Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem ajándékba kapott egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem ajándékba kapott egy lakást a szüleitől, ha a férjem meghal jogom van itt maradni a gyermekünkkel?

Figyelt kérdés
Mi lesz a lakás sorsa? A gyermekünk örökli, vagy vissza kapják a szülők esetleg a férjem testvérei is igényt tarthatnak rá? Ilyen esetben mit mond a törvény?
2019. nov. 17. 13:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
12%
Csak nehogy te legyél az első,aki elpatkol.
2019. nov. 17. 15:20
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

"Az egyik házastárs halála esetén (2013 óta) egyenlő arányban örököl az életben maradt házastárs és a gyerekek"

Kivéve a közösen lakott ingatlant, mert abból viszont a házastárs nem örököl egy gyereknyit sem, viszont haszonélvezeti jogot kap rá élete végéig.

2019. nov. 17. 15:21
 13/21 anonim ***** válasza:
79%

"Ezesetben viszont AJÁNDÉKRÓL beszélünk, ami a férj kizárólagos magánvagyona. Ehhez a feleségnek soha nem volt, és soha nem is lesz köze.

Szóval ha a kedves férjed, akinek a halálát már most várod, Kérdező, neadjisten meghalna, te mehetsz majd arra, amerről jöttél."

Ez sem igaz. Mivel törvényes felesége a kérdező, ezért igaz, hogy tulajdonjogot nem örököl, viszont életre szóló özvegyi haszonélvezeti joga lesz. És onnan a lakásból azt vág ki, akit akar.

2019. nov. 17. 15:22
 14/21 anonim ***** válasza:
22%
pffffff, nem szabad megnősülni
2019. nov. 17. 15:25
 15/21 anonim ***** válasza:
90%
Az én férjem 30-as éveiben kétszer volt rákos, és mi igenis beszéltünk erről és utánanéztünk a jogi dolgoknak is. Örüljetek, hogy nem kell ilyen kérdésekkel foglalkoznotok.
2019. nov. 17. 15:35
 16/21 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem miért ítélkezik mindenki azonnal. Komolyan ezek az emberek úgy gondolják, hogy a világ fekete/fehér?

Teljesen normális, ha az ember aggódik a saját sorsa miatt, ettől még egyáltalán nem biztos, hogy meg akarja ölni a férjét vagy azt várja hogy meghaljon.

Tényleg ennyi megkeseredett, rosszindulatú ember van?

2019. nov. 17. 15:52
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

10, 16

De ez csak az anya oldala. Ezek szerint vannak a képben nagyszülők és nagynéni(k)/nagybáncsi(k) is. Velük senki ne foglalkozzon?

2019. nov. 17. 16:23
 18/21 A kérdező kommentje:
Senkinek nem kívánom, hogy valaha ilyenen kelljen gondolkoznia. Elképesztő, hogy a tobbsegbol egyből rosszindulat fröcsög. Köszönöm az érdemi válaszokat!
2019. nov. 17. 17:02
 19/21 anonim ***** válasza:
13%
Nem kell ezen gondolkodnod.
2019. nov. 17. 17:24
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég érdeklődött itt egy hölgy, aki az élettársa lakásában élt, miután az övét eladták, és az árát a közös életük fenntartására fordították. Az élettárs meghalt, és az örökösök ki akarják tenni a hölyet a lakásból. Jogosan, hiszen semmi köze hozzá, nem tulajdonos, nem haszonélvező, nem volt jogilag rendezve a kapcsolata a férfivel. És sajnos nem gondolt a jövőre sem ő, sem párja.

Felelős ember nagyon is gondolkodik, hogyan fog boldogulni, ha az életében valami esetleg nem várt változás áll be.

Sőt, egy felelős, szerető férj is gondolkodik róla, hogy ha a családdal közösen lakott lakás kizárólag az ő tulajdona, mi fog történni a feleségével, akit amúgy szeret, ha ő holnap infarktust kap/fejére esik egy tégla, vagy elüti a villamos.

Én az életben nem foglalkoztam a családunk pénzügyeivel, nem is érdelt, nem is volt rá szükség, de pontosan tudom, melyik az a dosszié ahol a legfontosabb iratok, számlaszámok, stb. vannak. Ettől még nem vároma férjem halálát. Ő se az enyémet, pedig ő is tudja, mik azok a dolgok a szobámban, amiket a munkahelyemről kölcsönöztem, és a folyamatban lévő ügyeim iratai, amiket szintén vissza kell juttatnia, ha én dobom fel a talpamat váratlanul.

2019. nov. 23. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!