Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Meg lehet úszni egyházi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg lehet úszni egyházi esküvő előtt a gyónást?

Figyelt kérdés
Most lesz az esküvőnk katolikus templomban, és elvileg egy héttel előtte gyónnom kéne, de nagyon nem szeretnék. Nem is vagyok vallásos, nem vagyok a híve ennek a dolognak. Előre is köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 9. 19:36
1 2
 11/14 Laura883 válasza:
75%
Miért félsz ettől? Azt gondolod, hogy fejben tartja, amiket mondasz vagy kisebbnek néz? Én a helyedben elmondanám. Szerintem nem az a szégyellni való, ha beismerjük a hibáinkat. A pap nem a te gyengeségeidre és hibáidra kíváncsi!Minden embernek vannak hibái, ill. bűnei és ezt a pap is tudja. A nőgyógyász előtt is levetkőzöl, pedig nem a párod. És még sem gondolja senki, hogy szexuális kapcsolat létesítése miatt mégy oda. Ha pedig annyira nem akarod, akkor tényleg, minek esküdtök templomban?? Én kántor vagyok, aki orgonál a templomban. Sokszor elszomorodom, amikor ott a násznép, és csak ketten felelgetünk egymásnak: én és a pap. Hogyan akarod Isten előtt kötni a házasság szentségét, ha közben hazudsz (azaz nem vagy őszinte)? Ne csak a külsőséget nézd! Esküt teszel, hogy a születendő gyermekeket elfogadod és katolikus módon neveled. Ha meg ezt semmibe veszed, és ezek csak üres szavak, akkor mi értelme van?
2010. júl. 9. 21:36
 12/14 anonim ***** válasza:
76%
Kedves utolsó, te elolvastad, hogy a kérdező a párja kedvéért bohóckodik? A hívő ember nem lehet megfosztani a házasság szentségétől, a nem hívőt meg kár kényszeríteni, úgysem lesz őszinte. Akkor ne házasodjanak, vagy mi legyen? Ennek köze nincs a nőgyógyászhoz, ahova nem a párod kevéért mész.
2010. júl. 10. 13:51
 13/14 anonim válasza:
76%

Kedves kérdező és válaszolók!

Nekem is most lesz az esküvőm és nekem is ez a gyónás valahogy nem okés.

Nincs sok bűnöm, viszont pénz hiány miatt 12 év után esküdünk 2 gyönyörű gyermekünk van. Szal ez pl bűn? Mármint a két gyerek. Erről tud a pap is.

Ez a része télleg csak bohóckodás.

Szerinteteik mit lehet meggyónni? Ötleteket várok.

2010. júl. 10. 22:41
 14/14 A kérdező kommentje:

Szia kedves utolsó!

Nekem mondott a plébános egy próbagyónást, és abban még az is benne volt, hogy pl nem tartom a böjtöt, vagy nem imádkozom, illetve nem járok minden vasárnap templomba.

Találtam az interneten egy lelki tükröt, én most ebből próbálok ötleteket meríteni.

[link]

Nézd meg te is hátha segít.

2010. júl. 11. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!