Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki mit gondol a név átvételről?
Nagyon szeretnék a későbbiekben házasságot, de a nevemet mindenképp meg szeretném tartani.
Páran már néztek rám furcsán emiatt, de ez miért ekkora baj??
Tudom szeretni és tisztelni a férjemet anélkül is, hogy eldobnám a saját nevem, életem, személyem.
Mert számomra a névátvétel ezt jelenti ... Mintha a múltam megszűnne létezni, a régi énem egy felesleges lény lett volna és a férjem "darabjaként" érek csak igazán valamit.
Semmi probléma ezzel, én se tervezem felvenni a párom nevét és őt ez cseppet sem zavarja.
Akik emiatt furcsán néznek rád elég régimódiak lehetnek a rossz értelemben, nem érdemes foglalkozni velük.
Én sem vettem fel, a férjemet pedig nem zavarta, leéltem 30 évet a nevemmel, nem tudnám megszokni, hogy más lett. Pedig sokszor mormogtam a nevünk különböző változatait a kapcsolatunk alatt, de mindenhogy idegen volt.
Szóval mindenki maradt aki volt. A gyerekeink majd megkapják az apjuk vezeték nevét, az úgy pont jó lesz.
Én sem vettem fel a párom nevét, neki teljesen mindegy volt. Azt mondta, döntsek én, hiszen nekem kell azzal a névvel élni.
A gyerekeink (ha/amikor lesznek) majd az ő vezetéknevét fogják kapni, azrt is, mert neki nincs tesója és viszonylag ritkább a neve, így szeretnénk, hogy ne haljon ki a név.
"Páran már néztek rám furcsán emiatt, de ez miért ekkora baj??"
Hm, nem tudom, de ezt kik mondják? Hol, milyen korosztály? Szerintem nagyon sokan nem veszik fel, senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mit csinál a nevével.
Nálunk én lettem kiröhögve, mert felvenném a férjem nevét, és ezzel - szerintünk - teljesen alávetem magam és már csak háziasszonynak leszek jó. Mondom, oké... :D
Hihetetlen, hogy egyesek milyen kardinális kérdést csinálnak ebből. Tartsd meg a neved, ha úgy tetszik. Nem ettől lesztek házasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!