Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Kinél hogyan zajlik egy vita?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinél hogyan zajlik egy vita?

Figyelt kérdés

Nálunk úgy, hogy engem nem hallgatnak meg.A szavamba vág a férjem állandóan. Hozzá tesz folyton a témához pl. eltúlozza, vagy kifordítja a szavaimat.Nem is azt mondja vissza ,amit én mondok, teljesen másra terelődik a téma, és próbál meggyőzni, hogy de én ezt mondtam. Provokál vita közben.

Én mindig hülye picsa vagyok és f*sz. Aztán jön az anyám meg a családom. Hogy ők milyen szarok, az övéről soha nem esik bezzeg szó.

Rámnyomja a telefont ha éppen telefonon vitatkozunk.Én szerinte mindig mindenbe beleokoskodok, de amikor segíteni kell neki, akkor már nem vagyok okoskodó, akkor jó a tudásom.

Az ő munkája az mindig a legnehezebb,csak az övé a fontos munka. 7 és fél óra naponta, én két helyen dolgozom, egyszer 8at utána meg van hogy még 4-5 órát pluszba.

Az ő véleménye szerint az én kis szar munkám nem egyenértékű az övével, mert ő egésznap a vasat emeli. És ő mindig sokkal jobban el van fáradva. Mellesleg én sem irodai munkát végzem.

Ha ő takarít neki szobrot kell emelni, mert én mindig csak a kanapén döglök,de ha ugyanez van fordítva, akkor az normál.

Ha én takarítok, én intézek itthon mindent,az normál. Ha neki kell valamit akkor ő már azt mondja, hogy én nem csinálok semmit.

Ez mindenkinél így megy?

2020. júl. 14. 16:27
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Az elején elmondtam: Ha baja van, mehet haza.
2020. júl. 14. 16:36
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Ha nagyon fel akarom cseszni a fejét, mert magamba "bosszúért lihegek", akkor mosolyogva megkérdezem tőle: befejezted? Olyankor robban a bomba. De nálam ezt ki kell érdemelni:D Aztán van amikor betelik a pohár, és megyek "szellőzni-szó nélkül:D Aztán van olyan is amikor az asztalra csapok, és kieresztem a hangom. Mindig változó, sosem állandó:D
2020. júl. 14. 16:45
 3/7 anonim ***** válasza:
27%
2+ Férfiből van nem látod? A férfiak olyanok mint az ovis kis srácok ha vitáról van szó-az egyik legjobb fegyver, ha kifigurázod közben, és a saját fegyverét használod önmaga ellen:D Akkor a vége mindig nevetés lesz, és oda a vita:)
2020. júl. 14. 16:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés nem a vitáról szól, hanem arról, hogy a kapcsolatban te vagy a szub, ő meg az irányító. Ennyi. Ha ez nem tetszik, akkor elég nehéz dolgod lesz. Általában ez válóok.
2020. júl. 14. 18:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a kérdésedre válaszoljak: mi mindketten a párommal elég “hi

hírtelenek” vagyunk, vagyis gyorsan összeordibálunk, aztán meg 2 perc múlva már leröhögjük magunkat és egymást. :)

De.. ez a kapcsolat nem normális, nem természetes. Sose engedd egy férfinak sem, hogy ilyen legyen veled és így beszéljen veled! Nem lábtörlő vagy!! Hidd el, kapnál egy nála ezerszer jobb pasit is. És nem jöhetsz azzal sem, hogy szereted meg szeret, ha ilyen tuskó veled!

Hidd el, ez később sem lesz jobb. Csak, hogy tudd, amiket olvastam, azok mintha apám szájából hangoztak volna el, aki számára anyám egy szar nő, nem csinál semmit, a családja sem ér semmit és így tovább. Csak ehhez társul az, hogy alkoholista lett lassan és ezek az esetek mindennaposak. A te döntésed, hogy így akarod-e leélnj az életed vagy sem

2020. júl. 14. 19:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem mindenkinél.

Nálunk lassan 5 év alatt nem volt ilyen, pedig volt már pár nézeteltérésünk. Legdurvább esetben, ami történt velünk, én kibuktam, kidühöngtem magam egyedül, majd mikor hazaért értelmesen, csendesen elmondtam, mi a gondom. Igazából kérlelt, hogy inkább törjek poharakat, vagy üvöltsek vele, mert ez sokkal ijesztőbb. Pláne, hogy én elég karakán természet vagyok, még beszélni is sokszor emelt hangon beszélek, nálunk ez volta norma otthon szüleimnél. De ha valódi gáz van, akkor elcsendesedek (miután kiment belőlem az ideg), és előveszem a legobjektívebb oldalamat. Abban az időszakban konkrétan rettegett, hogy egyik nap az üres lakásba ér haza. Pedig nem fenyegetőztem azzal, hogy elhagyom, és mással sem.

A hétköznapi viták is csendesek nálunk. Mindketten érvelünk, meghallgatjuk a másikat, megfontoljuk az ellenkező álláspontot, és igyekszünk kompromisszumot találni. Kicsit mondhatjuk, hogy "érzelemmentes", mert valóban inkább észérveket hozunk fel, ha érzelmekről van szó, akkor is. "Amikor azt mondod/teszed hogy..., akkor úgy érzem..." Soha nincs senki családja szidva, vagy bármilyen szitok használva. Ha valaki, általában ő, mégis sértőnek érzi a stílusomat, akkor elmondja, én bocsánatot kérek, és elmondom, hogy mit értettem alatta, amit rosszul fejeztem ki, máshogy csapódott le nála. Olyan fordul még elő, hogy valami miatt alapból ingerlékeny vagyok, és apróságokat túlreagálok. Szerencsére ezt már felismeri, tudja, hogy olyankor éhes vagyok, vagy rettenetes kimerült/túlterhelt, esetleg a hormonjaim kiborítottak. Ilyenkor nem vesz magára semmit, és inkább kajával kínál 😅 Ha az nem működik, akkor békénhagy, és ha megnyugszom, úgyis kiengesztelem. De ez szerencsére egyre ritkább. X havonta 1 ilyen eset van. Neki is vannak nehéz napjai, amikor minden bosszantja, olyankor én csinálok neki enni, ha kér, aztán addig bohóckodom, meg ölelgetem, puszilgatom, amíg megnyugszik. Nála működik, de tudja, hogy ellenkező esetben engem csak bosszantana vele, és ezt elfogadja. Szóval mi elég jól megtanultuk kezelni a másikat komoly probléma, és hétköznapi hiszti esetén is.

2020. júl. 15. 01:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a feleségem vergődik, vagy egy csókkal tapasztom be a száját (és olyankor általában elgyengül), vagy hangnemet kifogásolom (mert a tartalomba nem tudok belekötni, mivel neki van általában igaza). Pl. ezt mondom neki Madáchot idézve: "Ne ily kemény szót e gyöngéd ajakról!" Vagy ezzel vágok vissza Aranyt idézve: "Ha! lágyabb ének kell nekünk...". Vagy viccesen azt mondom: "Szívecske, ne vergődj, ne kínlódj, ne zsémbelj, ne satrafáskodj, ne házsártoskodj, ne pörölj, ne járj vitustáncot mérgedben, hanem nézz rám, figyeld az arcomat, küldök feléd egy jól irányzott, szedatív mosolyt. Leszedállak, leszerellek, lefegyverezlek, szívem, elaltatom benned a felgerjedt nőstény oroszlánt, a feldühödött harci cicát."
2020. júl. 15. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!