Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy működik az esküvői beszédes dolog? Fel kell rá kérni az embereket (pl apám, bátyám, anyósom, tanúk) vagy maguktól mondanak, ha akarnak?
Már csak azért is, mert így be tudnánk iktatni pl a leves és a főétel közé "menetrendben".
De, ha nem lesz beszéd, akkor furán nézne ki, hogy bemondja a vőfély, hogy lehet mondani a beszédet 🙄😀
Kicsi, 40 fős esküvőről van szó.
Ahogy írja az előző, a vőféllyel mindent megbeszéltek előre, nem fog váratlan helyzetekbe sodorni.
Ha nincs olyan közeli hozzátartozó aki szeretne beszédet mondani, és ezt vállalja is,nem kell erőltetni. De az is lehet,hogy spontán valaki mégis rászánja magát pár szóra. Simán be leehet iktatni bárhová.
Én nem a leves és a főétel közé illeszteném be, inkább az étkezés elé, esetleg pohárköszöntővel.
Közeli családtag nehezen tud ilyenkor megszólalni, legfeljebb akkor, ha egyébként is "beszéd a kenyere".
Más jellegű volt, de valahol mégis hasonló. Szüleim házassági évfordulóját ünnepeltük családi körben, éttermi ebéddel. anyakönyvvezető vagyok, nem okozott gondot a köszöntő...szövege....de elmondani már nehezebb volt.
Viszont szűk családi körbe szerintem simán belefér egy spontán szótkérős pár gondolat is, nem zavarja meg a menetrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!