Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Anyagi okokra hivatkozva ciki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyagi okokra hivatkozva ciki nem elmenni esküvőre? (vendégként) Hogy lehet ezt szépen tálalni?

Figyelt kérdés

Barátnőm esküvője lesz szeptemberben. 10+ éve ismerjük egymást, de az ország másik végén lakik, úgyhogy viszonylag ritkán találkozunk. Ismerem a vőlegényét is, tavasszal mondták, hogy amúgy majd mi is hivatalosak leszünk párommal. A meghívó átadása most aktuális (ha találkozunk végre), meg kiderült, hogy lesz lánybúcsú is, ahova meg vagyok hívva...

Alapvetően nagy örömmel mennék, megvan az is, mit szeretnék adni (kreatív ajándék, "elrejtett" pénzzel).

És itt jön a de. Csomó minden történt most velünk, kiraktak albérletből, költözés, új bútorok, drágább megélhetés; közben párom munkát vált, úgyhogy ott is kiesik egy csomó pénz..

Hiába van már július, még neki se tudtam állni a tervezett ajándéknak, nincs még félretéve a menyasszonytáncra való, arról nem is beszélve, hogy utazás, meg nyilván szállás is kell, mert náluk lesz helyileg. És akkor most még jött ez is, hogy lánybúcsú, ahol megint illik ajándékot venni-vinni.

Kezdem azt érezni, hogy ez egyszerűen nem fér bele nekünk most, de megbántani sem akarom azzal, hogy kamuindokra hivatkozva mondom le.

2018. júl. 18. 12:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A legrövidebb út az őszinteség, szerintem meg tudjátok beszélni, hogy mi legyen, és kitaláltok közösen valami mindenkinek megfelelő megoldást...
2018. júl. 18. 14:52
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon megharagudnék.

Szarnék bele a pénzbe, kit érdekel, adtok borítékot egy ezressel, de én NEM a pénzedért hívnálak, hanem, hogy ott legyél, mert kedvellek és meg szeretném osztani életem egyik legfontosabb mozzanatát veled.

Elhiszem, hogy kellemetlen erről beszélni, de ha még mindenféle kamuindokkal is jönnél, akkor részemről vége lenne a barátságnak.

2018. júl. 18. 15:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha átvered, kamuzol, csak magaddal cseszel ki. Nem ciki anyagi okok miatt lemondani. De ha igaz barátnő, akkor igenis azt akarja majd, hogy ott legyél az esküvőjén, ajándék nélkül, egy fillért se fizetve, a szállást, utazást pedig elintézné.

Én egy szintén 10+ éves "barátságot" zártam le emiatt. A csaj össze vissza hazudozott nekem hónapokig. Ott kezdődött, hogy őt kértem fel tanúnak, amit állítólag nagy örömmel fogadott..legalábbis jó játszott:) Majd 1,5 hónappal az esküvő előtt azt hirtelen lemondta, mondván nem tud eljönni, mert dolgoznia kell. 1 hónappal az esküvőm előtt még találkoztam vele, akkor azt mondta, hogy meg tudta beszélni a munkahelyén, és el tud jönni, de már csak vendégként, mert megérti hogy tanúnak az ő lemondása után mást választottam, és azt már nem fogom visszamondani. Nem mellesleg tudta nagyon jól, hogy milyen esküvőnk lesz (semmi pucc, semmi felhajtás, csak egy polgári szertartás, és egy éttermi ebéd tortákkal. 15 vendég volt, és azt is közöltük mindenkivel akit meghívtunk, hogy nem kérünk nászajándékot, csak részvételt. (Halál komolyan gondoltuk). A többség meg is fogadta. 3 ajándékot kaptunk, és 1 embertől pénzt, illendőségből fogadtuk el.

Teltek az utolsó hetek. Majd az esküvőm napján azzal szembesültem, hogy még mindig nincs ott, még mindig, még mindig. Nem jött el. Se telefon, se sms, semmi. Na ezen annyira felhúztam magam, hogy fel nem hívtam, az esküvőnkkel foglalkoztam. Este, miután megvolt a nagy napunk, emésztenünk kellett, hát felnéztem a facebookra.(12.00 -kor kezdtünk egyébként). Nos az ominózus közösségi oldalra böfögött fel nekem egy üzenetet AZNAP délelőtt, hogy -bocs nem tudok menni, nincs pénzem ajándékra. Hozzáteszem, az esküvő nem itt volt ahol lakunk(30km Bp-től, hanem a fővárosban). Tehát se utazásra, se szállásra nem kellett volna neki költeni, mert bérlete a munkája miatt volt, és ő is az adott városban él. Úgy voltam vele, hogy akkor b...ssza meg, ha ennyit jelentettem neki.

Szülinapokon felköszönt fbn, de nem érdekel. Nem tartom vele a kapcsolatot 7. éve. Nekem ettől az egésztől hányingerem volt, ahogy viselkedett. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy el se akart jönni csak hazudozott össze-vissza. Ilyen emberre nincs szükségem. Ha belegondolok, ilyen lelkivilággal azon se csodálkozom amúgy , hogy sose volt még pár hétnél komolyabb kapcsolata harmincas nő létére. De többnyire inkább nem gondolok rá:)

2018. júl. 18. 19:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Mondd meg neki az igazat bátran, mi a helyzet. Ha tényleg igazi barátnőd, ezért nem fog megsértődni, hogy anyagilag nem tudsz sokat áldozni, sőt még támogatna is (nem feltétlen az anyagiakra gondolok).

Az én esküvőmön is volt 2 barátnőm, akik nem álltak jól anyagilag, de mi nem is kértünk pénzt senkitől sem. Ők is megmondták, illetve tudtam is róla.

2018. júl. 24. 11:49
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, elmondtam végül neki. :) Nem érti meg, vagyis inkább nem érzi át teljesen, ők hozzánk képest jól élnek; de persze azt mondta, hogy nehogy emiatt ne menjünk, szállás stb nekik bele van kalkulálva, hogy ők fizetik.

Azért a kreatív ajándékot megpróbálom majd összerakni, legfeljebb kevesebb elrejtett pénzzel vagy pénz nélkül. A többi meg majd lesz valahogy. :)

2018. júl. 24. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!