Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen színű ruhában menjek férjhez?
nyugodtam lehetsz fehérben.
nekem is van egy kisfiam.most volt az esküvőnk az édesapjával(első házasság szintén) és fehér ruhában áltam oltár elé.sőt még fátylam is volt.ezt azért írom,mert sokan mondták,h egy édesanyának nem szabadna fátylat viselni,de engem nem érdekelt ez a dolog,mert mikor még kislány voltam,akkor megfogadtam h édesanyám fátylát fogom viselni ha egyszer lesz esküvőm,és igy is lett.egyik barátnőmnek tavaly volt az esküvője(2 gyerekes anya)szintén fehérben volt.
egyébként a hagyomány szerint fehér ruhában csak a szüzek házasodhatnak,mivel az az ártatlanság jele.na akkor nem lenne sok fehér menyasszony :)))
szerintem nyugodtan vedd fel a fehéret.ez a te/ti napotok lesz.érezd magad jól abban amiben szeretnéd.
SOK BOLDOGSÁGOT!!!
ma 14:39 "Fekete hm..régen ez volt az esküvői ruha színe..majd a zöld és azután lett a népicuccok, és utána jött csak a fehér..."
Régebben a legszebb ünnepi ruhájukban mentek férjhez a nők (lehetett az bármilyen színű, fekete, zöld, stb.), aztán a 19. század közepén jön az úri divatba a fehér ruha (Viktória királynő esküvője után). :)
Az úri és a paraszti ruhákat illik megkülönböztetni.
A népviselet szempontjából szintén a 19. század közepén végén terjed el (átvették az úri divatból) a külön esküvői ruha csinálása, van olyan nemzetiség (pl. svábok) ahol fekete a menyasszonyi ruha, merthogy gyászolja a leányságát, szüzességét, stb., de a legtöbb viseletben fehér a menyasszony ruhája, de érdekesség, hogy több olyan tájegység, falu is van ahol a gyász színe is a fehér volt. :)
Nem tudom mit takar az az után lett a népicuccok, hiszen a polgárság és az nemesség sosem húzott népviseletet (esetleg díszmagyarra gondolhatsz), és a parasztság sem öltözött úri divat szerint, hanem a saját falujuk viseletét hordták. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!