Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit tegyek? A férjem kábítósze...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? A férjem kábítószerfüggő.

Figyelt kérdés
4 éve vettük magunkhoz a fiát, azóta kokaint használ. Elmondása szerint nem tudta elviselni, hogy a kamasz fia (15 éves volt akkor) csúnyán beszél vele, semmibe veszi. 3 közös gyerek is van. Amióta kábítószert használ, minden rossz volt nálunk: kaszinózás, megvert, megcsalt, egy hosszabb kapcsolata volt. Rendbe akarja hozni, próbálkozik. A kapcsolatának vége, de nem bír leszokni. Mit lehet tenni?
2020. febr. 17. 22:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem először is neki kell akarnia leszokni. Attól, hogy azt mondja, hogy "majd leszokok", "próbálkozok" még nem biztos, hogy így is van, csak sokkal könnyebb ezzel hitegetni téged, hogy fenntartsa benned a reményt, mert nélküled egyedül maradna. Kőkemény elhatározás kell a részéről, nem gagyi hitegetés.

"Elmondása szerint nem tudta elviselni, hogy a kamasz fia (15 éves volt akkor) csúnyán beszél vele, semmibe veszi."

A drogozás sosem a probléma, hanem a függő megoldása egy problémára. Nyilván nála is voltak/vannak olyan lelki problémák, amikről úgy érezte, hogy drog nélkül képtelen megoldani vagy legalábbis elfelejteni. Ezeket kellene megoldani és benne is tudatosítani, hogy mi a helyzet, mert a kokózással csak homokba dugja a fejét.

Nem muszáj orvoshoz menni, a legtöbb ember érthető módon irtózik attól, hogy fehér ruhás emberek, gyógyszerek és infúziós szerelékek között legyen és betegnek tekintsék, amikor (szerinte) minden rendben van. Ha ennyire elutasítja, akkor először próbáld pszichológushoz, (magán)pszichiáterhez vinni (itt konkrétan egy nyugodt szobában ülnek és beszélgetnek, nincsenek nővérek, kórház, fehér köpeny, orvosi műszerek). Ha nem is egyből a leszokásban, de legalább az ehhez szükséges motiváció kialakításában biztosan tud segíteni egy pszichológus is. Ha erre sem hajlik, akkor biztosan vannak a környéketeken vagy egy hozzátok közeli nagyvárosban drogfüggőket segítő csoportok, amiben részt vehettek. Ha nem ismersz vagy nem találsz neten olyat, ami szimpatikus lenne, akkor érdemes valamilyen egészségügyben dolgozó ismerőst (orvos, védőnő pl) megkérdezni, általában ismerik a lehetőségeket és tudnak tanácsot adni, hogy kihez fordulhattok.

Végül: te nem vagy köteles feladni az életed a férjed függősége miatt, ha komoly(!) próbálkozások után sem hajlandó leszokni. Érthető, hogy egy több éves (évtizedes?) házasságot nem úgy dob el az ember, mintha két hete járnátok, de senki nem ítélne el amiatt, ha otthagynád, ha te minden tőled telhetőt megtettél, de ami már nem rajtad múlt, az nem jött össze. Senki nem fog leszokni úgy, ha saját magában nincs meg a motiváció még akkor sem, ha a szerettei nagyon drukkolnak. Gyerekeitek vannak, neked elsősorban az ő érdekeiket kellene szem előtt tartani. Attól, hogy a férjed elbacta az életét neked még nem kell utána ugrani a szakadékba, mert a gyerekeidnek szükségük van legalább egy szülőre. Persze rajtad múlik, hogy mit teszel, de érdemes lenne szigorú határokat húzni, ne engedd, hogy a te életed (akár a munkahelyed, anyagi helyzeted, gyerekeiddel és egyéb szeretteiddel való kapcsolatod) rovására menjen a férjed támogatása.

2020. febr. 18. 07:36
 22/30 Andi80018 ***** válasza:
100%
Ha magától nem jön rá, hogy a drog legyőzi, akkor majd egy lájtos infarktus rádöbbenti, vagy nem! :-) Előbb-utóbb úgyis lesznek fizikális problémái, durván szívgyilkos a kokain. Azt írod, hogy rendbe akarja hozni dolgokat. Ez elvonó és terápia nélkül nem fog menni. Pont egy jó kis cikket olvastam egy függő üzletembertől, és azt mondta, hogy amíg rá nem jön az ember, hogy nem ő használja a drogot, hanem az őt, addig megette a fene. Amíg nincs baj, szívni fog, tök mindegy, hogy három gyerek van, mi történik.
2020. febr. 18. 08:49
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól kereshet a férjed, a koko drága mulatság, 30 ezer egy gramm, ha valaki függő napi 1et lazán felsziv, ha csak hétvégente, az is havi 240 ezer forint.
2020. febr. 18. 10:12
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Olvasva a kérdést elég vicces, mert én is kóla függő vagyok.

