Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Jegyesoktatás 1-2 alkalom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csibesz_Babum kérdése:

Jegyesoktatás 1-2 alkalom max? Ki? Hol?

Figyelt kérdés
Külföndön élünk, nem tudunk itt jegyesoktatásra menni, Magyarországon pedig csak pár napot vagyunk egy évben. Mind a ketten meg vagyunk keresztelkedve. Katolikus esküvőt templomban szeretnénk mielőbb tartani. Kérdés hogy tud e vki konkrét tan papot aki 1-2 alkalommal megcsinálja a jegyesoktatást? Mindegy melyik megye melyik város falu csak legyen meg 1-2 alkalomból és pontosan tudjam kit hol kell keresni (pontos név cím hogy a nyomára akadjak)

2019. máj. 29. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ugyanez a helyzet nalunk is, en mar gondoltam skypeos jegyesoktatasra is:)))

Egyebkent hany alkalom szokott lenni?

2019. máj. 29. 21:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok sajnos konkrét papot, de ismerős pár külföldön él, és nekik megtartotta a pap skype-on.

Mi olyanon voltunk, ahol egy hétvégén letudták, péntek este, szombat reggeltől déleutánig és vasárnap délelőtt - Budapest 19. kerület.

2019. máj. 30. 09:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Külföndön élünk, nem tudunk itt jegyesoktatásra menni"

Külföldön is meg lehet csinálni a jegyesoktatást... :))

Nem tudom, melyik ország, de Európában sok helyen van magyar plébánia pappal, a külföldön élő magyarok lelkigondozására.

Vagy ahová szoktatok szentmisére járni külföldön, ott kérdezd meg, szerintem elvállalják.

2019. máj. 30. 10:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Valahová csak jársz templomba vasárnaponként, nem? Szerintem ebben az esetben mi sem könnyebb, ha a szentmise után megkérdezed, milyen lehetőségeid vannak. Ha esetleg évek óta nem jártál a templom közelében sem, akkor meg minek az egyházi esküvő?...
2019. máj. 31. 18:26
 5/5 A kérdező kommentje:

Dolgozni járunk vasárnaponként. Nem a templomba. A külföld már csak ilyen....

Lehet persze külföldön is magyar papot találni csak 1.az is konkrétan csak minden év jan tól kezdi az oktatást és az időpont itt is kötött mint Magyarországon. Ha dolgozunk,valószínűleg nem az oktatáson leszünk 2. Itt Svájcban csak azok járhatnak az oktatásra akik a havi 1200 frankot kicsengetik. Adózni kell ha van vallásod. 1200 frank nem mondanám hogy kevés és zsebből menne..... Lehet Magyarországon is páran meggondolnák hogy vasárnaponként a templomba járjanak ha a fizetésük 1/3át elvenné az egyház adó címen..... Szóval még mindig egy olyan megoldás érdekelne ami távban skypeon/viberen/tudom is én min lehetne megcsinálni 👌

2019. jún. 29. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!