Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan, akinek a jegyző a házasságkötés előtti várakozási idő alól felmentést adott?
Nem ilyen vagyok, de anyakönyvvezető voltam.
A jegyző felmentést adhat (ahogy írod) a várakozási idő alól ha alapos indokkal támasztjátok alá azt,hogy miért is kéritek a felmentést.
A babavárás/szülés nem alapos indok, tehettek teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot.Ezt csak példának írtam. De pl. ha külföldre mentek hosszabb időre/dolgozni, támogatást igényeltek amihez szükséges,hogy házastársakként szerepeljetek és ez időkorlátos,már mérlegelheti alapos indokként.
Nincs a jogszabályban konkrétum leírva, tehát saját hatáskörben mérlegelhet, de az indoknak alaposnak kell lenni.
Ja, bocs', a kérdésedre nem válaszoltam. Ha minden szükséges igazoló irat be van csatolva,és nincs akadálya a házasságkötésnek az időpont szintén mérlegelés kérdése. De ne úgy tervezd azért,hogy ma bemész a kérelemmel, helybenhagyja és délután már házasságot is köthetsz.
Az indok figyelembevételével határozza meg a házasságkötés időpontját.
Pl. egyik ismerős párosom most tér haza külföldi munkavállalásból, de mennek is vissza rövid időn belül, és itthon szeretnének házasságot kötni.Az itthon tartózkodásuk ideje alatt szeretnének házasságot kötni, kb. 2-3 hetet tudnak itthon tartózkodni.Most bejelentkeztek, beadták a kérelmet,melyben megjelölték az itthon tartózkodásuk időintervallumát.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ!
Babaváró hitelt szeretnénk igényelni és emiatt jobb lenne minél előbb a házasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!