Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem voltam elsőáldozó, esküdhetünk templomban?
Figyelt kérdés
2007. nov. 29. 13:19
1/9 anonim válasza:
Úgy tudom, csak az szükséges a templomi esküvőhöz, hogy meglégy keresztelve.
Én sem voltam elsőáldozó.:)
2/9 anonim válasza:
Igen, a keresztség a lényeg. Az egyház abban a keresztelési anyakönyvben tartja nyilván, hogy egyházilag szabad állapotú vagy -e, oda küldik vissza a házassági értesítést ill. a házastárs halotti anyakönyvi kivonatát is, mert az özvegység újra egyházilag szabaddá tesz.
3/9 anonim válasza:
nem esküdhetsz! Sőt, bérmálkozónak is kell lenni hozzá! De esküvő előtt részt lehet venni egy ilyen "gyorstalpaló hittanórán" és akkor utána egyszerre elsőáldozol és bérmálkozol mise keretében!
4/9 anonim válasza:
Szia!Papja válogatja, hogy mi szükséges hozzá. De általában elég, ha meg vagy keresztelve. Az elsőáldozás meg, nagyon ragaszkodik a pap hozzá, az esküvővel is össze lehet kötni. Nálunk is probléma lenne, ha mindkettőnknek kellene az elsőáldozás is...
5/9 anonim válasza:
Elvileg ha a pap komolyan veszi a dolgát, akkor keresztelés és elsőáldozás is kell hozzá, de van olyan pap akinek nem számít..
6/9 anonim válasza:
Mikor mi esküdtünk templomban (1éve) A papa megsem kérdezte, hogy mi van a bérmálkozással stb.-vel Igaz rólam tudta, hogy végig jártam hittanra elsőáldozó bérmálkozó is voltam, de páromat nem ismerte, de nem is kérdezte. Csak annyit mondott hogy a két tanúnál legyen 5-5000 ft és hozzak igazolást, hogy "Egyház közösségi tag" vagyis fizeti az éves "pártbért" A párom keresztapja ugyan nem fizette, de elment az illetékes paphoz a lakóhelyén kifizetett egy évi pártbért és már meg is kapta az igazolást:-)Ja és jegyes oktatáson sem kellett résztvennünk.
7/9 anonim válasza:
Míg nem voltál elsőáldozó és bérmálkozó nem házasodhatsz templombanDe egyébként ha csak divatbol vagy mások miatt akarsz temlomban esküdni nincs is semmi értelme.Az én feleségemnek a bérmálkodás hiányzott. szépen elvégezte a hozzátartozó tanfolyamot(rövid), megesküdtünk a templomban és azóta is járunk szentmisére vallásosan neveljük a gyerekeinket és hiszünk mindabban amit az egyház tanít.Ha ta nem így gondolod ,egyszerű képmutatás az egész. A további életetek is olyan lesz ahogy azt elkezditek, ha képmutatással akkor olyan ,ha igaz hittel akkor olyan
8/9 anonim válasza:
Persze-persze... Képmutatás, mi? Akkor a Te feleséged miért utólag kapkodta össze a hitét? Ne te döntsd már el, hogy ki mit csináljon! Az legyen az Ő lelki dolga, hogy mit szeretne, és miért szeretné, ne Te mondd meg neki!
9/9 dirty válasza:
Én most jövök a plébániáról. Az egyházjog mindössze annyit ír elő a templomi esküvőről, hogy LEGALÁBB AZ EGYIK FÉL LEGYEN MEGKERESZTELVE. A többi a papon múlik. Van, aki ezen túl kéri, hogy áldozzanak a házasulandók, van aki bérmálkozást, van ki jegyesoktatást kér, és biztos van olyan is, aki mindegyiket. Ha falba ütközöl, és nem szeretnétek felvenni a szentségeket, keress másik plébániát, én ezt javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!