Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Polgári esküvőre szokás ajándékot vinni? Ha igen, hogyan illik átadni?
Figyelt kérdés
Sokan megyünk polgárira, kevesen vannak a a vacsira meghívva, mi pl. nem. Úgy gondoltuk, ilyen esetben nem szokás ajándék, amúgy nem is vagyunk közeli sem barátok, se rokonok, sem kollégák... Viszont lesz a menyasszonynak doboza a polgárin, amibe gondolom a pénzt várják :-/ Ebbe kell gondolom betenni? Nagyon régen voltam esküvőn, de eddig mindig lagziban is voltunk. Nem tudom mit csináljunk, ciki lesz ha mindenki ad valamit, mi meg nem, bár ha megsértődnek az sem érint minket rosszul, mert mint írtam amúgy sem túl közeli a viszony.2018. ápr. 26. 10:34
1/12 anonim válasza:
Doboza lesz? Doboza, amibe a pénzt várják? Te jó ég. Én, ha dobnék is bele valamit, az egy üres boríték lenne. Ilyen proliknak az jár. Az ilyeneket mint ti, pontosan ezért hívtak meg, hogy hízzon a pénz doboz, elhiheted.
2/12 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom :-( Amúgy is az a "jól járós" típusú emberek ők, minden téren, nem csak anyagi.
2018. ápr. 26. 10:59
3/12 anonim válasza:
Én ilyen esetben nem vinnék. Nem közeli ismerősök, és csak 20 percet lesztek velük, mert lagzira nem mentek. Majd ad nekik ajándékot és pénzt a násznép, ti pedig megtisztelitek őket, hogy elmentek, de ennyi.
4/12 anonim válasza:
Nem szokás, és nem lesz ciki, ha nem dobsz bele semmit, mivel a legtöbben szintén nem fognak. Lehet, hogy megsértődnek rajta, mert aki ennyire el van szállva, hogy kirak egy pénzesdobozt a polgárin, az képes lehet bármin megsértődni. De ezen ne görcsölj.
Kíváncsiságból, kik neked ezek az emberek? Szomszédaitok?
5/12 anonim válasza:
Én ilyen esetben egy képeslapot adnék és gratulálnék. Nem várnék ajándékot ilyen esetben. Mondjuk eleve baromságnak tartom az ilyet. Vagy vagyunk olyan viszonyban, hogy meghívom a vacsorára is, vagy ha nagyon szűk körben van, akkor nem hívom meg.
6/12 A kérdező kommentje:
Lányom osztálytársa az ő lányuknak, és barátok. Ennyi. Néha átjön hozzánk a kislány, és a miénk is oda. Mi, szülők, alig beszélünk, csak a szükséges dolgokat ami ezzel jár. Szerintem ez elég gyenge alap, hogy meghívjanak az esküvőjükre...
2018. ápr. 26. 11:25
7/12 A kérdező kommentje:
Amúgy sem tűnik életre szólónak a lányok barátsága, van jobb barátja is.
2018. ápr. 26. 11:27
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig válaszokat!! Mindenkinek zöldet nyomtam :-)
2018. ápr. 26. 11:29
9/12 anonim válasza:
meg kell kérdezni a násznagyot, vagy valaki aktív szervezőt, nem érdemes az ifjú párt zaklatni.
10/12 anonim válasza:
Nem szokás ilyenkor ajándékot vinni, csak ha a lagziba is meghívnak. A szertartás végén gratuláltok, esetleg max. adtok egy üdvözlőlapot, de ennyi.
Ez a menyasszony doboza mifelénk nem szokás, így nem ismerem. De ha tényleg pénzt kell beledobni, akkor az elég gáz... Én nem dobnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!