Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez normális dolog vagy én vagyok “hisztis”? Mit csinál egy apa? (Apa-férj “feladat”)
Gyeden vagyok itthon egy 10 hónapos babával.
Egy napon úgy néz ki, amikor a férjem a dolgozik, hogy reggel felkelünk, a baba cicizik, utána reggelit készítek magamnak és a férjemnek ( általában később kell fel, szóval 30 perc van a reggelik között, amit mindig én csinálok meg).
Elmegy dolgozni, én pakolom el a munkaruháit, aznapra ételt, innivalót.
Egész nap a picivel vagyok, házimunka stb…
Este haza jön, én adom tányéron elébe az ételt. Tehát én szedem ki neki az ennivalót.
Hétvége ugyanez csak ő egésznap tv-t néz.
Magyarul semmit nem csinál itthon, én viszont mindent a boltba meg, én vásárolok, mindig én vagyok a gyermekkel. Persze szeretget, összebújúnk néha, de ha valamin kiborulok akkor már hisztizek…
Nekem nem volt apa/férj mintapéldám gyerekkoromban.
Vagy feleség-férj példa.
Ez teljesen normális vagy jogosan zavar ez az egész?
Nyílván leültünk már beszélni, de ő nem lenne velem, ha nem szolgálnám ki (ezt a napokban tudtam meg). Mondtam is neki, hogy baba érkezése után ezt felejtse el, de ezt csak egy hónapig tartotta be. Amúgy sem vagyok egy hisztis típus, de ha vmit sokadjára mondok el és nem érti meg, akkor dühös leszek!!! Főleg, ha gyerek miatt kérem, mert áll és mindent elér, amit eddig nem (kellett volna).
Nem a házimunkával van a bajom vagy a főzéssel (3fele szoktam főzni), hanem nekem nincs is társaságom, nincs közös program 3-asban. Max. kettesben (erre nem panaszkodhatok).
Elég nagy a különbség a hagyományos családi szerepek/modell és eközött a kihasználás között. A férjed azt gondolja mert gürizik, megoldotta a feladatát, innentől a te dolgod kiszolgálni őt. Nagyon erősen kétlem, hogy a gyerek előtt nem ugyanezt várta el és nem ugyanígy viselkedett. A TV előtt lenni hétvégente, a gyerekhez sem nyúlni, szólni, az több mint szánalmas.
Ez egy kudarcra ítélt házasság, egyenes út vezet az egyedülálló anyasághoz (akár vele maradsz, akár nem). Késő már visszapörgetni az időt, de talán a jövőben tanulsz belőle. Kezdd el tervezni hogyan fogod a gyereket felnevelni egyedül, mit tudsz csinálni, milyen lehetőségeid vannak.
10: Nincsen elhízás, foghíj, isiász, érelmeszesedés, demencia, reuma, porckopás meg a többi szokásos betegség 40 év felett? Te hány éves vagy?
Melyik csodafalu ez?
Én nem is vagyok annyit ébren egy nap, hogy beleférjen annak a fele, amit felsoroltál. Nekem is voltak hajtós időszakaim 6-9 óra alvással, de az nem megy 110 vagy akár csak 60 éven át!
"ő nem lenne velem, ha nem szolgálnám ki (ezt a napokban tudtam meg)"
Nincs rokonotok, aki segítene? Nagybácsi, nagyszülők, testvér?
Már azzal is előrébb volnál, ha ketten lennétek a babával.
Mért akarsz vele maradni?
10: Alkoholisták, dohányosok, munkamániások, depressziósok, epekövesek, vesebetegek, szívbetegek, dohányosok, rákosok sincsenek abban a faluban?
Nagyothallók, rövidlátók, távollátók?
Időskori cukorbetegek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!