Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért fogadják el nehezen az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért fogadják el nehezen az emberek, hogy nem minden házaspár akar gyereket?

Figyelt kérdés
Vagyunk azért néhányan, akik nem érzünk késztetést arra, hogy szülővé váljunk. Nemcsak az lehet a házasság célja, hogy gyermekeket neveljünk. Olyan kevesen akarják ezt megérteni a kettőnk rokonságában, de még a baráti körünkben is. A munkahelyen is folyton azt kérdezgetik: - Na, mikor változik meg végre a véleményetek a gyermekvállalásról? - Aztán ők háborodnak fel, amikor azt válaszoljuk: - Soha!

2019. aug. 20. 22:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Már kívülről ismerem a szokásos érvrendszert, annyiszor megkaptam mindet a "tapintatos" ismerősöktől, barátoktól és rokonoktól:

1. Nem is tudjátok, milyen örömöktől fosztjátok meg magatokat. Azok az édes kis kezecskék, talpacskák, milyen öröm, amikor egy induló kis élet első megnyilvánulásait megfigyelheted, amikor közelről láthatod a bontakozó értelem működését!

2. Nem tudom, mire számítasz, de azt jó, ha már most eszedbe vésed, hogy öregkorodban így senki nem lesz, aki egy pohár vizet nyújtson neked, ha majd kiszolgáltatottan, tehetetlenül fekszel egy kórházi ágyon. Ki más látogatná az embert, mint a gyermekei? Ők visznek be ételt, pizsamát, ők enyhítik a kórházi tartózkodás unalmát.

3. Majd, mikor egyedül maradsz öregkorodban, hiszen egy házaspár tagjai nem egyszerre szoktak meghalni, valamelyikőtök egyedül fog maradni, akkor hogy fogod érezni magad karácsonykor egyedül? Ha lenne gyereked, mehetnél hozzá és a családjához karácsonyozni.

