Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nászajándékot mikor illik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nászajándékot mikor illik odaadni?

Figyelt kérdés

Olyan esküvőre vagyunk hivatalosak, ahol a pár jelezte a meghívóban, hogy aki szeretne, az pénzt adjon, ne ajándékot. Tudom, hogy lesz menyasszonytánc éjfélkor, ugye a pénzt-borítékot nyilván akkor szokták kosárba/dobozba dobálni, ez eddig ok.

Viszont én pénz helyett-mellé ajándékot készítettem nekik, amolyan kreatív pénzátadás egy picit másképp (szóval nem olyan, mint egy pénzcsokor meg ezek, nem a pénz a lényeg az ajándékban, az csak olyan mellékesen el van dugva benne. Maga az ajándék a lényeg, mert személyes, nekik szóló). Ezt nyilván nem tudom a tánc idején odaadni, meg az olyan... snassz is, akkor nincs idő beszélni, puszira, a körítő szövegre, hogy miért kapnak mégis ajándékot - hiszen akkor mindenki más is sorban áll arra a két fordulásra.

Viszont akkor mikor lenne érdemes nekik odaadni? Egyszer voltam olyan esküvőn, ahol ajándék is volt, de ott volt egy fél óra, mikor mindenki sorban állt ajándékokat adni nekik, ott nem volt menyasszonytánc, amire vártak volna, szóval ez nem segítség sajnos.

2018. aug. 29. 08:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
51%

Ne aggódj, lesz más is, aki nem csak bedobja a menyasszonytáncnál. Vagy mert nem szeretne táncolni, vagy mert szeretne mondani hozzá néhány személyes gondolatot ahelyett, hogy csak bedob egy marék pénzt a dobozba. Voltam már olyan esküvőn, ahol a pár szintén kijelentette, hogy ajándék helyett pénzt kérnek, és menyasszonytánc is volt. Mivel nem maradt mindenki a menyasszonytáncig, többen odaadták előre a párnak szánt pénzt. Mi is kreatívkodtunk kicsit, és nem voltunk egyedül ezzel. Az ajándékot (egy befőttesüvegben) szépen becsomagolva átadtuk a párnak a lagzi alatt, miközben gratuláltunk. A menyasszonytáncba éjfélkor ennyivel kevesebbet dobtunk, tehát megosztottuk a rájuk szánt pénzt a kettő között.

Általában akkor is szánnak időt az ajándékozásra, ha készülnek menyasszonytánccal is. Ha mégsem, akkor sem folyamatosan elfoglalt a pár. Szoktak beszélgetni, koccintani a vendégekkel két esemény között. Ilyenkor menjetek oda hozzájuk, gratuláljatok, és adjátok át a kreatív ajándékot.

2018. aug. 29. 13:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Majd súgd meg a lány anyjának, vagy a fiú anyjának, hogy te mást is hoztál, nem csak pénzt, és mikor adhatod át őszerinte? Vagy várd a kellő alkalmat.
2018. aug. 30. 13:07
 13/13 anonim válasza:

Mifelénk nincs külön ajándékátadás + menyasszonytánc és pénz adás. Ilyenről még nem is hallottam.

1x kapnak ajándékot/borítékot, méghozzá a menyasszonytánc alatt (örömanyák gyűjtik kosárba) éjfélkor, utána meg elmennek átöltözni.

Pénzsöprés szokott lenni, de ott aprópénzt dobálunk.

2019. okt. 4. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!