Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőn ki legyen a tanúm? Nektek ki volt? Vagy kit szokás választani?
Nyáron lesz az esküvőnk, már elég jól haladunk a szervezéssel, de ezzel elakadtunk.
A párommal úgy beszéltük meg, hogy a keresztszülők lesznek majd a tanúk. Az én nagybátyám egyben a kersztapám is, ő lenne a párom tanúja. A terv az volt, hogy a párom keresztanyja pedig az én tanúm lesz. Az ő kersztanyja nem a nagynénje, hanem az anyukájanak az egyik barátnője. Vele nem nagyon szoktunk találkozni, nem is ismerem közelebbről. Viszont a párom nagynénje a matektanárom volt, őt gimi óta ismerem, régebbtől mint a páromat és a szüleit. Nagyon sokat segített már nekem, rengeteg minden van, amiért halás lehetek neki. Most is a szervezésben mindig melletünk áll, segít amiben csak tud és támogat minket. Lehet hülyeségnek tűnik, de nekem ez meghatározó lesz az életemben, nekem nagyon fontos, hogy ki lesz a tanúm. Az én szüleim és a párom szülei is kapnak majd virágot, de ő ugye nem. Ezért is jobban szeretném, ha ő lenne a tanúm, nem pedig egy majdhogynem idegen, és biztos, hogy neki is jól esne, mert én tenyleg mindig számithattam rá.
Nemtudom máshol kit szokás tanúnak válsztani, de nálunk a családban úgy van, hogy a keresztszülőket. Anyukám nem igazán szeretné, ha ezt a hagyomanyt megtörnénk, de szerintem így jobb lenne. Mit csináljak?
Nálunk a férjemnek a keresztanyja volt a tanúja, nekem egy barátnőm. Egyetlen élő keresztszülőm van már csak sajnos, és vele már régóta nagyon nem jövünk ki. Meg sem hívtam az egyébként kislétszámú esküvőnkre.
Szerintem olyan ember legyen a tanú, akihez az ember kötődik, ha van választás, nem pedig csak valaki muszájból, mert az a hagyomány. Én a helyedben a párod nagynénjét választanám, akit szíved szerint te is szeretnél VAGY ha polgári és templomi szertartás is lesz, akkor az egyikre az egyiket, a másikra a másikat kérném fel. Kecske is jóllakik alapon, akkor lelkifurdalásod sem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!