Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A koszorúslányruhát kinek szokás fizetni?
Ha esküvőre kerülne sor, nagyjából van egy elképzelésem, hogy milyen koszorúslány ruhát szeretnék a koszorúslsnyaimnak. De semmit nem erőltetnék, olyan lenne amiben mindannyian jól érzik magukat és később is fel tudják venni.
Ezt a pár fizeti, vagy a lányok maguknak?
Megegyezés kérdése, de azért ha konkrét elvárás van a pár részéről akkor illik fizetni is. Én voltam olyan esküvőn ahol valami 120 ezres habos-babos ruhát fizettettek ki a koszorúslányokkal, szerintem ez nem korrekt. Persze ha mondjuk csak a szín vagy fazon adott, akkor lehet választani olyan ruhát amit fel tud venni máskor is és úgy nyugodtan ki lehet velük fizettetni ha ők választhatják ki maguknak.
Meg nem mindegy a koszorúslányok száma nyilván, 2 ember könnyebben választ ki egyforma ruhát ami mindkettőjüknek tetszik, mint 10 ember.
Szia, amikor szerveztem az esküvőmet, és felkértem a koszorúslányokat, egyértelműen megbeszéltük, hogy ők állják a ruhát, ha így is vállalják a "tisztséget ".
Egyedül a színt kértem, hogy legyen adott (dekorációhoz) és egységes. A fazon már az ő döntésük volt, kinek mi állt jól, rövidebb térdig érő, és maxi ruha is volt. Volt, akinek bőszabású volt, de volt, aki testresimulósat varratott.
Nyilván, ha lett volna pénzem rá, én fizettem volna az ő ruhájukat is.
Kétszer voltam koszorúslány.
Egyszer a barátnőm esküvőjén, hárman voltunk. A menyasszony annyit kért, hogy élénk rózsaszín legyen, nem kell földig érő, fazon mindegy. Mi fizettük magunknak (én egy kínai boltban vettem meg, testhez simuló, térdig érő, vállpántos, többször volt rajtam azóta is).
Másodszor unokanővérem esküvőjén voltam, ott konkrétan kikötötték, hogy milyen ruha legyen (babarózsaszín habos-babos), de ott ők fizették a kölcsönzést.
Köszönöm a válaszokat, mind nagyon hasznos volt!
A barátnőm megy nemsokára lagziba koszorúslányként, és mondta hogy a pár családjában az a szokás, hogy a koszorús ruha habos babos abroncsos, bérelni 40 ezer forint.
Ezt valószínűleg én sem fizetném ki, elvégre csak bérlésről van szó, meg nem is érezném jól magam benne.
Nekem annyi kritériumom lenne, hogy egyforma színűek legyenek a ruhák, ha találnak a lányok olyat, aminek a fazonja mindenkinek megfelel az szuper lenne, de ha valamennyire eltérnek abból sincs gond.
Ebben az esetben, ha semmilyen spéci kívánalmad nincs se fazonban, se színben, akkor a lányoknak. Ha van kívánalmad, akkor neked.
(pl. ha csak annyi a kikötés, hogy térd alatt végződjön, akkor sztem azt nem neked kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!