Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek meg volt már az esküvője, le tudná írni nekem az aznapi részletes programtervét?
Délután 3-ra mondtuk be az időpontunkat az anyakkönyvezetőnél, de nem beszéltünk még vőfélyjel. A lényeg, hogy amennyire lehet nem variálnék ezzel az időponttal, de biztos szeretnék lenni benne, hogy nem nagyon gáz.
Amit biztosan szeretnénk, egy kikérést, utána esküvő pezsgővel, gratuláció fogadással, csoportfényképezéssel, majd lakodalom, de átsétálni még menetben zenével sem lesz több 10 percnél. Szóval, mikor szokott lenni ilyenkor a vacsora? Előtte lesz pogácsa, de azzal meddig húzzák a vendégek, és a vőfély, illetve mi mit tudunk a vacsora előtt kezdeni az emberekkel? Vagy mit szokás?
Minden időpont érdekel az ébredésetektől a hazamenetelig.
(bocsi a sok h_lye kérdésért, de még más lakodalmában is több, mint 10 éve voltam utoljára, és nem nagyon emlékszem, hogy szokott működni, most meg hogy a sajátomat szervezem, a legjobbat szeretném :)
Előre is köszi
Mesélném, hogy az én esküvőm milyen volt, de olyan régen volt, hogy tán, igaz sem...viszont Hajdúságban olyan lakodalomban voltam, ahol volt kikérés, kb.11 órakor.
Az addig házhoz érkezett vendégek állófogadásos kínálással etetve-itatva voltak (nem csak sós sütemény, hanem húsok, szendvicsek, saláták) Kikéréskor menyasszonybujtatás is volt, jó nagyokat nevettünk, akkor még voltak asszonyok, akik tudták ennek a hangulatát vinni. Kikérés és a búcsúzkodás után zenével végig a falun az anyakönyvvezető hivatalba. A bámészkodók süteménnyel és pálinkával voltak kínálva. És igen, nagyon sokan álltak a kapukban! Elől ment a vőfély, ő kínálgatott meg a segítőemberek, hátul a zenekar, meg a hivatal előtt volt bérelt zsúrkocsi, ahol friss üdítőt és persze pálinkát is lehetett kapni. (kivolt a nép, mire odaértünk)
Utána a templomi esküvő és a fényképeszkedés, csokordobás.
Ott sátras volt, tehát a völegényes házhoz mentünk vissza. Ha nálatok éttermes lesz, akkor a sós sütemény mindenképpen legyen már az asztalon, fényképeszkedés bárhol, bármikor, bárkivel, ha tág az idő, ha szoros, akkor majd a vacsora után (alatt nem, rémes képek készülnek, ha teli az ember szája).
Még egy számomra kiemelésre fontos dolog, hogy az étterembe ti érjetek leghamarabb és az ajtóba fogadjátok a vendégeket, egyenként, mintha most találkoznátok először (tulajdonképpen ti akkor az ő vendéglátójuk vagytok, és nagyon hatásos, hogy akkor is személyesnek érzik a fogadtatásukat) és mikor elhelyezkedtek, mindenki megtalálta a helyét, (ültetőcédula, asztaljelzés 70 fő fölött erősen ajánlott!!!!!!!) akkor bevonulhattok. A zenekar tusthúz, ámulat, hogy milyen szépek vagytok, és majd csujjogás, taps, füttyöngetés, ti mindezt mosolyogva és előkelően fogadjátok, miközben elfoglaljátok a helyeteket :)
Igen, a délután 3 remek idő a hásasságkötésre:)
Még nem volt esküvőm, de leírom a tapasztalataimat vendégként.
Eddig ahol voltam, ott átmentünk az étterembe, azért egy kis idő eltelik, míg mindenki megtalálja a helyét. Aztán az aperitiffel pohárköszöntő és lassan már hozzák is a levest.
Még az étterembe való bemenetel előtt láttam olyat, hogy tányértörés. A vőlegény összetör egy tányért, a menyasszony összesöpri, a vőlegény meg fogja a lapátot és segít. Én úgy tudom, ennek az az eredete, hogy egyfelől ez legyen a legnagyobb gondjuk a házasságuk alatt, hogy összetört egy tányér, illetve akkor érjen véget a házasság, ha az a tányér újra egyben lesz (tehát soha).
Reggel 6.00 ébredés, gyors zuhany, reggeli
7-re várt a fodrász, 8-ra a sminkes. kb. 11-re lettem kész :)
Közben a férjem elment a szendvicsekért és a virágokért.
11-kor öltözés, ebéd.
1-3 között fotózás
Mire hazaértünk már megjöttek a vendégek, gyors uzsi, utána átballagtunk a házasságkötő terembe. Nekünk 16:30-kor volt az esküvő, utána közös fotózás, csokordobás, gratulációk
18:ra mentünk az étterembe, ott pezsgővel vártuk a vendégeket, 18:30 vacsora.
Nálunk csokiszökőkút volt a desszert gyümölcsökkel, azt 8 körül nyitottuk meg
Utána nyitótánc, buli.
10:30 körül gyertyafényes keringő, torta.
Éjfélkor menyasszonytánc, átöltözés, buli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!