Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet hosszútávú egy olyan házasság ahol a menyasszonynak orvosi végzettsége van, viszont a vőlegénynek "csak" egy szakmunkás?
"a miniszterelnök strómanja."
...és ha majd idővel rájön a csaj, hogy nem is a gázszerelőé a pénz??
Számomra nem lenne az a pénz, hogy a családomat, gyerekemet és önmagamat ilyen szinten lejárassam és ilyen mértékű gyűlöletnek tegyem ki, mint ami azzal a gnómmal jár, teszem hozzá jogosan.
Várkonyi Andrea számára van az a pénz.
Kérdező annyira szánalmas, hogy ilyen kérdéssel ütöd el az időt, utána néztem mert nem tudtam miről van szó és a cikkeket elolvasva, KIT ÉRDEKEL?
Azért egy üzletet vezető férfi(még hozzá nagy üzletet vezető) és a szakmunkás között óriási a különbség...
Ez csak egy unaloműző, provokatív kérdés és ezek után te közelebb állsz a szakmunkások érdeklődési köréhez ;)
Alapvetően teljesen felesleges keverni az intellektualitást a végzettséggel. Rengeteg diplomást láttam (orvost, ügyvédet is!), aki ha ért is a szakmájához (ami eleve messze nem minden esetben fordul elő), máshoz tök hülye lehet. Ez egy tipikus sztereotípia, hogy aki egyetemet végzett, az intelligens. Hát, nem. De ugyanez a szakmunkásnál is: nem mindenki azért lesz szakmunkás, mert csak oda vették fel iskolába. Egyik legintelligensebb ismerősöm asztalos, mert imád fával dolgozni.
Szóval nem ezen múlik, hogy van-e miről beszélgetni. Pluszban hozzáteszem, hogy még egyetemi szaktársaim közül is a többségnek nincs saját véleménye, világlátása, csak azt tudja visszamondani, amit olvasott, vagy azt se. Akkor inkább beszélgetek egy szakmunkással, aki tud gondolkozni is.
Szerintem nem. Lehet valaki 8 osztállyal is kedves, rendes ember, de én nem tudnám elviselni a szellemi különbséget. Ugyan miről beszélgetnénk? Hisz a világlátástól kezdve mindent az formál, hogy az (iskola)évek alatt ezernyi tapasztalattal, könyvvel, gondolkodásmóddal, emberrel találkozunk és ez folyamatos gondolkodásra késztet minket. Az pedig csiszolja az elmét. A szakmunkásképző nem igazán erre megy rá. Utána pedig a hajnaltól éjszakáig tartó fizikai munka (hasonló munkatársak környezetében) után nem hiszem, hogy magasröptű eszmefuttatásokra lenne igénye a vacsoraasztalnál.
Ha egy családban, emberben nincs meg az igény a tanulásra, akkor ez az igénytelenség nagyon gyakran az élet más területén is megmutatkozik. Befolyásolja a szabadidő eltőltésére vonatkozó terveket, a gyereknevelést, mindent.
Persze aki érintett a témában ezt tökéletesen kiforgatja, mert fáj az igazság. "Lenézed a munkásembert, a diplomás között is van hülye" és amint itt is látom, előjött a strómanozás, lölőzés stb. Ezt is tudjuk, milyen intelligenciaszint alatt használják az emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!