Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyagi okokra hivatkozva ciki nem elmenni esküvőre? (vendégként) Hogy lehet ezt szépen tálalni?
Barátnőm esküvője lesz szeptemberben. 10+ éve ismerjük egymást, de az ország másik végén lakik, úgyhogy viszonylag ritkán találkozunk. Ismerem a vőlegényét is, tavasszal mondták, hogy amúgy majd mi is hivatalosak leszünk párommal. A meghívó átadása most aktuális (ha találkozunk végre), meg kiderült, hogy lesz lánybúcsú is, ahova meg vagyok hívva...
Alapvetően nagy örömmel mennék, megvan az is, mit szeretnék adni (kreatív ajándék, "elrejtett" pénzzel).
És itt jön a de. Csomó minden történt most velünk, kiraktak albérletből, költözés, új bútorok, drágább megélhetés; közben párom munkát vált, úgyhogy ott is kiesik egy csomó pénz..
Hiába van már július, még neki se tudtam állni a tervezett ajándéknak, nincs még félretéve a menyasszonytáncra való, arról nem is beszélve, hogy utazás, meg nyilván szállás is kell, mert náluk lesz helyileg. És akkor most még jött ez is, hogy lánybúcsú, ahol megint illik ajándékot venni-vinni.
Kezdem azt érezni, hogy ez egyszerűen nem fér bele nekünk most, de megbántani sem akarom azzal, hogy kamuindokra hivatkozva mondom le.
Én megmondanám egyenesen. Aztán ha kicsit rendbejönnének az anyagiak, megajándékoznám később.
Azért barát a barát, hogy megértse.
Én nagyon szomorú lennék, ha egy kedves barátom emiatt nem jönne... Megmondanám, hogy akkor eszébe se jusson ajándékot hozni, a szállást-utazást meg megoldanánk okosan.
Igen rosszul érezném magam, ha a vendégeim azt gondolnák, csak a pénzük miatt látom őket szívesen.
Az offra válasz: Meghalt az idős tulaj, az örökös nem kívánta folytatni a szerződést. Illetve szóbeli ígéret volt, hogy igen (ezért volt nekünk olyan hirtelen érvágás, hogy menni kell, hiszen szóban megállapodtunk, nyugodtak voltunk), majd mire lezajlott a hagyatéki stb, hogy akkor új szerződést írjuk alá most már vele, meggondolta magát.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!