Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Különlegesebb vezetéknév-egyszerű vezetéknev kötőjelesen hülyén hangzik?
Figyelt kérdés
Páromnak szép és ritka vezetékneve van, nem szeretném leírni, de mondjuk a példa kedvéért legyen Váradi (ennél ritkább egyébként, de hangzásra hasonlít). Az én nevem viszont gyakori és egyszerű, pl Nagy Adrienn.
Legszívesebben kötőjelesen venném fel a párom nevét, de hangzásra sokkal szebb lenne simán az ő vezetékneve az én keresztnevemmel. Különleges is lenne, és nagyon jól egybecseng a két név. Ti ebben az esetben hogy döntenétek?
2019. aug. 20. 17:30
2/10 anonim válasza:
Ha hangzásilag nem hangzik rosszul nincs ezzel baj, nyugodtan vedd így fel.A sorrendet is meggondolhatjátok, ahogy jobban hangzik.Túl hosszú ne legyen, sosem tudhatod munka, vagy bármi egyéb kapcsán hányszor kell leírni a teljes nevet.
3/10 anonim válasza:
Én felvenném csak simán az ő nevét. Ha szebben is hangzik, különlegesebb is úgy, akkor miért ne? Én amúgy sem vagyok híve a kötőjeles megoldásnak, pláne két hosszú név esetén.
4/10 anonim válasza:
Ez a sok kötőjel már az agyamra megy
5/10 anonim válasza:
Pont ilyen esetben jó a kötőjeles verzió, a különlegesebb név a hangsúlyosabb, az a “Nagy” meg kb. “el is tűnik”. Van ilyen ismerősöm, régies, y-os “nemesi” név + “Nagy”, teljesen jól hangzik. Jobban, mint nálam; nekem is régies, “nemesi” nevem van, páromnak is elég ritka és különleges hangzású, na nekem már nem kellett volna kötőjelezni... x’) Most már mind1... :D
6/10 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszenek az ilyenek kötőjellel, szerintem baromira jól hangzik egy különlegesebb és egy rövid, egyszerű vezetéknév együtt. Csak simán a párom nevét vezetéknévnek soha nem venném fel.
7/10 anonim válasza:
O vezetekneve+ keresztneved. En igy vettem fel, cseppet sem banom.
8/10 anonim válasza:
Ha csak ez a két verzió az opció, hogy kötőjel vagy a férj neve, akkor inkább felvenném a férj nevét.
9/10 anonim válasza:
Az enyém ilyen, így vettem fel, a lánykori vezetéknevem nagyon gyakori, a férjem neve különlegesebb. Én nagyon szeretem, első perctől magaménak éreztem. Aláírásnál macerás kicsit, de kibírható. Ami viszont zavar, hogy sokszor félreértik, nem jegyzik meg, vagy rosszul írják. Nem gondoltam volna, hogy ilyen bonyolult lenne, de ezek szerint az. Gondold át, a tied milyen lenne a mindennapokban, hivatalos helyeken. Én összességében nem bántam meg, hogy így vettem fel 7 éve, ma sem tennék másképp.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valószínűleg maradok a kötőjeles változatnál. :)
2019. aug. 28. 15:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!