Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vagyok lelketlen attól, hogy csak az özvegyi nyugdíjért házasodnék? (többi lent)
Sziasztok!
Tehát, a helyzet az, hogy ma gyakorlaton a kórházban a lányokkal szó volt az esküvőről, házasságról. Mint mindig, őszinte véleményemmel megmondtam, hogy én csak az özvegyi nyugdíjért házasodnék. Ezt nem úgy értem, hogy amint valaha összeházasodok, rögtön lököm le egy hídról "véletlenül" a szerelmemet. Nekem a házasság egy darab papír. Persze, szép, és biztos jól hangzik ha azt mondaná rám az egyelőre nemlétező társam, párom, szerelmem, hogy feleségem, de... mégis hidegen hagy. Mármint, az csak egy darab papír. Ha van házasság, ha nincs, nem az dönti el, hogy "össze vagyok e kötve" valakivel, hanem az érzelmek, amiket papírral nem lehet örökre megpecsételni. Ha szeret, nincsenek gondjaink, házasság nélkül is hűséges marad. Szeretnék majd gyereket, kis családot, felőlem házasság is lehet, de nem fogok sipítozni és kiugrani a bőrömből amiért valaki megkéri a kezemet, amin annyi látszana, hogy gyűrűt hordok az ujjamon és valahol biztos van otthon egy papír.
A lényeg, hogy a lányok furán néztek rám, és rám vágták fejcsóválva, hogy lelketlen szörnyeteg vagyok, amiért csak az özegyiért házasodnék. Aztán kérdezték, hogy utána, hogy ölném meg...
Megértem aki kicsattan a bőréből, annyira örül a házasságnak, tehát nem nézek szemforgatva az illetőre, hiszen kinek mi, csak a saját helyzetemet mondtam el, mit gondolok és érzek.
Ettől tényleg annyira nagy lelketlen szörnyeteg vagyok? 0-0
Ó, abban lehet tévedek, hogy özvegyi nyugdíj a neve, csak apám néha nevelőapja azt kapott a néhai nagyim után, ezért ez maradt meg bennem, és mást nem tudom, mit írhatnék. ^^'
L
Soha nem tudni, ki hal meg elobb.
Minden masodik hazassag valassal vegzodik.
Elettarsnak is jar, ha teljesulnek a feltetelek.
Nem vagy lelketlen, realista vagy!
Nézd meg a mai fiatalokat, az ide irkálókat. Sipítoznak, hogy depisek, mert apu nem vesz új ÁjfosXX-t, meg vagdossa magát, mert anyu nem fizeti a korlátlan mobilnetet,...
Sok fiatal akkor koppan a pénzügyeket illetően első alkalommal, mikor bekerül a koleszba, és 2. nap rájön, hogy nincs kaja és lemegy a boltba. Ott meg lefagy az áraktól. Főleg, ha vet 4 csokit meg 2 üdítőt meg egy chipst, és már kenyérre meg szalámira nem elég az 5000.
Sok fősulis lány ezért fordul a gyúrós 20 éves hülyegyerek miatt a 30-50 éves FÉRFI felé. Másik nagy koppanás a meló. Diplomázik, bemegy a céghez és kifejti a bérigényét 500+céges kocsi+brazil táncosnő. Erre csodálkozik, ha a HR-es pofán röhögi, majd elzavarja. Aztán puffog anyuéknál 25 évesen, hogy x@r az élet, pedig ő dolgozna, de nem fog reggel 7-kor kelni havi 200-ért, főleg télen!
Te legalább időben rájöttél! Gratulálok!
Miért csodálkozol, hogy egy ilyen szöveg után csodálkoznak és lelketlennek neveznek? xD
Ez kb. ugyanolyan, mintha x ember előtt kijelentenéd, hogy te nem akarsz gyereket, és amúgyis utálod őket...
Mindkettő totál érthető, alapjáraton semmi gond nincsen vele, de az átlagember, ill. a társadalom nem erre van berendezkedve. Ha az úgymond megszokottól eltérő véleményt fogalmazol meg társaságban, akkor számítanod kell a negatív fogadtatásra. Ha mondjuk ezt úgy tálalod, hogy neked nem fontos a házasság, mert számodra az csak egy darab papír (amivel teljes mértékben egyetértek), esetleg némi simulékonyságot mutatva hozzátéve, hogy anélkül is szeretni fogjátok egymást a leendő pároddal, valszeg nem lett volna ennyire negatív a reakció - holott igazából ugyanazt mondtad...
Ha szándékosan “polgárpukkasztasz”, akkor ezt a reakciót kapod. Ennyi.
Azért van különbség a sipítozva örülni a lánykérésen meg a "csak az özvegyi nyugdíjért házasodunk" között.
Ha párod lesz, lehet megváltozik a látásmódod. Jó érzés valakivel összetartozni.
Én akartam házasságot, mert nekem fontos és adminisztratív szempontból sok minden könnyebb, ha házasok vagyunk. De nem sipákolok, nem az esküvő életem eseménye. És főleg nem akarok arra gondolni, hogy mi lesz, ha meghal a férjem, ami remélem jó sokára lesz.
Azért akadtak ki az emberek, mert ha házasodsz, azt jelenti, szereted a párod, és nem azzal dicsekszel hogy már az elpatkolásáról gondolkodsz...
A #4-el értek egyet. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy te miért tartod fontosnak a házasságot, vagy annak tartod-e egyáltalán. Még azt is mondom, hogy jól teszed, mert az állam a nyugdíjba kerülésedig annyi bőrt húz le rólad adók formájában, hogy ez aprópénz hozzá képest (ráadásul csak 1 évig kapod). Pl. fizeted a TB-t, de ahhoz, hogy emberszámba vegyenek az orvosok, vagy borítékozni kell, vagy alapból magánrendelésre menni. A "közpénz jellegét elveszítő" meg kamu felzárkóztatásra stb. költött pénzről meg ne is beszéljünk.
De ebben a korlátolt társadalomban ilyet kinyilvánítani szentségtörés. Én elhiszem, hogy nem szeretnél kamuzni meg vállalod a gondolataidat, de akkor készülj fel rá, hogy amint ezt teszed, te leszel mindenhol a főellenség.
nekem is ez ugrott be erről a kis irományról
nem az, a gond, hogy nem érdekli a kérdezőt a házasság intézménye, hanem, hogy mindenáron előrukkolt valami bugyutasággal, csak azért, hogy mondjon valamit
ha pedig humornak szánta, akkor nem gyakorin kérdezgetné a félnótásokat, hogy mit gondolnak erről
nem értem az embereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!