Nekem már teljesen tönkretette az életem, mivel nem tudok, vagyis nincs értelme dolgoznom, mert pár nap alatt elnyomom az egész fizetésem. Meg ha pénzem van csak azt a boldogságot akarom érezni, így nem járok be melózni, és ezért általába ezért rúgnak ki minden munkahelyről. A kólához sok pénz kell, lehet azért nyomja ő is a szerencsejátékot.. Általában amikor valaki ennyire függő, csak a mélypontokban gondolja át az egészet, és van esély rá hogy bemegy rehabra vagy ilyesmi. Amúgy én is 17 éve drogfüggő vagyok, ebből az utóbbi 3 a kokain, és a heroin. Voltam hajléktalan, többször majdnem megfagytam, meg éhenhaltam, és egy ilyen volt az egyik eset amikor elhatároztam magam, és bementem egy rehabra. Hát nem sikerült. Idővel visszaestem. Aztán meg volt még egy szerelmem aki miatt bementem, mert vissza akartam szerezni, de az sem jött össze. Tehát a lényeg hogy az a saját tapasztalatom hogy mélypont kell ahhoz hogy az ember változtatni akarjon. Amíg ott vagy mellette, és segíteni próbálsz neki, azzal csak ezeket az amúgy is várható mélypontokat kerüli el egy időre. Lehet hogy pont azt ami megmenthetné. Mivel így komfortzónájában marad ezért nem akar változtatni... De hogy ki menekül meg, azt nem lehet tudni. Van akinek minden mélypont, és szenvedés kevés, és inkább feladja. El lehet oda jutni hogy ez egy kilátástalan, és megnyerhetetlen küzdelem. Tehát az kérdés az ő esetében lesz e olyan mélypont az életében ahonnan már mindenképp változtatni, élni akar - vagy inkább feladja, és elfogadja a lecsúszást, kilátástalanságot, vagy a halált. Akárhogy is ezt mindig az adott ember dönti el. Más nem döntheti el helyette, Te csak azt mondhatod neki, hogy ha meg akar változni Te ott leszel mellette. Ezért szerintem mond el neki hogy te ezt nem akarod tovább nézni amit csinál, hogy így nem akarsz vele együtt lenni. Állítsd válaszút elé, és ha látod a hajlandóságot támogathatod a felépülésben. Ebben a helyzetben benne viszont felesleges támogatnod, mert csak azt nézheted végig első sorból hogy hogyan csúszik le..

2020. febr. 18. 10:28
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Ja az lemaradt hogy akár mennyire is tetszik, nem tetszik ilyen esetben általában csakis az ilyen kb 1 éves bentlakásos rehabok segíthetnek!

Ha hajlandó egy ilyenre bemenni, akkor még van egy kevés esély.

2020. febr. 18. 10:36
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

1 kérdés.

Addig akarod ezt csinálni míg meg nem üti/Oli a gyerekeket? Ez nem egy kis marihuána ami néha jó ez Drog!

Aztán benne lesztek a hírekben h megolt téged v a gyerekeket. Menjen be elvonora. Ha szeret elmegy. Max elmesz pár napra a gyerekekkel szuleidhez, hotelbe stb. Had dobbenjen rá a valóságra. Itt ne is magadat feltsd hanem a gyerekeid életét!!!!

2020. febr. 19. 20:34
 27/30 A kérdező kommentje:
Szerintetek ebben az esetben az, hogy másik kapcsolata volt, mit jelent? A kábítószer sok mindent befolyásol, de én nem tudom elfogadni, hogy mással is volt. Most pár hete egyaltalán nem használt semmit, velünk akar lenni. Mondtam neki, hogy a legutolsó esély, nem nevelem így tovább a gyerekeket. A munkáját otthagyta, a barátaival nem találkozik. Nem tudom, hogy meddig bírja. Próbál a gyerekekkel is foglakozni.
2020. márc. 3. 21:05
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom volt -e már: addiktológust keressen fel.
2020. márc. 4. 06:06
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekeidet sajnalom főleg. Nohetnek fel egybsemmirekello, agressziv kabszeressel, mert az anyjuk nem kepes otthagyni.
2020. máj. 3. 13:16
 30/30 Szegferd7 válasza:
Hívj li orvost titokban és rendőröket. Ha ez sem segít és nem tudsz vele bedzélni hagyd ott ne kínozzon
2020. máj. 4. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!