Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti kiket hívnátok meg az esküvőtökre?
Még csak most kérte meg a párom a kezemet, de már lassan szervezni kell, és nem árt tudni a foglalásoknál, hogy hány főről van szó. Szülők fizetik a lakodalmat. Én sokkal kevesebb embert hívnék meg, mint anya, de ő szeretné ha meghívnánk pl. a másodunokatesóit is, akikkel különösebben nem tartjuk a kapcsolatot. Mondván: ha őket nem hívjuk kiket hívunk?!
Akiket hívni szeretnék (saját család, a páromét majd az ő szüleivel lerendezik):
- természetesen szülők, tesó+ a párja
- nagynéni, nagybácsi családdal, párokkal együtt
- anya unokatesójának a családja (velük mondhatni rendszeresen tartjuk a kapcsolatot)
- apa nagynénjei és családjuk
- bérmakeresztszülő és családja
- anya unokatesójának a családja (igazából velük sem tartjuk különösebben a kapcsolatot, de a bérmakeresztszülőm testvéréről és szüleiről van szó, ill. mi is voltunk a "tesó" lagzijában)
- anya nagybátyja
Ez eddig 47 fő, és a barátok még benne sincsenek (kb.5 fő).
Én igazából ennyire gondoltam, de anya nagybátyjának van pl. 2 lánya, gondoltam rájuk is, de az +7 fő lenne, és a kapcsolatot nem mondhatnám, hogy tartjuk. Van anyának 2 másik másodunokatesója + a családjuk, akiket szeretne ha meghívnánk, de évente 1x ha látjuk egymást, ráadásul újabb +10 főről beszélünk.
Ezen túl, tudom, hogy "illik" visszahívni azokat a távoli rokonokat, akik meghívtak a lagzijukba, de itt +13 emberről van szó. Ti meghívnátok őket?
Kiket hívnátok a lagzitokba?
A párom családja nem nagy, viszont a baráti társasága, akiket szeretne is meghívni, elég nagy, alsó hangon 27 fő, ebből 5 gyerek.
Hát...
Én személy szerint: anyám, testvérem, anyám férje, nagyanyám, régi haverok (2 fő)...
...és igazából ennyi. Nem vagyok híve a csinadratta lagziknak, szerintem csak azok legyenek ott akik tényleg számítanak.
Persze vannak akik kirakateseményként kezelik és akkor aztán meg kell hívni a nagymama unokatestvérét, Hortenzia nénit akit még az oviból ismersz, Gegeon bácsit a nők bálványát a régi háziorvosod, Lukrécia nénit aki a nagynénéd szomszédja stb.
Én feleslegesnek érzem. Anyagilag is, amúgy is. A házasság két emberről szól. Hacsak egy sima aláírás lenne a hivatalban 2 tanuval meg a szüleinkkel aztán egy kis vacsi középsulis éveim kedvenc éttermében (nem meki) az is bőven elég.
Azért a szülők másodunokatesóját meghívni, szerintem túlzás.
Amúgy az, hogy valaki távoli rokon meghívott Titeket, és el is mentetek, szerintem nem kötelez semmire. Úgy értem, azt azzal viszonoztátok annak idején, hogy nászajándékot/pénzt adtatok. Azt nem azzal viszonozzátok, hogy Ti is meghívjátok, akkor is, ha Ti beljebb húznátok meg a kört.
Az biztos, hogy olyanokat, akiket egy évben egyszer látok NEM hívom meg.
Jönnek a közeli rokonok, 2-3 barátnő és ennyi.
Ja, meg persze a hülye mostohaanyám, mert hiszti lesz, hogyha őt nem hívom meg, de csak apa miatt jöhet. Majd beül a vendégek közé a mostohaöcséimmel.
De én nem engedem, hogy 100% apa fizesse, mert akkor bizony az jön, akit ő meghív.
Nálatok is ez lesz, meg fogod te még kapni, hogy "én állom az esküvődet, xy is jön".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!