Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg lehet úszni egyházi esküvő előtt a gyónást?
Figyelt kérdés
Most lesz az esküvőnk katolikus templomban, és elvileg egy héttel előtte gyónnom kéne, de nagyon nem szeretnék. Nem is vagyok vallásos, nem vagyok a híve ennek a dolognak. Előre is köszönöm a válaszokat!2010. júl. 9. 19:36
11/14 Laura883 válasza:
Miért félsz ettől? Azt gondolod, hogy fejben tartja, amiket mondasz vagy kisebbnek néz? Én a helyedben elmondanám. Szerintem nem az a szégyellni való, ha beismerjük a hibáinkat. A pap nem a te gyengeségeidre és hibáidra kíváncsi!Minden embernek vannak hibái, ill. bűnei és ezt a pap is tudja. A nőgyógyász előtt is levetkőzöl, pedig nem a párod. És még sem gondolja senki, hogy szexuális kapcsolat létesítése miatt mégy oda. Ha pedig annyira nem akarod, akkor tényleg, minek esküdtök templomban?? Én kántor vagyok, aki orgonál a templomban. Sokszor elszomorodom, amikor ott a násznép, és csak ketten felelgetünk egymásnak: én és a pap. Hogyan akarod Isten előtt kötni a házasság szentségét, ha közben hazudsz (azaz nem vagy őszinte)? Ne csak a külsőséget nézd! Esküt teszel, hogy a születendő gyermekeket elfogadod és katolikus módon neveled. Ha meg ezt semmibe veszed, és ezek csak üres szavak, akkor mi értelme van?
12/14 anonim válasza:
Kedves utolsó, te elolvastad, hogy a kérdező a párja kedvéért bohóckodik? A hívő ember nem lehet megfosztani a házasság szentségétől, a nem hívőt meg kár kényszeríteni, úgysem lesz őszinte. Akkor ne házasodjanak, vagy mi legyen? Ennek köze nincs a nőgyógyászhoz, ahova nem a párod kevéért mész.
13/14 anonim válasza:
Kedves kérdező és válaszolók!
Nekem is most lesz az esküvőm és nekem is ez a gyónás valahogy nem okés.
Nincs sok bűnöm, viszont pénz hiány miatt 12 év után esküdünk 2 gyönyörű gyermekünk van. Szal ez pl bűn? Mármint a két gyerek. Erről tud a pap is.
Ez a része télleg csak bohóckodás.
Szerinteteik mit lehet meggyónni? Ötleteket várok.
14/14 A kérdező kommentje:
Szia kedves utolsó!
Nekem mondott a plébános egy próbagyónást, és abban még az is benne volt, hogy pl nem tartom a böjtöt, vagy nem imádkozom, illetve nem járok minden vasárnap templomba.
Találtam az interneten egy lelki tükröt, én most ebből próbálok ötleteket meríteni.
Nézd meg te is hátha segít.
2010. júl. 11. 21:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!