Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Közös kasszánál mindenki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös kasszánál mindenki annyit vesz ki magának amennyit akar vagy megállapodtok egy havi költőpénzben? Van olyan akinél a költőpénzes megoldás jól működik? Vagy hülyeség volt belemennem?

Figyelt kérdés

Az van hogy nem igazán érdekelt a dolog, és ráhagytam a feleségemre mikor összeházasodtunk.. ő meg azt mondta ez így szokás.. azóta persze rájöttem h az ő családjában ez tényleg így van de azért nem ez a leggyakoribb felállás..

És az elején nem is volt gond szóval azért kellett másfél év h rájöjjek hogy nem tetszik.. csak mostmár nehéz visszacsinálni.

Meg ugye nem is biztos h vissza akarom csinálni, mert lehet amúgy ez tényleg jól működik másoknál és csak én érzem néha h bosszant?

2020. okt. 28. 13:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

#9 Kerdezo

Akkor annyi a megoldas hogy megegyeztek egy x osszegben amit felreraktok, x osszeg ami megy a kozos szamlara es a maradekbol meg mindenki csinaljon amit akar. Ez miert nem jo? Ha fair akarsz lenni akkor belefizethetsz pl keresetaranyosan a kozosbe, igy is tobb penzed maradna mintha egy fix osszeget választotok.

2020. okt. 28. 15:57
 12/18 anonim ***** válasza:
11%
Hagyd ott! Mit szenvedsz? Csak lenyúl a nyanya!
2020. okt. 28. 16:56
 13/18 anonim ***** válasza:
69%
Ha te enyém-tiedet akarsz játszani akkor nem kellett volna házasodni... Amúgy próbáld ki, hogy nem piálsz ez egy nap alatt 20ezret és akkor marad a hobbidra.
2020. okt. 28. 18:05
 14/18 A kérdező kommentje:

#13: általában a feleségem is ezzel érvel

#9: pont ezt próbáltam én is, csak az a baj kicsit elkéstem ezzel. az elején kellett volna ezt erőltetnem és most nem lenne gond.

mikor legutóbb javasoltam neki, akkor az volt a válasz h ez így tulajdonképpen nem lenne közös kassza, ha nekem van "dugi pénzem", és hogy amiatt nekem nem kell rejtegetnem a pénzt h ő ugyanannyit robotol mint én csak jóval kevesebbet kap. az a baj h a fejébe vette h az "nem fair" ha én mondjuk kétszer annyit veszek ki. arról nem is beszélve h azért elég spórolós, tehát amúgyse nézi jó szemmel a költekezéseimet, emiatt pluszban rosszul esne neki az egész.

plusz ugye két aduásza van minden vitában, az egyik h besértődik, a másik h most a vírus meg válság miatt amúgy is jobb ha visszafogjuk a költekezésinket, és nem tudnánk ennyit félrerakni ha én minden hülyeséget megvennék amit lehet. - amiben sajnos nehéz kimondani de igaza van.. értitek már ezt a reménytelen helyzetet?

2020. okt. 28. 18:30
 15/18 anonim ***** válasza:
73%
Nem értem a problémádat, leírtad igaza van, te költekezel túl, ő csak a megbeszéltek szerint odafigyel a kiadásokra. Ideje volna felnőnöd, és fontossági sorrendet felállítani. Hogy lehet veled jövőt, gyereket tervezni, ha egy sörözés 20e Ft a haverokkal, amit a negyedéből is megoldhatnál, hogy a hobbidra teljen, ha már az fáj ennyire?
2020. okt. 28. 18:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben neked szerintem nem is a közös kasszával van kifogásod. Inkább csak más a pénzügyi kultúrátok. Feleséged inkább a jövőre gondol, Te pedig a mának élsz. Elhiszem, hogy nem jó úgy élni, hogy az ember csak a "létszükséglet" dolgokra költ, bár szerintem nálatok azért nem is ez van. Neked kéne megtanulni, hogy az, hogy van "szabad keret" az nem azt jelenti, hogy azt mindenáron el is kell költeni. Költsön magára, a szórakozására az ember, de a váratlan kiadásokra kell, hogy legyen megtakarítás.
2020. okt. 29. 15:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Mi megbeszéltük, de elég egyértelmű is volt a dolog. Miután minden kötelezőt kifizetünk, beraktuk a szokásosat megtakarításba és félretettünk a havi bevásárlásokra, 40 ezer ft marad, így fejenként 20-20 ezer a költőpénz havonta. Nincs belőle semmilyen vita. Mindkettőnknek megfelel.
2020. okt. 29. 23:31
 18/18 anonim ***** válasza:
16%
Altalaban a kozos kasszahoz azok a nok ragaszkodnak, akik igy anyagilag jobban jarnak. Mert a hazassagban minden kozos kell legyen. Ez az elso lepes apuci papuccsa nevelesehez. Add csak oda a fizud, hiszen anyuci jobban tudja beosztani mint te! Aztan majd kapsz zsebpenz, amibol azt vehetsz amire anyuci rabolint. Ha rossz fiu vagy, jon a bunti, a szex megvonas, duzzogas. Allj csak be szepen a sorba baratom, Magyarorszagon ez a jo hazassag.
2020. okt. 30. 00:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!