Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Csak én látom ilyen borúsan a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én látom ilyen borúsan a CSOK-alapján létrejövő házasságokat?

Figyelt kérdés

Szerintem az anyagi alapon képződött házasságok labilisabbak és sokkal több válás várható.

Ez csak tüneti kezelése az alacsony születésszámnak, véleményem szerint, de a fő okot, a tisztelet, bizalom hiányát, amely megrágja az emberi kapcsolatokat, szerintem nem fogja megjavitani, inkább csak még anyagiasabb szemléletet fog kialakitani. Rosszabb esetben adóssággal fűszerezve.

2020. febr. 12. 12:28
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
42%
Semmi se fogja megváltoztatni a születésszámot. A modern világ és a jelenlegi nézetek következménye ez az egész.
2020. febr. 12. 12:32
 2/34 anonim ***** válasza:
26%
Igen, csak te látod. Máskor meg az lenne a bajod, mire házasodj, mire vállalj gyereket ha az állam nem támogat. A csoknak semmi köze a váláshoz, nem ettől mennek tönkre házasságok. Az a baj, hogy létre sem jönnek, akinek olyan komolytalan kapcsolata van, az úgysem fog csak emiatt házasodni, aki meg emiatt házasodik, még jól is alakulhat neki.
2020. febr. 12. 12:33
 3/34 anonim ***** válasza:
93%

Csok ide vagy oda nem ezen múlik.

Ez csak egy lehetőség ...amikor bem Votl akkoris váltak el bőven meg házasodtak is.

2020. febr. 12. 12:34
 4/34 anonim ***** válasza:
88%

Igazából annyira nem izgat a dolog, de konkrétan több ismerősömnek is döglődik a kapcsolata, de képesek a Csok miatt házasodni, gyereket szülni.

Majd utálhatják egymást egy szép, kertes házban :D

2020. febr. 12. 12:36
 5/34 A kérdező kommentje:
Szerintem CSOK helyett például azt kellene elérnie a kormánynak, hogy nőjön az átlagbér, csökkenjen a munkanélküliség. Talán kiegyensúlyozottabbak lennének az emberek, és stabilabbak, boldogabbak. Emiatt szivesebben házasodnának és vállalnának gyereket.
2020. febr. 12. 12:38
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki a saját szintjén nyomorog. Nagyon sok embernek, hiába adnál több pénzt. (keresetet). Többet költene. Addig nyújtózz amíg a takaród ér.
2020. febr. 12. 12:48
 7/34 anonim ***** válasza:
90%

A fidesz kormány támogatási rendszere egy óriási kudarc. Bizonyos rétegeket favorizál és tőlük várja a megváltást miközben a többi embert le se sz...ja.

Ahelyett hogy a közpénz kiszervezné egy szűk réteg kezébe, ahelyett egy általános támogatási rendszert kéne létrehozni ami tőlünk fejlettebb társadalmaknál jól működik. Bérlakásokat kéne építeni a pénzből és munkahelyet teremteni. Nem az a lényeg hogy néhány család sok gyerekkel jól éljen, hanem az, hogy ha valaki gyereket vállal az jusson biztosan lakáshoz, legyen munkahelye és legyen jövőképe. Mondhatjuk hogy ez a szocializmusra volt jellemző, de a lényeg a részletekben keresendő. Az átkosban háromszor annyi gyerek született mint manapság, és nem csak a Ratko korszakra igaz. A nagyobb városokban olyan szinten elszálltak az ingatlan és albérletárak, hogy az emberek többsége azért dolgozik hogy fenntartsa magát, a banki megtakarítások jó része a társadalom 15% tulajdonában van. A forint tudatos leértékelésével az állam mesterségesen alacsonyan tartja a kereseteket, evvel próbálja növelni a versenyképességet, ahelyett hogy az oktatást fejlesztené.

A családtámogatások másik idegesítő eleme az autó támogatás és a kamatmentes szabadon felvehető hitel, mindez teljesen ellenőrizhetetlenül és nem rászorultsági alapon. 15 milliós autóra állami támogatás? Egy netto milliós kereset mellé ingyen hitel?

Nem egy emberről tudok, aki lakást vett a hitelből és nyomban ki is adta, mert ingyen pénz. Mindeközben vannak olyan települések, ahol nincs egészséges ivóvíz, nincs csatorna, nincs gáz, nincs internet, nincs rendes út.

Úgy sz.r az egész ahogy van.

2020. febr. 12. 13:11
 8/34 anonim ***** válasza:
71%

Nem lesz több a válás, ellentétben a megcsalással, mégpedig ezért

"Ha válás esetén a házastársak a bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom idején harmadik félnek adják el közös lakásukat, akkor a CSOK-ot késedelmi kamattal növelten kell visszafizetniük. Hogy, kire mennyi jut belőle, az az eladásból származó bevétel bírósági határozat szerinti, illetve a közöttük létrejött házassági vagyonmegosztási szerződésben rögzített aránytól függ."

2020. febr. 12. 13:16
 9/34 anonim ***** válasza:
67%

Azok az emberek véleményem szerint rettentően ostobák, akik élnek a CSOK lehetőséggel. Pénzért szülni gyereket? Aztán a gyerek felnevelése több pénzbe kerül, mint amennyi támogatást kap az ember.

Szerintem a fizetést kéne normálisan felemelni, nyugati mértékhez viszonyítva, és akkor nem kéne ilyen csok és társait bevezetni.

Viszont nagyon sok ember csak azért szül, hogy elmondhassa, hogy valamit letett az asztalra, mert egyébként kész csődtömeg az illető. Nagyon sok embernek nem való gyerek, hitetlenek, nem nőnek fel a feladathoz.

Régen is voltak érdekkapcsolatok, tudok is egyet, ahol működőképes, bár azt is tudom, hogy a pár férfi tagja mást választott volna, csak őt pedig kikosarazta az a hölgy, akit ő választott volna.

Az emberi értékeket nem lehet pénzen megvenni. Viszont azt is nézzük meg, hogy az emberek milyen háttérrel jönnek, képesek-e belátni a rossz dolgokat és változtatni rajtuk.

2020. febr. 12. 13:23
 10/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg pont h az anyagiak tartjak ossze őket!
2020. febr. 12. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!