Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti kiket hívnátok meg az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti kiket hívnátok meg az esküvőtökre?

Figyelt kérdés

Még csak most kérte meg a párom a kezemet, de már lassan szervezni kell, és nem árt tudni a foglalásoknál, hogy hány főről van szó. Szülők fizetik a lakodalmat. Én sokkal kevesebb embert hívnék meg, mint anya, de ő szeretné ha meghívnánk pl. a másodunokatesóit is, akikkel különösebben nem tartjuk a kapcsolatot. Mondván: ha őket nem hívjuk kiket hívunk?!

Akiket hívni szeretnék (saját család, a páromét majd az ő szüleivel lerendezik):

- természetesen szülők, tesó+ a párja

- nagynéni, nagybácsi családdal, párokkal együtt

- anya unokatesójának a családja (velük mondhatni rendszeresen tartjuk a kapcsolatot)

- apa nagynénjei és családjuk

- bérmakeresztszülő és családja

- anya unokatesójának a családja (igazából velük sem tartjuk különösebben a kapcsolatot, de a bérmakeresztszülőm testvéréről és szüleiről van szó, ill. mi is voltunk a "tesó" lagzijában)

- anya nagybátyja

Ez eddig 47 fő, és a barátok még benne sincsenek (kb.5 fő).

Én igazából ennyire gondoltam, de anya nagybátyjának van pl. 2 lánya, gondoltam rájuk is, de az +7 fő lenne, és a kapcsolatot nem mondhatnám, hogy tartjuk. Van anyának 2 másik másodunokatesója + a családjuk, akiket szeretne ha meghívnánk, de évente 1x ha látjuk egymást, ráadásul újabb +10 főről beszélünk.

Ezen túl, tudom, hogy "illik" visszahívni azokat a távoli rokonokat, akik meghívtak a lagzijukba, de itt +13 emberről van szó. Ti meghívnátok őket?

Kiket hívnátok a lagzitokba?

A párom családja nem nagy, viszont a baráti társasága, akiket szeretne is meghívni, elég nagy, alsó hangon 27 fő, ebből 5 gyerek.

2018. máj. 27. 16:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Hát...

Én személy szerint: anyám, testvérem, anyám férje, nagyanyám, régi haverok (2 fő)...

...és igazából ennyi. Nem vagyok híve a csinadratta lagziknak, szerintem csak azok legyenek ott akik tényleg számítanak.

Persze vannak akik kirakateseményként kezelik és akkor aztán meg kell hívni a nagymama unokatestvérét, Hortenzia nénit akit még az oviból ismersz, Gegeon bácsit a nők bálványát a régi háziorvosod, Lukrécia nénit aki a nagynénéd szomszédja stb.

Én feleslegesnek érzem. Anyagilag is, amúgy is. A házasság két emberről szól. Hacsak egy sima aláírás lenne a hivatalban 2 tanuval meg a szüleinkkel aztán egy kis vacsi középsulis éveim kedvenc éttermében (nem meki) az is bőven elég.

2018. máj. 27. 16:40
 2/16 anonim ***** válasza:

Azért a szülők másodunokatesóját meghívni, szerintem túlzás.

Amúgy az, hogy valaki távoli rokon meghívott Titeket, és el is mentetek, szerintem nem kötelez semmire. Úgy értem, azt azzal viszonoztátok annak idején, hogy nászajándékot/pénzt adtatok. Azt nem azzal viszonozzátok, hogy Ti is meghívjátok, akkor is, ha Ti beljebb húznátok meg a kört.

2018. máj. 27. 16:49
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Onnantol h a szuleid fizetik,azokat is akit ok fontosnak tartanak.Ha te fizeted,akkor mas nem szolhat bele.
2018. máj. 27. 16:56
 4/16 anonim ***** válasza:
29%
Egy dolgot tudok: apámat nem fogom meghívni.
2018. máj. 27. 16:56
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy olyanokat, akiket egy évben egyszer látok NEM hívom meg.

Jönnek a közeli rokonok, 2-3 barátnő és ennyi.

Ja, meg persze a hülye mostohaanyám, mert hiszti lesz, hogyha őt nem hívom meg, de csak apa miatt jöhet. Majd beül a vendégek közé a mostohaöcséimmel.

2018. máj. 27. 17:12
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

De én nem engedem, hogy 100% apa fizesse, mert akkor bizony az jön, akit ő meghív.

Nálatok is ez lesz, meg fogod te még kapni, hogy "én állom az esküvődet, xy is jön".

2018. máj. 27. 17:13
 7/16 anonim ***** válasza:
Remélem nem nekem kell majd szervezni, mert akkor nagyon egyszerű lesz, talán annyira, hogy még a párom is kiakad. Túl van gondolva, család és kész, akikkel tartjátok a kapcsolatot.
2018. máj. 27. 17:29
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szülők fizetik, akkor úgy lesz minden, ahogy ők akarják. Ezért én nem hagynám, hogy ők fizessék. Nálunk ha lesz esküvő, akkor szülők, testvérek mindkét oldalról (10 fő), barátok (kb 10 fő), plusz ott lenne a gyerekünk is, így lennénk összesen 23-an. Én tuti nem akarnék minden másod-harmad-nyolcad rokont meghívni, de te tudod.
2018. máj. 27. 18:21
 9/16 anonim ***** válasza:
Őszintén? Kéttanús esküvő.
2018. máj. 27. 20:16
 10/16 anonim ***** válasza:
Nálunk két tanú, aztán szülők, testvérek, párjaik. Nagymamák. Nagynénik, nagybácsik közül csak azok, akikkel kapcsolatunk van, és erős a kötődés. 2-2 barát jön még, nekem két barátnőm, vőlegényemnek két jóbarátja. (párostól lettek hívva, de szinglik). Szóval kb. huszonnyolcan leszünk, elég is így.
2018. máj. 27. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!