Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvő utáni napokban a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvő utáni napokban a házasuló felek nem éreznek teljes ürességet, motiválatlanságot?

Figyelt kérdés

Én még nem vagyok házas, barátnőm sincs, de én úgy érzem, hogy biztosan úgy érezném a házasság után, hogy elértem a párommal a legfőbb célomat, és már nincs több teendő = teljes üresség és motiválatlanság. (Jó persze, lehet találni uj dolgot pl. gyerek, de most ettől most tekintsünk el)

Talán egy hosszú vizsgaidőszakhoz hasonlítanám, mikor hónapokig szorgalmi időszakban készül az ember, eljön a vizsgaidőszak, letudom az összes vizsgát, majd az azt követő pár napban az élettől is elmegy a kedvem, mert elértem a célomat (befejeztem minden vizsgát) és már nincs mi motiváljon, nincs mi hajtson nap mint nap, mert vége.

2018. jún. 27. 15:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy érzed, hogy a házasságban a fő cél az, hogy megkösd, akkor még túl kicsi vagy a házassághoz.

Sok kapcsolat épp ezért megy tönkre, mert a felek hátradőlnek, hogy nincs több teendő.

Működtetni ki fogja azt a házasságot szerinted?

2018. jún. 27. 15:38
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Esküvő, mint életcél? Hmmm...
2018. jún. 27. 15:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, a magadfajták fognak rövid időn belül elválni, mert azt hiszik, hogy most már megvan minden és nem kell csinálni semmit, majd az megy magától.

A nagy francokat.

A kapcsolatot NAPI SZINTEN ápolni kell! Nincs herevere, meg lazaság. Minden napra meg van a teendő.

2018. jún. 27. 15:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyàltalàn nem éreztem semmi ilyesmit. Mindig vannak közös célok
2018. jún. 27. 15:40
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
Sikeresen megoldott "feladat" után jellemzően azok az emberek éreznek ürességet és motiválatlanságot, akik nem saját magukért, hanem a külvilágnak való megfelelésért csinálták az egészet.
2018. jún. 27. 15:45
 6/14 anonim ***** válasza:
96%

Nem. Ugyanis nem 5 évig szerveztük éjt nappallá téve a fészbukk nagyközönségének.

Megvolt az esküvő, jöttek az újabb célok, és persze a napi mókuskerék, immár házasként.

Az esküvő nem cél, hanem egy új életszakasz kezdete.

2018. jún. 27. 16:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Atya ég, az ilyen emberekkel, mint te, komoly gondok vannak. Nektek valóban csalódás lehet ez az egész. Nekem fontos a házasság, de ki kell, hogy ábrándítsalak, a párkapcsolatnak nem ez az legfőbb célja (és nem is a gyerekvállalás). Aki nem tudja élvezni a szürke hétköznapokat a párjával, az jobb ha nem is házasodik, sőt párkapcsolatba se kezd.
2018. jún. 27. 16:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Az eskuvo nem cel, hanem kezdet. Ha nem igy gondolod, inkabb ne is hazasodj.
2018. jún. 27. 16:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha így érzed, akkor nagyon komoly bajok vannak.

>elértem a párommal a legfőbb célomat, és már nincs több teendő

1. Az esküvő, összeházasodás a legfőbb cél? Az, ami néhány órát, egy gyakorlatilag kiterjedés nélküli időpontot tesz ki az életedből? Nem érzed, hogy mennyire pusztító hozzáállás ez?

2. Nincs több teendő? De, van: az egész élet. Neked tényleg annyira kiüresedett az életed, hogy kizárólag a tartalmatlan, képzetes mérföldkövek töltik meg? Ez egészen borzasztó.

Az esküvő önmagában jelentéktelen és értéktelen. Jó esetben csupán egy gesztus, egy szép esemény annak megünneplésére, hogy végleg elköteleződtetek egymás mellett. De NEM maga a házasság a kötelék közöttetek! A kötelék erejét a párkapcsolatotok folyamatosan építgetett érzelmi háttere adja.

Itt az ideje újraértékelni nem csak a kapcsolatodat, de az életedet is. Ha nem a folyamatokkal, az élettel, a tartalommal foglalkozol, hanem az üres eredményeket és mérföldköveket hajszolod a társadalmi elismerés reményében (vagy jobb híján, ami még rosszabb), akkor pontosan olyan üres és nyomorult időkre számíthatsz, amit leírtál.

2018. jún. 27. 16:51
 10/14 anonim ***** válasza:
86%

Nekem inkább olyan érzés volt, hogy most hazaértem. :) Jó helyen, jó kapcsolatban, biztonságban vagyunk. Közös cél egyből lett: a nászúton estem teherbe. :)

Mindig vannak közös célok, vannak saját céljaim, rövid és hosszútávú tervek. Mint egy ösvény, sok kanyarral, aminek mindig csak egy részét látod, de tudod, hogy hova vezet.

Először is fel kell nevelni a gyerekeink, ez sokkal fontosabb cél. Olyan, hogy végső cél, szerintem nem létezik. Ha csak az nem számít annak, hogy az utolsó órán elégedetten nézzek vissza az életemre.

2018. jún. 27. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!