2019. aug. 21. 10:29
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne azért szüljön egy ember gyereket hogy majd idős korára legyen ki körbeugrálja ,ez olyan gáz :/ mármint oké persze tök jó ha ott van 1 gyerek akire számíthatsz és biztos rossz egyedül lenni x évesen ha a férjed már meghalt de basszus ne ez miatt szüljön valaki ... Azt meg főleg nem értem hogy mi az hogy nem tudod mitől fosztod meg magad ? Honnan gondolja hogy neked is az a beteljesülés úgymond mint neki ? Annyi más életcélja is lehet az embernek ami boldoggá teszi . Mondom én ezt úgy hogy egyébként nem vagyok gyerek ellenes csak meg tudom érteni hogy egyszerűen van más is a világon ami boldoggá tehet valakit és nem mindenkinek van szüksége erre. Bár az hogy mi köze hozzá és miért akar bármiről meggyőzni azt azóta sem értem ... Te életed ,foglalkozzon a sajátjával
2019. aug. 21. 14:54
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez a kedvencem, az "Önző, aki nem vállal gyereket" és a "Ki fog rólad gondoskodni öreg korodban?" közötti ellentmondás, amit nem éreznek az "érvelők." Ez is jó: "Ha mindenki így gondolkodna, te sem születtél volna meg." Erre régebben halkan megjegyeztem, hogy ha így lett volna, valószínűleg ez elég kevéssé zavarna. Ha nem lennék, hogy zavarna már, hogy nem lennék? Erre zavart csend és elsunnyogás szokott lenni a válasz. Vagy amikor megkérdezik (az önzetlenek), hogy ki fog ápolni öreg koromban, azt szoktam válaszolni, hogy:Gondolom egy jól fizetett ápolónő, mint téged, hiszen csak nem várnád el a saját gyerekedtől, hogy feladja érted az életét, nyilván számos lehetősége lesz az életben, amiről csak nem mondana le a kedvedért. Vagy ha megkérdezték, mikor lesz gyerekünk, csak őszinte csodálkozással visszakérdeztem: "Miért?" Nincs válasz, témaváltás van. Tudomásul kell venni, hogy a gyerekvállalás nem racionális dolog, észérveket nem lehet mellette felhozni, nyilván racionálisan nincs értelme. Valakinek vagy bekattan valami, vagy nem. Egy négy gyerekes idegsebész professzor mondta, ezen nem szabad gondolkodni, csak csinálni kell eszetlenül, lesz ami lesz beleugrani. És igaza van. De sajnos nem mindenki biztosít olyan anyagi, érzelmi, intellektuális hátteret a gyerekeinek, mint ő. Minden tiszteletem azoké, akik igen, de ez a kevesebb. Aki nem csinálja úgy, hogy boldog család, boldog gyerekek nőjenek fel szeretetben, az inkább ne vágna bele, mindenki jobban jár. Manapság már minden lehetőség adott, hogy ne vállalj gyereket, ha nem megy. De ehhez intelligencia kellene és önkritika, aminek híján viszont nem sikerül felfogni, hogy nem, nem kellene szaporodni. Nyilván a fenti okok miatt ezek az emberek tesznek fel bunkó, indiszkrét kérdéseket, a normális gyerekeket nevelő szülők nem szoktak. Ahogy a gyerektelenek se feltétlenül állnak bele a gyerekesekbe, hogy te jó ég, hogy lehettek ekkora idióták, milyen szívás már az életetek, nem ér semmit. Valószínűleg azérz, mert aki tudatosan gyerektelen (szerintem ez ilyen konzervatív országban, mint a mienk, relatíve kevés) pont azért döntött úgy, mert jó az élete ahogy van és nem érdekli, más mit kezd a sajátjával. Viszont sok van, aki nem direkt az, ezért hatalmas parasztság így belegyalogolni valakibe. Nem tudhatod, mi van mögötte és lehet fájdalmat okozol. Persze az önfeláldozás és emberi nagyság csúcsán lévő úberszülő pont leszarja, kit bánt meg. Nem irigylem a gyerekeit. (Lásd intelligencia és önkritika). Én sose akartam gyereket, de jó pár kedves ismerősöm kálváriájáról tudik, akik éveken át elkeseredett harcot folytattak a gyerekért, csak nem kötik az ilyen parasztok orrára. Szívből örültem, ha sikerült, mert tudom, hogy jó szülők és szívből kívánom, hogy sikerüljön, akinek még nem. De a jól bevált recept, amit korábban írtam (22-es): Leszarni és kiröhögni.
2019. aug. 21. 20:18
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, a 7-es és a 13-as választ írtam én, nincs is 22-es. :)
2019. aug. 21. 20:24
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

lehet meredek lesz, amit mondok, de minek szüljön az ember a halálnak?

valójában a halálnak szül mindenki, nem az életnek.

mert csak az hal meg, aki egyszer már megszületett.

mi értelme kínok között kihordani, megszülni, rengeteg pénzből, stresszel, munkával felnevelni egy gyereket, aki néhány évtizeden belül meghal rákban, baleset, öngyilkosság, gyilkosság, természeti katasztrófa vagy végelgyengülés következtében?

a vége úgyis az: meghalunk.

semmi és senki nem garantálja, hogy annak a gyereknek jó, tartalmas, szép, nyugost, szerencsés élete lesz.

iszonyú sok fájdalom, csalódás, kudarc, gályázás is lehet és van benne, sokaknál aránytalanul nagy.

ha tehetnék róla, én inkább meg sem születtem volna.

nem érezném azt, h. bármit kihagytam.

ha egy mérleg tesszük, mi vár ránk az út végéig: betegségek, szenvedés, magány, bármi hasonló, és mennyi öröm ér, nem vagyok benne biztos, hogy a jóból van mindenkinél több, vagy hogy a mérleg nyelve egyensúlyban van.

egyszerűen nem tartom az életet, ezt a világot olyan értéknek, amit én tovább akarnék adni, ami miatt szaporodhatnékom támadna.

szerintem túlmisztifikálják sokan ezt az élet-dolgot, meg hogy legyünk irtó hálásak, h. élünk.

van akinek olyan szerencsétlen és fájdalmas az élete, h. örömmel lemondana róla.

minek gyereket erre a világra hozni?! semmi értelme!

lehet, h. nihilista vagyok, de csak azt írtam amit őszintén gondolok.

