Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Amikor azt mondják, annyit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amikor azt mondják, annyit illik adni nászajándékba, amennyibe egy főre került a lagzi?

Figyelt kérdés

Ilyenkor mit számolunk bele?

Nekünk ősszel lesz, de már volt, aki kérdezte, biztosan ezért kérdezte.

Ilyenkor gondolom, mindent nem dobunk be a költségekbe, kalkuláláskor, és nem azt dobjuk szét főre.

Tehát mi van benne? Étel, ital, kávé, süti, torta?

Más még?

2018. máj. 1. 08:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%

MI vidéken élünk, és tartjuk a hagyományokat. Paraszt lagzikat szoktak tartani, ami azért jóval olcsóbb az éttermestől. Kb 2/3-a. Nálunk még szokás, hogy tyúkot, tortát, sütemény is viszünk a lagziba. Segítünk díszíteni is. (nyilván nem olyan mint egy éttermi). A nászajándék általában valami könyhai eszköz(ök) vagy konhai gépek. A menyasszonytáncba fejenként 10-15 ezret dobunk. Így az ajándékok összértéke értéke, kb egyezik a lagzi költségével, a menyasszonytáncpénz meg a plusz ugye, amit adunk.

De a konkrét kérdésedre válaszolva Attól függ, hogy milyen rokoni vagy baráti kapcsolatban vagy a párral. Vagy hogy állsz anyagilag. MI akkor megyünk lagziba, ha adni is tudunk többet mint amibe belekerültünk. Ha ez nem megy, de megvagyunk hívva, akkor egy szép képeslapba beleteszünk 10ezret, amit eljuttatunk a párnak.

Szóval mi összértékbe ajándék + menyasszonytánc kb 30e/fő

(De itt sokszor olvasom, h elég a 10e, meg hogy mit képzel magukról a pár, ne rázzák a rongyot stb. Meg sokaknál elegánsan, szépen felöltözni is derogál.)

2018. máj. 1. 13:46
 12/14 anonim ***** válasza:
Én aki kérdezte, neki megmomdtam, hogy 13 e/fő a vacsora és korlátlan ital fogyasztás. A süti, torta, és a dekoráció ebbe nem volt benne. Nem is vártam volna el, hogy annyit adjanak ami minden költséget leosztva egy emberre jut. Így is kedvesek voltak, hogy a vacsorájukat és az italfogyasztásukat fedezték. Egy 4 tagú család 80 ezret adott átlagosan. A közeli rokonokat létszámítva. Én az 500 ezer Ft-os videós vagy menyasszonyi ruha árát nem osztanám le senkire. Most csak momdtam egy példát.
2018. máj. 1. 22:32
 13/14 A kérdező kommentje:

Utolsó, a példádat értem, hogy a videós, a menyasszonyi ruha bérlése, meg a vőlegény cipője nem megy bele a kalkulációba.

Mondjuk a sütit és tortát még belevehetted volna nyugodtan, szerintem.

2018. máj. 2. 12:25
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem SOHA nem szabad senkinek megmondani, mennyit "vártok" el az esküvőre. Nekem volt már olyan meghívásom, hogy ajándéklistából kellett választani, a legenyhébb tétel (akkor) a 300.000 forintos plazamtévé volt, sürgősen más dolgom lett aznap.
2018. máj. 8. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!