Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mikortól "normális" összeházasodni?
Mennyi idő együttjárás után jogos elvárás az, hogy a pasi megkérje a nő kezét, ill. mit tartotok "normálisnak"?
Pl. Demcsák Zsuzsa 2 hét után ment hozzá egy indiai pasashoz, és mindenki hülyének nézi. Mennyi idő után nem néznék hülyének?
A párommal 7 év után házasodtunk össze. Mivel fiatalon jöttünk össze, így igazából eszünkben sem volt hamarabb.
Én annyit tudtam biztosan, hogy alaposan kiismertem a párom ennyi év alatt (szó szerint egészségben, betegségben, boldogságban, fájdalomban, gazdagságban, szegénységben..). Nagyon sok élethelyzetben álltunk egymás mellett, ráadásul évekig éltünk együtt, megtanultuk beosztani a pénzt, vezetni a háztartást stb..
Én nem bánom, hogy ennyit vártunk, legalább nem ért meglepetés házasság után.
2 hét után szerintem butaság, de mindenki maga tudja.
Szerintem is kortól függ, most aki 16-18 évesen jött össze a párjával, annak az együtt töltött 2-3 év nem ugyanolyan, mint akik 26-28 évesen jöttek össze, hát még ezt hasonlítva a 36-38-hoz. Úgy gondolom, hogy minél idősebb az ember, annál inkább lecsökken az "elvárt minimum" a házasság előtt, mert mondjuk 16 éves kori szerelemnél még bőven rendben van 10 évig együtt járni valakivel az esküvő előtt, míg ugyanez szerintem már közel sem normális 26 évesen öszekerült pár esetében (feltéve, hogy mindketten házasodni szeretnének). De nyilván ezt az adott pár érzi, nekik kell megszabni a saját ritmusukat.
Én a magam részéről azt tartottam ideálisnak, hogy 1-2 év együtt élés után eljegyzés, és utána 1 éven belül esküvő. Minthogy a férjem ugyanígy gondolkodott, így nem volt kérdés, hogy hogyan ütemezzük a dolgot, ennek megfelelően kérte meg a kezem és házasodtunk össze. De ha ő mondjuk lassabban haladt volna, az nyilván rajtam múlt volna, hogy mennyit tolerálok, azért 4-5-6 éveket nem vártam volna az esküvővel, mert csak házasságba akartam szülni, és fiatal anyuka szerettem volna, lenni, így nekem nem volt opció éveken át csak azt várni, mikor teszi fel a nagy kérdést.
2 hét után szerintem is röhejes, ez egyértelműen nem egy jól átgondolt döntés volt, de hát ki tudja, lehet 30 évig boldogan élnek majd együtt.
Nekünk jövő hónapban lesz az esküvőnk.
4 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt is élünk (igazából 3.5 kb, mert összekötözés előtt is kb páromnál éltem, kb csak heti 2x éjszakára jártam haza 😄)
2 év után kérte meg a kezem, már előtte is gondolkodtunk az esküvőn, hogy mi hogy lesz, stb.
Én 23 vagyok, párom 30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!