Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vehetem fel a jövendőbeli férjem nevét?
Egyébként ezek a X. típusú rövidítések annyira "művésznevek" (általában szakmában használják az emberek, hogy megkülönböztessék magukat másoktól), hogy teljesen szabadon lehet azt a + betűt megválasztani.
Van pl olyan ismert magyar férfi, akit mondjuk A. Kovács Andrásnak hívnak, és megkülönböztetendő magát a névrokonától, egyszerűen a keresztneve első betője lett előre is megduplázva. Tehát semmilyen egyéb köze nincs a rövidítéshez, nem egy második vezetéknévből jön.
Hát, akkor vagy maradsz a lánykorin vagy felveszed a férjed vezetéknevét, hogy Tóth Mariska.
Ezenkívül vagy a -nére vagy a kötőjelre van még jogilag lehetőség.
14: a kovács bélánénál is van rosszabb! A két keresztnevű férj. Kovács István Józsefné. Itt ugye mindeki elolvassa, hogy Kovács István, és csak a 2. férfi keresztnév végén derül ki, hogy egy nőről van szó.
Ismertem egy nőt, egy K betű lógott a nyakában a medálon, egyszer kérdeztük tőle, hogy miért K, mondta, hogy mert ő Kovácsné... Identitás 0 :)
Ízlések és pofonok. Én inkább lennék Kovács István Józsefné, mint kötőjeles. Az identitás meg nem egy hivatalos névviseléstől függ.
De amúgy ez off, mert ezzel nem sokat segítünk a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!