Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Középkorú házas szexcentrikus férfiak tudtok hűségesek maradni?
20-as! Nőként tökéletesen értem, amit írsz. Én hasonló voltam a házasságomban, még a hátvakargatás is ugyanaz volt. Utáltam a szexet és annak minden formáját, húztam az időt, hátha közben megjön a kedvem, de sose jött meg. Utáltam már a szex szót is, kitaláltam esténként mindent, csak hogy ne kelljen szexelni. Hetekig húztam az időt, már tiszta pánik voltam, ha szexelni kellett. Hidd el, ez az oldal sem élvezetesebb, mint a tiéd.
Mi elváltunk, mert bár tökéletes páros voltunk minden téren, de a szex nem ment. Nehéz volt a válás 25 év házasság után. Mindkettőnknek van már új párja. Én direkt olyat kerestem, akinek nem fontos a szex, viszont az egyéb emberi értékek igen. A volt férjem pedig szexre hajtott, hiszen ki volt éhezve. Érdekes módon neki tönkrement a kapcsolata és már szex is alig van náluk, de nyilván nem akar már megint válni. Ezt is megértem.
A válás előtt jártunk párterápiára, de visszafordíthatatlan folyamat volt. Egyébként a volt férjemnek "köszönhetem", hogy majdhogynem megutáltam a szex szót is, bár így utólag már nem neheztelek rá. Munkamániás volt és az mellett, hogy én is ugyanannyit dolgoztam, a két gyerek szinte csak rám maradt. Én mindig fáradt, kialvatlan csődtömeg voltam évekig és dühös az egész világra, hogy nőnek születtem. A szex csak a drága időt rabolta tőlem, amit pihenéssel tölthettem volna. És ez a harag szép lassan átvándorolt a volt férjemre, hiszen ő ugyanúgy élte az életét, mint eddig, én pedig belerokkantam a mindennapokba. A békesség kedvéért az ötperces szexek kora jött el, csak minél előbb legyünk túl rajta, nyilvánvalóan ebben az opcióban az én vágyaim sehol nem szerepeltek, arra már sem idő, sem energia, sem akarat nem volt. Így lehet közösen tönkretenni a szexualitást, amivel nekem a házasságom előtt semmi bajom nem volt és élveztem minden percét.
Miért érdekel, hogy más férfiak hűségesek-e? Attól boldogabb lennél, ha ide irnák, hogy nem megnyugtatna?
Azt irtad, hogy a férjed jóvágású, de te öregszel, ő nem öregszik?
Helyre kellene tenni benned egy két dolgot, mert az önbizalmad nagyon alacsonyan van, ha rendbe teszed akkor másként fogod látni a dolgokat, és nem arra figyelsz, hogy a férjed mit csinálna ha…stb stb…
Mi tart össze egy házasságot egy bizonyos kor után?
Egy szoros érzelmi kötelék a SZERETET, érzelmi kötelék amit mindkét félnek úgyanúgy kell müködtetni, oda vissza, ahol csak az egyik fél sóhajtózik a másik iránt az egyoldalú, ott nincs meg a harmónia, és az önszeretettel is problémák vannak.
Aki szereti önmagát, nem él egy olyan kapcsolatban ahol kihasználják érzelmileg tönkreteszik stb. ..
Valószinűleg a férjednek sokkal több az önbizalma a tiédnél , és ez téged sért, bánt stb..mert nem vagy a helyeden, nem vagy egyensúlyban ….ha ott lennél, akkor talán ő gondolkodna ezeken amin most te…
Miért jönnek a gondolatok, hogy neki jó lenni mást kipróbálni?
Ez önbizalomhiány .
Talán sok olyan sorozatot filmet nézel ami sajnos csak az idealizált romantikát mutatja nem a valóságot, igen a filmekben minden illuzorikus….
Ha helyreteszed magadban az önbizalmat és egyensúlyba teszed, akkor nem fognak jönni ahhoz hasonló gondolatok amikkel most emészted magad…egy sugárzó nő leszel akivel imádnak lenni, mert energikus és dinamikus vagy, ha jól müködteted az energiáidat..
Most elakadásban vagy….
Mindkét félnek tenni kell a közös boldogságért, aki kijelenti, hogy ennyi tud, és nem hiányzik annak a másik fél nem számít, nem csak az egyik félnek kell a boldogságért küzdeni, hanem mind a két félnek, úgyanúgy annyit kell bele tenni.
Aki bedobja a törölközőt és kijelenti, hogy ennyit kapsz, attól meg kell kérdezni, hogy ő mit szólna hozzá, ha egy ő általa nagyon vágyott dolgot a másiktól nem kapna meg, pedig nagyon szeretné, de a másik kijelenti, hogy nem, ennyit van és nincs több…
Ténylegesen szembesiteni kell, hogy mit tesz a másik féllel, mert úgy látszik sokan nincsenek tisztába, hogy a másik félnek is vannak igényei. ..
ha pl, mennek a bántó és megalázó szavak és a másik fél ignorálása az intim életben, akkor az már az elhidegülés jelei, hogy a másik már érzelmileg távol van tőlünk, és bárhogyan is szeretnénk ez idővel nagy távolsággá alakul, amikor már nagyon távol vannak érzelmileg egymástól a párok.
