Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Barátnőm helyett nővérem a tanúm?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőm helyett nővérem a tanúm?

Figyelt kérdés

Eleinte úgy beszéltük le (le is adtuk a papírokat), hogy az októberi esküvőmön egy általános iskolai barátnőm lesz a tanúm, nem pedig a nővérem.

Viszont az utóbbi pár hónapban kicsit eltávolodtunk egymástól, nem érzem úgy, hogy tényleg őt szeretném tanúmnak. Inkább a nővéremet, akiben feltétel nélkül megbízok, nagyon jó a kapcsolatunk.

Hogy mondjam el a barátnőmnek?

Az nem opció, hogy 'ne legyél a tanúm, inkább Bia lesz', stb.

2019. ápr. 28. 19:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Szerintem ebben az esetben az őszinteség a legfontosabb. Felesleges mellébeszélni, főleg ha azt állítod, hogy a jó barátság miatt kérted fel tanúnak. Ülj le vele, hogy átgondoltad, nem akarod megbántani, de úgy érzed, hogy a nővéreddel a viszony szorosabb, és szeretnéd ha ő lenne a tanúd. Esetleg koszorúslánynak cserébe? :) Persze nem kötelező semmiféle kárpótlás!
2019. ápr. 28. 20:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézetem szerint (de én nem Te vagyok) a tanú személye eléggé lényegtelen. Ha már elmondtad a barátnődnek és felkéred rá, akkor most ne mondjad el, hiszen akkor az esküvődről is távol kellene tartanod s jönne az örök harag...

F.

2019. ápr. 28. 20:17
 3/9 anonim ***** válasza:

1. Vagyok

Egyébként én is menyasszony vagyok, szeptemberben lesz az esküvőnk. Azért írom ezt le és az őszinteség fontosságát, mert bár nekem nem ez volt a probléma, de muszáj megoldani a kellemeglen szitukat és nem érdemes a hazugságba belebonyolodni:)

Nekem az egyik koszorúslányom kezdett a nyakamra nőni a folytonos okoskodással (tényleg már okoskodás volt és nen tanács). Ami nekem tetszett azt azonnal 90%-ban lemondta, helyette az ő ötletét istenitette. Mikor elegem lett, a következő szitukor azt mondtam neki, hogy "majd a saját esküvődön így lesz ahogy te akarod". Leültem vele és elmondtam neki, hogy nekem nem erre van szükségem, hogy folyton kritizálódjon, hanem hogy segítsen. Ha neki ez így nem felel meg, akkor nyugodtan visszamondhatja.

2019. ápr. 28. 20:19
 4/9 anonim ***** válasza:
2. Eléggé tévedsz. Az esküvőn a menyasszony és a vőlegény után a legfontosabbak a násznagyok/tanúk. Ez nem lényegtelen dolog, elég nagy megtiszteltetés. Ezért fontos, hogy kik állnak a párok mellett...
2019. ápr. 28. 20:22
 5/9 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy ő egyáltalán nem érzi szerintem úgy, hogy eltávolodtunk volna egymástól.

Ezen rágom magam hetek óta.

Neki novemberben lesz az esküvője, de ő meg sem említette, hogy tanúja/koszorúslánya legyek, örülök ha egyáltalán meghívnak minket párommal.

Bár, kihangsúlyozom, nem ez utóbbiak az okai a döntésemnek, ez még előbbi, minthogy ők kitalálták, hogy házasodni akarnak ők is.

2019. ápr. 28. 22:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha ebben sem vagy biztos hogy nála vendég lennél (nem még tanú vagy koszorúslány), akkor duplán nem erőltetném ezt a tanú dolgot. Figyeld! EZ A TE/TI NAPOTOK! Véletlenül se más miatt akarjatok valamit, hanem mert ti is úgy szeretnétek. Legrosszabb, hogy utána bánni fogod, hogy bárcsak másképp lett volna... Ülj le vele mindenképp beszélgetni, mondd el neki, hogy úgy érzed eltávolodtatok. Csak erről beszélgessetek. Lehet a végén kiderülne, hogy esetleges már ő is úgy gondolja, hogy nem ő a megfelelő a tanúnak
2019. ápr. 29. 08:10
 7/9 A kérdező kommentje:

Próbáltam vele beszélni, elmondtam, hogy úgy érzem, eltávolodtunk egymástól, de ő nem érzi így. Nem volt szívem megbántani... Fogalmam sincs, hogy mit mondjak neki

Nem akarom őt elvesziteni

2019. ápr. 29. 16:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt írtad, hogy félsz, hogy elveszíted. Őszintén szólva szerintem ezzel a lépéssel te távolítanád el őt magadtól. Miben merül ki az eltávolodás? Kevesebbszer beszéltek/találkoztok? Nincsenek közös témák? Már nem vágysz a társaságára?

Szerintem a barátság is hasonlóan egy párkapcsolathoz törődést, és energiát igényel. Van, hogy kevésbé érzitek, máskor jobban egy hullámhosszon vagytok.

Neked kell érezni, de ha úgy gondolod, hogy az eltávolodás egy végleges dolog, akkor mond el neki, hogy mit érzel, és vezesd szépen fel, hogy emiatt inkább a nővérednek adnád ez a szerepet. Én mindig azt tapasztalom, hogy az őszinteség az, ami legjobban meg tudja oldani a problémákat.

2019. ápr. 29. 22:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Azt tedd, ami neked jó, ne azt, hogy másnak mi lenne a jó. Elég sokáig fogsz ezen rágódni, évekig akár, hogy miért nem a testvéred lett a tanud. Én azt gondolom, hogy a legjobb, amit teszel, ha magadat helyezed az első helyre, és úgy cselekedsz, hogy elégedett legyél.
2019. máj. 1. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!