Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kötelező a nászút és a nászéjszaka?
Szerintem a Kérdező nem valami érdekházasság miatt kérdezi ezt, hanem pl. nincs pénzük vagy lehetőségük az esküvő után közvetlenül nászútra menni.
Tehát nem, nem kötelező egyik sem. A koszorúslányok, a fehér ruha és a tökhintó sem kötelező.
Nem, nekünk se volt semmi a nászéjszakán, mert elájultunk a fáradtságtól. :D Reggel bújtunk csak össze.
Régen volt jelentősége, az elhált éjszaka volt a pont az ire, és pl Olaszországban azt hiszem hagyománya volt annak, hogy a lepedőt kirakták, ami ugye véres volt, jelezve, hogy a lány még szűz volt.
Miért lenne kötelező?
De most halál komolyan nem értem, magyarázd el, kérdező, hogy miért gondolod!
Ilyet én eddig csak a Trónok Harcában láttam, hogy az el nem hált házasság nem érvényes (ha nem ismernéd a sorozatot: középkor-fantasy, kb középkori hagyományokkal.. a való világ nem ilyen a 21. században)
Konkrétan nem ismerek olyat, akinek az esküvő-lagzi után volt még ereje elhálni a házasságot, a már házas ismerőseim örültek a lagzi után, hogy be tudtak kúszni az ágyba, és ott elájulni. :)
A nászút se kötelező, olyat is ismerek, aki nem ment (pl párom szülei, esküvő után 2 nappal a férj ment vissza a laktanyájába, szó se lehetett utazgatásról)
Szóval honnan szeded, hogy kötelező lenne, és nélküle érvénytelen?
17# Nálunk pl. megvolt a nászéjszaka "hagyományos" értelemben is, a lagzi után, és másnap reggel utaztunk nászútra. De nem azért, mert kötelező lett volna bármelyik is. :)
Persze, nem kötelező. De miért ne? Ismerek olyat is, aki nászútra pl. jóval később utazott, nem a házasságkötés után, mert akkor nem volt meg az anyagi keret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!