Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kasszánál mindenki annyit vesz ki magának amennyit akar vagy megállapodtok egy havi költőpénzben? Van olyan akinél a költőpénzes megoldás jól működik? Vagy hülyeség volt belemennem?
Az van hogy nem igazán érdekelt a dolog, és ráhagytam a feleségemre mikor összeházasodtunk.. ő meg azt mondta ez így szokás.. azóta persze rájöttem h az ő családjában ez tényleg így van de azért nem ez a leggyakoribb felállás..
És az elején nem is volt gond szóval azért kellett másfél év h rájöjjek hogy nem tetszik.. csak mostmár nehéz visszacsinálni.
Meg ugye nem is biztos h vissza akarom csinálni, mert lehet amúgy ez tényleg jól működik másoknál és csak én érzem néha h bosszant?
#9 Kerdezo
Akkor annyi a megoldas hogy megegyeztek egy x osszegben amit felreraktok, x osszeg ami megy a kozos szamlara es a maradekbol meg mindenki csinaljon amit akar. Ez miert nem jo? Ha fair akarsz lenni akkor belefizethetsz pl keresetaranyosan a kozosbe, igy is tobb penzed maradna mintha egy fix osszeget választotok.
#13: általában a feleségem is ezzel érvel
#9: pont ezt próbáltam én is, csak az a baj kicsit elkéstem ezzel. az elején kellett volna ezt erőltetnem és most nem lenne gond.
mikor legutóbb javasoltam neki, akkor az volt a válasz h ez így tulajdonképpen nem lenne közös kassza, ha nekem van "dugi pénzem", és hogy amiatt nekem nem kell rejtegetnem a pénzt h ő ugyanannyit robotol mint én csak jóval kevesebbet kap. az a baj h a fejébe vette h az "nem fair" ha én mondjuk kétszer annyit veszek ki. arról nem is beszélve h azért elég spórolós, tehát amúgyse nézi jó szemmel a költekezéseimet, emiatt pluszban rosszul esne neki az egész.
plusz ugye két aduásza van minden vitában, az egyik h besértődik, a másik h most a vírus meg válság miatt amúgy is jobb ha visszafogjuk a költekezésinket, és nem tudnánk ennyit félrerakni ha én minden hülyeséget megvennék amit lehet. - amiben sajnos nehéz kimondani de igaza van.. értitek már ezt a reménytelen helyzetet?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!