Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról hogy a házasságnak akkor van csak értelme, ha családban gondolkoznak a felek?
Bevallom őszintén, hogy én is osztom ezt a tézist ahogy nagyon sok férfi barátom, ismerősöm is. Amíg mindkét fél keres addig nincs értelme vagyonközösséget vállalni, hiszen tud munkát vállalni mindkét fél, de ha jön a baba, akkor a nőnek fel kell adnia addigi munkahelyét és életét majd évekkel később gyerekes anyaként nehezebben tud elhelyezkedni(bár a nő ismerőseim szerint a helyzet sokat javult ezen a téren).
Megértem a nők álláspontját is, hogy annak a férfinak miért szülne gyereket aki nem tud elköteleződni és nem veszi a fáradságot arra, hogy megkérje a kezét. Szóval a nők szerint alap a házasság és utána jöhet a baba, kizárólag ebben a sorrendben.
Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy ha összeházasodnak és mégsem sikerül teherbe esni, akkor kidobtak egy csomó pénzt feleslegesen?
A legtöbb válaszoló elég fiatal lehet még, max 30-40-es.
Az életed első felében biztos ugyanolyan jól elvagy gyerek nélkül (vagy látszólag még jobban, mert több pénzed marad szórakozni), mint gyerekkel, de úgy 40-50 felett nagyságrendekkel rosszabb az élet, ha nem lettek gyerekeid, családod, mintha igen.
Én még ezt sem mondanám. A házasságnak akkor van értelme, ha ezt a felek szeretnék. Én például úgy gondolom, hogy a teljes vagyonközösségnek két dolgozó, célokkal rendelkező ember között a mai világban már nincs létjogosultsága. Baromi nehéz átlátni, hogy ki mennyivel gazdálkodik és mennyit tud a saját karrierjébe vagy bármijébe belerakni.
Mi egyáltalán nem tervezünk családot, de összeházasodtunk mert miért ne, ez is olyasmi amit egyszer meg szerettünk volna élni. Adott biztonságot? Abszolút nem. Van bármilyen szentimentális jelentősége? Nem igazán. Vagyonszerződéssel házasodtunk így anyagi biztonságot sem adott, nem is kell. A kapcsolaton változtatott? Kicsit sem. Ettől függetlenül nem érezzük kidobott pénznek, nem azért házasodtunk, hogy ez adjon valamit. Nem is tud adni, szerintem ezt minden józan ésszel rendelkező ember be tudja látni. Ha magában a kapcsolatban nincs meg az egymásért való felelősségvállalás, a szeretet, az elköteleződés akkor nem lesz ez meg házasságban sem és én nagyon sajnálom, hogy sokan mégis ezek reményében akarnak házasodni. Sajnos túl sok olyan embert látok aki azt hiszi, hogy ez bármire is biztosíték. Ők azok akiket pár hónap házasság után, kisbabával a hasukban hagy ott a párjuk. Akiket ugyan úgy folyamatosan megcsal a párjuk házasság után is. Akiknek a párja már az esküvő után a kocsmában köt ki a haverokkal. Nem nagyon értem, hogy miért gondolják azt az emberek, hogy aki belemegy a házasságba az megváltozik utána vagy elköteleződik végre mellettük. Sajnos ez csak tündérmese.
"úgy 40-50 felett nagyságrendekkel rosszabb az élet, ha nem lettek gyerekeid, családod, mintha igen"
Ja, amikorra az utolsó havernak is megszületett a gyereke, és már nem tudod mivel kivel elfoglalni magadat, akkor biztos hiányzik valaki, akinek úgymond muszáj foglalkoznia veled.
Miért lenne csak akkor értelme? Ekkora baromságot is régen olvastam már. Ha két ember szereti egymást, boldogok egymással, együtt szeretnék leélni az életüket de nem akarnak gyereket, akkor miért ne házasodhatnának össze?? Nem is értem a logikádat, tudod nem a pénz miatt történik minden. "Kidobtak egy csomó pénzt az ablakon" úristen, ekkora ostobaságot. Fogadjunk, hogy az az ember vagy, aki pulya nélkül el sem tudja képzelni az életet, és legszívesebben eltörölne minden embert a föld színéről, aki gyerek nélkül él boldog, teljes életet.
