Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen ötlet az az esküvői...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen ötlet az az esküvői menüt illetően, hogy csak a menyasszony kedvenc ételeiből lehet választani a vendégeknek?

Figyelt kérdés
2018. jún. 30. 16:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
68%
Elmeséled a sztorit? Kiváncsi lettem.
2018. júl. 2. 07:50
 12/16 anonim ***** válasza:
95%
Ez azétr ténlyeg sokmindentől függ. Voltam már olyan lagziban, ahol húsleves volt, rántott hús meg egy-két rántott dolog, vegyes köret, savanyúság, és pont. Ehhez képest ha a menyasszonynak 3 féle kedvence van, az máris habzsi-dőzsi. Nyilván egyébként, ha bármilyen vendégséget szervezek, alapvetően olyan ételek vannak, amiket én szeretek, szem előtt tartva a vendégek igényeit, ha pl valaki ételallgeriás/vega/mittudomén.
2018. júl. 2. 12:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mik a kedvenc ételei és ezek hogy találkoznak az igényekkel. Azt előre leszögezem, hogy megfelelni mindenkinek nem lehet, mert biztos minden közösségben megvan az, akinek "paraszti gyomra van" (értsd: ezzel indokolja meg azt, hogy miért nem hajlandó más ételt egyáltalán megkóstolni a rántott husin és a pörin kívül), meg olyan is, aki annyira sznob, hogy már húzza az orrát, ha nincs ázsiai ihletésű ételkompozíció vagy flambírozott lazac az étlapon :D. Meg alapvetően sztem normális, ha vki nem szolgál fel a saját esküvőjén olyan ételeket, amiket utál.

De az azért már kínos tud lenni, ha az ételválaszték így nagyon egyhangú. Én, ha ilyen döntést akarnék hozni, végiggondolnám az alábbiakat:

- van nehezebb és könnyebb étel is közöttük? lájtosabb és fűszeresebb?

- van húsétel és nem húsos étel?

- ha húsos ételek vannak, azok között van elég változatosság? Tehát mondjuk nemcsak csirke, hanem hal és marha/sertés is?

- mindenféle időjáráshoz "megfelelő" ételek vannak? Pl. ha nyáron van az esküvő, van friss gyümölcs is a tömény sütik mellett, de azért forró ételek is vannak arra az esetre, ha lehűl az idő?

- vegák, ételérzékenyek, diétázók is találnak számukra megfelelő fogásokat?

Ezeket érdemes végiggondolni. Ha pl. a menyasszony ilyen überreformkonyhafan, akkor valószínű, hogy egy-két tagbaszakadt férfiember vendég nem fogja maradéktalanul jól érezni magát, ha nincs egy jó nehéz, szaftos marhás étel pl. Vagy ha minden teljesen fűszeres, amit a gyerekek többsége nem fogyaszt szívesen. Vagy ha a menyasszony csak a tipikus menzás kajákat fogyasztja szívesen, lesz pár ember, akinek ez nem lesz szimpatikus, mert mégiscsak egy elegáns eseményre mennek.

2018. júl. 2. 13:10
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és alap, hogy ezek között az összes olyan legyen, amit a vőlegény is szeret, vagy ha nem, akkor a vőlegénynek is legyenek egyéb kedvenc ételei a menüben.
2018. júl. 2. 13:11
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kényszerít rá a vendégekre kizárólagos menüt, például csak vega, vegán, egyedi fűszerezésű, tej-, cukor- vagy gluténmentes, bizonyos ételek kizárása, csak húsételek vagy csak köretek stb. (ilyet is hallottam már), akkor lehet elfogadható. Mindenkit nem lehet boldoggá tenni, de ha lesz pár általában elfogadott étel, akkor jó lehet.
2018. júl. 2. 14:50
 16/16 anonim ***** válasza:
A menyasszony nem fog bírni sokat enni, mert a menyasszonyi ruha általában szorosra van fűzve, és vacsi után táncolni is kell. Úgyhogy ezzel saját magát is kínozza, hogy ott sorakoznak a kedvencei, de nem bír enni...
2018. júl. 3. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!