Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a fiú és a lány együtt él 5 éve albérletben, dolgoznak, magukat tartják el, hogyan működik a lánykérés?
Mivel a lány már évek óta külön él a szülőktől, anyagilag magát tartja el, kell még egyáltalán a lánykérés a szülőktől?
Vagy elég, ha bejelenti a pár a lányos szülőknek, hogy egybekelnek?
Szerintem felesleges a lánykérés,mivel a lány már elment otthonról rég.
A lény kikérése már inkább réteg szokás.
Inkább vidéken. Ez egy gesztus a család, az apa felé.annyi a kérdés , hogy ezt te megakarod e tenni.
Az én feleségem húgát kikérték az apától. Bennem fel se merült ez.
Tehát az a te döntésed.
Nálunk hasonló volt a szitu, igazából volt “kikérés” vagy mi, szóval férjem “elkért” apámtól, mielőtt megkérte a kezem, de természetesen ma már ez nem szó szerint értendő. Inkább csak elmondta apámnak, h ez a terve, ő meg örült neki, “áldását adta rá”.
De amúgy azzal sem lett volna semmi baj, ha csak utólag bejelentjük, h összeházasodunk.
Ugyanez volt a helyzet nálunk is. Nálunk nem volt meglepetés a lanykeres, együtt választottuk ki a gyűrűt, aztán egyik este otthon feltette a kérdést.
Gondolkodtunk azon, hogy fel kellene hivnia apumat, de szerintem ez a dolog 2 emberre tartozik, nem élek otthon x éve és amúgy is tudják hogy szeretnénk házasságot valamikor a jövőben.
A szüleimnek videohivassal mondtam el a hírt, kicsit lesokkolódtak és hiányolták az eljegyzési vacsorát.
Szerintem haladni kell a korral, meg persze mindent úgy csinálni ahogyan nektek tetszik. Ez az esküvőre is vonatkozik. :)
Köszönöm a válaszokat! 🙂
Amúgy én vagyok a lány...és a páromban felmerült a kérdés, de szerintem is felesleges és nem lenne értelme. Pláne, ha már én úgyis tudok a szándékról, hogy házasodni akarunk, akkor minek kérne el a szüleimtől? És igen, önállóak vagyunk évek óta, szülői függés nélkül,a magunk munkája által megteremtett pénzből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!