Hat hónapos puli kutyánk séta közben mindent ugat és mindenre ugrani akar, autó, házaspár, másik kutya, babakocsi. Mit lehet ezzel tenni?
én a mudimmal azt csináltam (hasonló habitus), hogy ha meg mert mordulni, akkor erős pórázrántás. Ha nem értette, akkor rá is szóltam, erélyesen. Ha nem fogta fel ezt sem, akkor bizony összefogtam a grabancát, és leküldtem az aszfaltra.
Ma, ha elmegyünk sétálni, és pl. az egyik háznál új kutya van, mint a múltkor is, akkor ott még el kell "magyarázni" neki, hogy igen, a tiltás erre a kutyára is vonatkozik. De ott is pl. visszafelé már csöndben volt.
Ha nagyon ugatnak a kutyák, akkor annyit szoktam neki mondani, hogy "Csili, szépen!". Ennyi elég is.
A múltkor anyukám, húgom, és húgom kisfia is jött, együtt sétáltunk a játszótér felé. Anyukám megjegyezte, hogy milyen ügyes ez a kutya, hogy nem ugat vissza. Csak azt nem tudja, hogy mennyi munkám van benne :))).
Amúgy 6 éves ivaros, domináns mudi kan.
Légy határozott, egyáltalán nem szabad hagyni, hogy ilyet csináljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!