Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi legyen az eskuvoi datummal?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi legyen az eskuvoi datummal?

Figyelt kérdés
Mi van akkor ha van egy konkret elkepzelesem a datummal kapcsolatban de az elkovetkezendo 6 evben nem esik szombati napra?! Tudom, hogy a vendegek miatt fontos de mi van ha hetkoznapra esne? Volt mar valakivel hasonlo? Ugyis joval elotte megtudjak es arra csak szabadda tudjak magukat tenni vagy ilyenbe inkabb ne is gondolkozzak?
2018. máj. 11. 22:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Még szerencse, hogy nem február 29-én kérte meg a kezedet.

Ha mindenképpen májusban akartok ößzeházasodni akkor házasodjatok össze két tanuval.

2018. máj. 12. 07:43
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ovis gyerekünk van, akinek nyáron 6 hét szünetét kell megoldanunk, emellett a daganatos apámat kell kemóra hurcolni. Még ezekre is neccesen jut szabi (és akkor másra szinte nem is veszek ki), szóval nekem nagy kellemetlenséget okozna egy hétközbeni lagzi.
2018. máj. 12. 07:43
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se ragaszkodjatok a dátumhoz ennyire.
2018. máj. 12. 10:44
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond nincs ezzel, csak döntsétek el, hogy mi fontosabb. Hogy ott lesz e a legtöbb vendég, vagy sem. (nyilván olyan egy szombati napnál sincs, hogy mindenki eljön). Nyílván a közeli rokonok ott lesznek ha a fene fenét eszik is. Viszont lehet hogy fele társaság inkább nem vesz részt az esküvőn. Nekem viszonylag sok szabim van és még nincs gyerek se, de nem biztos hogy más szeretne két napot erre áldozni az amúgy sem sok szabadságából. Főleg ha még utazni is kell. Mérlegeljetek. Ha szűk körű esküvő akkor én bevállalnám, ha ennyire fontos a dátumo.
2018. máj. 12. 12:27
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Te mindenre ennyire rágörcsölsz? TEGNAP kérte meg a kezed, a következő egy évben még biztos nem házasodtok össze, mégis hova ez a rohanás az esküvő napjával kapcsolatban. Ha ragaszkodsz a dátumhoz, akkor legkorábban 2 (!) év múlva esedékes.

Rugalmas munkahelyem van, a kolléganőmmel egyeztetve bármikor vehetek ki szabit, akár egyik napról a másikra. Tavaly nyáron voltunk is pénteken egy esküvőn, szerencsére csak egy órával előbb kellett elkéretőznöm, mert közel volt. De 2 nap szabit biztosan nem venni senki esküvője kedvéért. Ha városon belül van, akkor eljövök korábban a melóból, aztán este viszonylag korán lelépek, hogy másnap dolgozni tudjak menni. De vidékre például el se indulnék így, megmondanám, hogy bocs, pont szabin lesz a kolléganőm.

2018. máj. 12. 12:29
 16/24 anonim ***** válasza:
12%

"Igen tudom, de a lanykeres tegnap volt. Beszeltunk rola es nem valoszinu, hogy egy ev alatt megsporolnank annyi penzt amibol megvalositanank a nagy napunkat"

Nem akarásnak nyögés a vége... Ha már megkért, akkor minek évekig húzni az esküvőt? Mert jövőre még nem lesz pénz a csokiszökőkútra és anélkül nem is igazi a házasságkötés?

Ha meg húzni akarjátok, akkor engedjétek el ezt a dátumot...

2018. máj. 12. 15:02
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szimplán pofátlanság elvárni egy lakodalomnyi embertől, hogy a ti nagy napotok (ami csak nektek az, akkor is, ha veletek örülnek) miatt kettő szabadnapot is intézzenek az éves szabadságukból. Ráadásul mindemelett nem szól egyetlen érv sem, csak az, hogy ahhoz a naphoz kötődtök érzelmileg. Ez nem indok és biztosan lehet avval számolni, hogy jelentős részük akkor el sem megy, ami tökéletesen érthető lenne. Nektek különleges dátum, nekik semleges. Ruhát vesznek, fodrászhoz mennek, készülnek, utaznak, valószínűleg lehetőségeikhez mérten megajándékoznak benneteket és akkor még mindezek mellett intézzenek szabadságot is, esetleg a gyerekeiknek igazolást, kizárólag azért, mert romantikus vonzalmatok van egy konkrét dátummal kapcsolatban. Hacsak nem volnál az egyetlen édestestvérem, köszönettel elhárítanám a meghívást és küldenék egy lapot. Ha az ifjú pár nincsen rám és az időmre tekintettel, ugyan én miért legyek rájuk.
2018. máj. 12. 18:18
 18/24 anonim ***** válasza:
67%

Ha ennyire fontos és szeretitek egymást, jövőre, 2 tanú vagy szűk családdal (szülők, testvérek, nagyszülők stb.) összeházasodtok, ebéd vagy vacsi utána.

Aztán ha lesz elég pénz, nagy lagzi és templomi.

Unokatestvérem 7 éve május 21-n jött össze a párjával, két évre rá megkérte a srác az évfordulójukon a kezét.

2 éve, május 21. szombatra esett, akkor akarták tartani az esküvőt, előtte 1 évvel szétmentek.

2018. máj. 12. 19:49
 19/24 anonim ***** válasza:
86%
Legyen egy szűk körű polgári május 11-én (hétköznap), és a lagzi meg annak a hétnek a szombatján.
2018. máj. 13. 16:49
 20/24 anonim ***** válasza:

Mi is pont május 11-i pár vagyunk.

Mi úgy oldjuk/oldottuk meg, hogy nagyon low budget, szűk körű esküvő lesz. Van varrónő ismerős, aki anyagárban dolgozik nekünk, de ha az nem lenne, vennék egy sima fehér alkalmi ruhát. A la carte ennénk egy étteremben, nem bérelünk ki termet, semmi extra dekor, nincs torta, nincs hajnalig tartó banzáj, sem zenekar, semmi felesleges sallang. Összesen fotósra költenénk többet.

De ha ez nálatok nem játszik, akkor legyen inkább más időpont. Lehet, te jóval lazább munkahelyen dolgozol, de csomó hely van, ahol még az előírt 2/3 szabadon választható szabit sem engedik meg az embernek... ahol meg igen, ott is, ahol pl. gyerek van, ott elsősorban arra megy el a szabi, a maradékot meg inkább elhasználja ügyintézésre, mint arra, hogy Jucika kisasszony dacból nem hajlandó hétvégén esküdni. Vagy épp az ő cégüknél épp a mőjus a dömpinghónap, amikor nem adnak ki fizut. Egyik munkatársam pl. ebbe esett bele, végül sok könyörgés után elengedték, de kib...ott dühös volt akkor arra az ismerősére, aki csütörtökre tette az esküvőjét.

2018. máj. 14. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!