán tán történik valami.Közös vagyon az van így is úgy is, de öröklésnél nem.Ennyi a különbség lényegében.
2022. júl. 12. 12:21
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Most látták elérkezettnek az időt az egybekelésre.

Ám, lehettek más indokai (okai) is.

A házasság jóval erősebb kötelék, mint az együttélés.

2022. júl. 12. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!