Az a fél aki érzelmileg jobban kötőtik a másikhoz mint viszont, ott komoly egészségügyi károkra lehet számitani a jövőben, az elfojtás által, csendben fogja magát emészteni, és csendben türi az érzelmi megaláztatást, ignorálást.
Ott ahol az egyik fél „bedobta a gyeplőt’ idézőjelesen, már nem érdekli a másik fél érzelmi világa, ennyit van és nincs több, mondják és ezzel el van intézve ez az ember igazából önmagát sem szereti, mert aki önmagát szeretni nem tesz ilyet a párjával, mert fontosak az érzelmek, mit remél egy ilyen fél, hogy mennyire lesz a jövőbeli élete mesés és boldog, egy olyan párral akinek nem adja meg azt amit szeretne?
Az ilyen fél érzelmileg megalázza a másikat, és tenni sem akar hogy jobb legyen és itt most az érzelmileg frigid nőkről van szó, mivel a férfiakra kevésbé jellemző vagy ritka ez a jelző. ..
Ne csodálkozzanak, ha az érzelmileg elhagyott fél, nyitott kapcsolat tényét veti fel, amire kell, hogy lépjen bármit is a másik…
Mindenféle hátsó szándék nélkül kérdezem, hogy vajon miért van az, hogy egyre több ember - leginkább sajnos nő - nem kívánja a szülés, vagy egy bizonyos életkor után (mondjuk 40 éves kor körül) a szexet? És a vágy vissza sem jön, tehát ez nem időleges. Teljesen jól megvannak szex nélkül.
Az utolsó hozzászóláshoz csak annyit tennék hozzá, hogy természetesen minden szava igaz, viszont az is látszik, hogy abból a szemszögből írt, akitől megvonják a szexet.
Van viszont a másik oldal is, aki úgy adja a szexet, hogy ha meggebed és bármit megtesz érte, akkor sem kívánja egy porcikája sem. De adja, mert a másik akarja és mert a másik fontos neki. És minél inkább adja, annál inkább utálja az egész folyamatot, hiszen muszáj megtennie. Mintha minden alkalommal megerőszakolnák.
Az ilyen kapcsolatoknak nincs jövője, mert csak tönkreteszik egymást. Az élet egyik legnagyobb tévedése vágy nélkül szeretkezni. Tönkreteszi a testet és a lelket.
25.
A válasz az hormonokban van részben és az energetikában, de társulhat a szexuális aktushoz egy kellemetlen élmény is ami az aktus során bekapcsol, mint negativ érzelem
A legtöbb ember a szexuális együttlétkor energetikailag összekapcsolódik, szivvel és lélekkel a másikhoz, nagyon ritka azok a párok akik teljesen átadják magukat a másik számára, nincs probléma a szexuális életükkel.
Mindaddig ami a test a testtel kapcsolódik addig és a többi elmarad addig csak szenvedés lesz a vége.
Azok akik csak a testüket adják a másik félnek, mert kiakarja szolgálni, de lelkileg nincsenek együtt, ezért alakulnak ki a problémák.
Igen így van. Itt nem érzelmi vagy lelki elhidegülésről van szó, vagy erőszakosságról, agresszióról.
Úgy kell elképzelni, hogy élitek a tökéletes életek, majd negszűnik a szex. Tudom ez nehéz átérezni, de itt nem a tipikus elhidegülésről van szó. Nincs szex, ennyi. Ha kérdezem miért, nem tudja. Nem vágyik rá, nincs orgazmusa, nem izgatja őt semmi. Ha erőlteti sem lesz jobb. Nincs nagánéleti problémánk, nincs különösebb stressz. Ilyenkor az a baj, nem tudsz mihez nyúlni! Ugyanis dolgozol, segítesz, kommunikálsz, érzelmileg bem hanyagolod el, viszont még sincs szex. Vagyis van mert erteted, hátha. Ez meg úgy jön le még az aktív félbél is, hogy kössz de nem. Inaktív az ágyban, tudod hogy nem élvezi, nem akarja, így nekem sem jó.
kedves kérdező, másoknak is szüksége van megértésre, legyél egy kicsit elnéző…
1. megfelelést irsz, de kijavitod, hogy nem kötelességből vagy vele…
megfordithatom? ő megteszi ezt viszont neked?
amit úgy érzel, hogy nem annyira rajong, ez az érzés belőled jön és felére irányitod..
2. meg kell nézni, hogy miből fakad a megbántása, és miért beszél veled ahogy…
itt most csak a te versiódat olvassuk, de lehet, ha őt is meghallgatnánk megtalálnánk az okot, miért/mitől vezeti le rajtad a dühét…
3. a félelmed a szexuális elhidegüléstől előbb utóbb bekövetkezik ! Furcsa ugye?
azért mert, mert a figyelmeddel mindaddig amig a figyelmeddel ezeken a problémákon tartod addig ezeket szépen befogod épiteni „akaratlanul” is az életedbe mindaddig amig vissza nem szerezed a testeden az irányitást, mert most éppen vezető nélkül utazol …
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!