2019. aug. 22. 00:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nincs baj ezzel!! Engem sose érdekel más mit csinál mit akar.Nekem 1 gyerekem van, és folyton azzal zaklatnak miért nem szülők még .Önző vagyok mert nem lesz tesója. 🤔🤦‍♀️.Ami engem zavar,hogy van olyan ismerősöm akinek bármi okbol kifolyólag nem lett ,vagy meg nem jön a baba,és sérteget, h én mekkora idióta vagyok,mert ő már biztos nem szülne, úgy is egyedül maradok a gyerekkel. STB STB.De ha én nem tartok hegyi beszedet ,h kell gyerek,ő miért mondja ,h milyen rossz ha van???.🤔🤔🤔🤔🤔
2019. aug. 22. 13:57
 17/20 Barnabas333 ***** válasza:
14%

Engem nem zavar, hogy nem akartok, az én gyermekem autista lett és a sok öröm mellett sok a szívás is vele.

Csak azt sajnálom, hogy már a ti szüleitek nem gondolkodtak így mint ti...

2019. aug. 22. 20:20
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ha te szívsz, szívjon más is?

Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

Ha meg a szülei így gondolkodnának, akkor nekik böfögnél következetlen beszólásokat. S talánolvass vissza: vannak páran, akik sajnálják, hogy nem így gondolkoztak a szüleik... (az öngyilkosoknak gondolom hasonló okosságokat mondanak a másik oldalról...)

2019. aug. 23. 17:42
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A 17-es válaszoló csodás szülő lehet, aki más ember nemlétét kívánja, valószínűleg képes az önfeláldozó, őszinte, feltétel nélküli szeretetre. Ugyanis nincs két énje senkinek (a skizofréneken kívül), nincs olyan, hogy van egy személyiséged a családodnak és van egy a társadalom többi tagjának. Itt nagyon hamar kiderülnek a dolgok, megbukik az érvrendszer. Őszintén sajnálom, ami veled történt, szerintem nem semmi nem lehet annál szörnyűbb, mint amikor beteg valakinek a gyereke, ráadásul tudva azt, hogy ez örökre így marad. Tényleg sajnálom és megértem, amiért elkeseredettségedben vagdalkozol, de nem mi tegetünk róla, hogy így alakult. Azzal, hogy gyermeket vállaltál, vállaltad a beteg gyermek kockázatát is, sajnos ez a döntés kockázattal jár. Engem ez is motivált többek között, hogy ne vállaljam. Nem tudnék úgy élni, ahogy te, ezért esélyt sem adok ennek a helyzetnek-így nyilván az általad említett örömöknek sem. Azt nyilván mindenki tudja, hogy ezek meg sem közelítik és sehol nem ellensúlyozzák az általad említett "szívás" részt, mégpedig azért, mert ebben a helyzetben a legrosszabb nem a te szenvedésed, hanem elviselni a gyermeked kínlódását. Szerintem szenvedni látni a gyereked, akin nem tudsz segíteni, a legrosszabb dolog a világon-ez az, amit nagy önzőségemben én soha nem vállalnék. Őszintén sajnálom, ami történt veletek és szívből kívánok sok erőt, kitartást.
2019. aug. 24. 09:36
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Barnabas333

Legjobb bizonyíték vagy Isten létezésére. A benned lévő gonoszság és rosszindulat méltó büntetése, hogy hibás gyereket adott neked.

2019. dec. 1. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!