"Az életed első felében biztos ugyanolyan jól elvagy gyerek nélkül (vagy látszólag még jobban, mert több pénzed marad szórakozni), mint gyerekkel, de úgy 40-50 felett nagyságrendekkel rosszabb az élet, ha nem lettek gyerekeid, családod, mintha igen."
- Te meg csak azért szaporodtál, hogy legyen aki rádnyitja az ajtót öregkorodban? Ez aztán az önzetlenség.
A hàzassàggal 2 emberből egy csalàd lesz, egymàs legfontosabb hozzàtartozóivà vàlnak törvényesen. Ha valaha akartam volna gyereket , akkor se szülnék a pasimtól. Olyantól aki nem képes elköteleződni mellettem hivatalosan is, hogy a felesége legyek. Kizàrólag több éves stabil, boldog házassàgba vàllalnék gyereket. Ha akarnék gyereket.
De sosem akartam, egyàltalàn nem érzek erre vàgyat, taszít a gondolat is. Ketten vagyunk a férjemmel, 9,5 éve. 8 éve hàzassàgban is. :) Így érezzük jól magunkat, szeretjük higy sok időnk van egymàsra. Egyikünk se vàgyik gyerekre. Mi ketten vagyunk egy csalàd.
A pénzt nem értem. Ingyen is össze lehet hàzasodni. Nem kötelező milliós puccparàdét tartani. A mi esküvőnk pl egy szolid csalàdi- baràti ebéddel, tortàkkal, polgàri szertartàssal 95 ezer ft volt.
A màsik dolog meg az, hogy ha nem sikerül a gyerek akkor felesleges pénzkidobàs a hàzassàg? Jól értem, ha nincs gyerek nem kell a nő sem annyira hogy a hàzastàrsad legyen??? Na, az ilyenek semmilyen szinten nem szeretik a pàrjukat.... Minek akar gyereket aki így gondolkodik? Ilyen hozzààllàssal alap dolgot nem tudsz megadni annak a gyereknek, hogy a szülei tisztelik, szeretik egymàst és harmonikus csalàdi légkört tudnak biztosítani.
Bmeg, most akkor csalàdot akarsz szerelmet, feleséget, vagy valami tenyészàllatot aki mindenàron ellik neked kötelezően? 🤔 És ha megtette a kötelezőt, akkor méltóztatnàl elvenni? Necces. A legtöbb nő még mindig nem vàllalja hogy szimpla pasim csajom kapcsolatba szüljön.
A kérdés kiírásakor már jeleztem, hogy a nőknek sokkal többet jelent a házasság mint a férfiaknak(környezetemben a férfiak döntő része ezzel egyetértett), és aki rám tesz degradáló megjegyzéseket azoknak üzenem, hogy nekik is csak egy véleményük van és nem feltétlen az a nyerő.
A kérdés arra vonatkozott, hogy gyerekvállalás nélkül vajon van értelme házasságot kötni, erre vártam és érkezett is néhány értelmes válasz.
Környezetemben több házasság is zátonyra futott amiatt, mert nem jött össze a gyerek, pedig kimondva-kimondatlanul emiatt házasodtak össze, ez volt a közös terv. A férfi hallani sem akart örökbefogadásról, beültetéssel próbálkoztak, végül válás lett belőle. A tenyészkoca hasonlat elég morbid, de annak ellenére helytálló. Mi van akkor ha a nő nem képes szülni? Nem érdemes a házasság előtt egy teljes kivizsgálást csináltatni, hogy egyáltalán alkalmasak-e utód létrehozására?
Ha valóban szereti a pàrjàt valaki, milliószor fontosabb ő, és maga a kapcsolat, mint hogy szaporodjanak. Őszintén sajnàlom azt akit ezért elhagynak/ ezért vàlnak el. Akkor Lényegében sose szerették igazàn egymàst.
A hàzassàgnak önmagàban is van létjogosultsàga, a gyerek pedig 1 vàlasztható opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!