Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
HÁZASODNÉK,de nem tudok szerintetek?
Amikor elváltál, ezt a papírt ott megkaptad, frissen melegében, vagy postán. Hivatalos okirat, illik megőrizni.
A házassági anyakönyvi kivonat az, amihez a házasság pontos dátuma kell, nem elég az évet tudni, és kizárólag a férj vagy a feleség igényelheti.
Amúgy a válási határozat másodlatát is ők kérhetik ki, az azt kimondó bíróságon.
Azt meg most így ku.rva nehéz elhinnem, hogy se házasságod, se a válásod dátumára nem emlékszel.
Valahogy nekem sem áll össze, mit akarsz tudni Kérdező:
- Szóval újra házasodni szeretnél, ez eddig ok
- Újraházasodáskor az anyakönyvi hivatalban kérik az előző házasság felbontásáról a jogerős végzést, ez is ok
- De nem emlékszel rá, mikor házasodtál. Arra sem emlékszel, mikor váltál el. Sőt, az egész családban senki nem emlékszik rá, mikor volt a korábbi eskövőtök, mikor váltál el. Egyetlen fénykép, videófelvétel sem készült. Az esküvői tanúk sem emlékeznek semmire.
- Mostani élettársad sem tudja, mikor történt.
Szvsz:
- mindenki csumára beszívott/beivott/betépett a lakodalomban, ez indokolhatja az össznépi amnéziát az egész faluban/városban/megyében
- csak unatkozol, és szimplán rosszul írtad le a kérdésed
- nem a sajátodra vagy kíváncsi, hanem valaki másét szeretnéd megtudni, és kíváncsi vagy, hogy lehetne kideríteni a Mari/Laci esküvőjét
Ezeket mind tudom.Nem az ítélkezések miatt vagyok.Magyarázkodni sincs kedvem.
Mindenki fantáziájára rábízom.
Ha a kérdés nem lett volna világos egyesek számára.
Hogyan lehet kikérni a házassági anyakönyvi kivonatot.
Ha nincs meg a dátum.
Én egyből a dátumra fókuszáltam.
Ha van más módja nyitott vagyok rá.
Ha valaki kreatív annyira, hogy ötletet adjon, csak az írjon.
Nem akarom azt se elhinni hogy mi vagyunk az elsők akik nem elhagytak közel 20 éves papírokat.
Tipp is elég.
1/6 sajnos nem tudnak dátum nélkül ott sem sajna
Kérdező, amíg nem tudsz egy kérdést normálisan feltenni, ne csodálkozz, ha nem kapsz rá választ:) Értelmesen feltett kérdés hiányában, a válaszok a te fantáziádra lesznek bízva :P
Amikor újra akarsz házasodni, ahhoz miért kellene az előző házassági anyakönyvi kivonat?
Javaslom, olvasgass itt:
Precízen tartalmazza az ügyleírást, és a szükséges szabályhelyeket. Jó olvasgatást!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!