Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem fogadja el a feleségem, hogy gyed-en az ö munkája a gyereknevelés?
Most a covid miatt home officeban vagyok. Hajtós munka, online meetingek, stb. Amikor bejártam össze-vissza telt a napom, volt hogy meg se álltam egész nap. Pont a covid kezdetekor született meg a gyerekünk. A feleségem alapnak veszi, hogy itthon vagyok és gyereknevelést vár el tölem napközben is. Szivesen segitek kisebb dolgokban, de ö fogja magát és elmegy fodrászhoz a munkaidömben vagy vásárolgatni. Munka után nem lenne bajom vele, de ö pont úgy idöziti be, hogy mire hazajön aludjon a gyerek, igy tud mást csinálni. Jelenleg is a földön ülök a gyerek mellett laptoppal az ölemben, a feleségem meg vásárolgat már 9 óta. 2-kor jön haza azt igérte. Szerintem ez abszolut nem normális! Mondtam már neki, hogy nekem a szoba most a munkahelyem, ha nem lenne covid akkor este 6-ig nem lennék itthon! Azzal jött hogy a gyerkenevelés az 2 ember munkája és így a 12 órából amit fent van 6 az enyém. Normál esetben munkaidö után csak a gyerekkel foglalkoznék! Haverok nincsenek, hobbi se, szaladnék haza. Hétvége csak a családé mindig.
Már láttam múltkor hogy egy facebook csoportban arról panaszkodik, hogy én napközben le se ... a gyerekemet és milyen rossz apa vagyok hogy nem viszem a játszóhoz, neki kell vinni mindig napközben, stb! Munkaidöben! Meg neki énidö kell és ha már otthon vagyok akkor vállaljam be a “fele müszakot” a gyerekkel. A többi anya ott helyeselt hogy micsoda szemét férfi vagyok és leckéztessen meg.
Ahogy én gondolnám ha nincs covid:
Apa reggel felkel, elkészül, elmegy dolgozni. Este hazajön, játszik a gyerekkel, fürdet, vacsorát ö adja, altatja. Anya felkel, tisztába teszi a kicsit, reggelit ad neki. Játszik vele, elmennek valami programra kettesben vagy más anyuka/baba párral, mondjuk játszótérre vagy átmennek a mamához, ilyesmi. Amikor Apa hazaér, neki van több órája magára, elmehet fodrászhoz, edzeni, barátnözni. Hétvégén ugyanúgy elmehet!
Ehelyett nálunk: Apa reggel felkel, készülödik. Közben Anya már ordít hogy tedd tisztába a gyereket. Gép bekapcs. Anya 9-kor bejelenti, hogy ö vásárolni megy, majd jön. Délben beesik, lecseszi Apát hogy szarul lett megetetve a gyerek, nem aludt eleget. Majd ö! Ebéd után Apa fejéhez vágja, hogy ö soha nem viszi játszóra a gyereket, mindig egyedül kell mennie vele hétközben! Munkaidöben! Apa egész nap a földön görnyed mert “nem látod hogy sír a gyerek? Foglalkoznod kéne vele!”
Munka mellett úgy érzem mintha én lennék gyeden már! Nem értem miért elvárás hogy én gyereket neveljek miközben dolgozom!
Érdekes, de a feleségem húgának ilyen nem jut eszébe, ö nem csinálja ezt. Söt ott a pasi olyan nagy régimódi macsó, hogy a 3 évest egyszer sem pelenkázta, egyszer sem etette meg mert ezek nöi dolgok. És engem mond a feleségem az interneten minden szarnak.
Ez iszonyú gáz, még ma ülj le a nejeddel és mondd meg, hogy neked 8-16-ig MUNKAIDŐ van, és NEM VAGY OTTHON, ne testálja rád a gyereknevelést, mertha a munkád rovására megy és kirúgnak, akkor nagy gáz lesz.
Egyébként nálunk sok férfi pont a gyereke miatt megy be az irodába (kötelező home office-ban IS), mert otthonról nem tud dolgozni.
Szeretik a gyereküket, de úgy nem lehet produktív munkát végezni, ha trappol, kiabál, visít, vagy épp ordít, mert a hasa fáj 0-24.
Levelezőre járok, a szombati online oktatás alatt mindegyik kisgyerekes apukának a felesége elviszi a gyerekeket a nagyszülőkhöz vagy játszótérre vagy bármi. Ők is tudják, hogy nem azért fizetünk ki félévente 400 ezret, hogy a gyerek sírását hallgassuk a háttérben egy online órán. Habár ez nem ugyanaz, mint nálad, de valahogy mégis, mert dolgoznod kell, attól hogy home officeba vagy.
Próbáld meg előadni a feleségednek, hogy a főnököd megkért rá,hogy innentől kezdve a cégnél dolgozz, mert nagyon csökkent a produktivitásod (biztosan vannak mérőitek erre). Nem kell ebbe belevonni a főnöködet, mert a végén még te jársz rosszul azzal, hogy elmondod, hogy órákat nem foglalkoztál a munkáddal a gyerek (vagyis inkább a feleség) miatt. Meg kell értenie.
A kérdésedből ítélve a gyereketek púp a nő nyakán, neki csak a facebookos képek meg a vérmamis csoportok kellettek, de a gyereknevelés részét már rád akarná tukmálni. Nem egy ilyen papucs férfit ismerek, akik a gyerek születése után egy szimpla 3-4 órás baráti összejövetelre sem mehettek el, különben a feleség napokig tartó hisztit nyomott volna.
Állj a sarkadra, téged nem azért fizet a munkáltatód, hogy munkaidőben a gyerekre vigyázz, amíg anyuka fodrásznál van meg shoppingolgat!
Tegnap is veszekedés volt, hogy “nem csináltam semmit egész nap”. Mert meetingem volt, nem müködött az online rendszer és lesni kellett mikor javul meg, így a géptöl nem tudtam eljönni. Plusz külföldi fejesnek kellett beszámolni, készülnöm kellett rá (amúgy sem vagyok nagy dumás) Este játszottam, fürdettem, etettem, altattam. Ez minösül semminek nálunk sajnos.
A kommenteket köszönöm! Sajnos annyira benne vagyok ebben, hogy nem is képzeltem már, hogy más nök nem igy gondolkodnak. Ezt vettem alapnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!