Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Étterem dekoráció nektek mennyibe került?
Direkt nem úgy kérdezem, hogy mennyit kérhetnek érte, mert lényegében bármennyit.
Ami nálunk lesz: 30 fős különterem. Amit szeretnénk: székszoknya, abrosz és szalvéta a székszoknya két színéhez igazodva, abroszon futó, szintén az adott színben, és pár virág az asztalokon (rózsa). Ültető kártyák, menü kártya. (Augusztusban lesz, ha ez számít.)
Elég elrugaszkodott árajánlatot kaptunk, ezért kérdezem, Nektek mennyibe került az étterem dekoráció, és mi volt benne?
1-es, köszi. Nekünk Bp. agglomerációjában 85 ezer az árajánlat. Az étterem ajánlotta a dekoratőrt. És gőzünk nincs, hogyan tovább, dekor ügyben.
(Nem vagyunk szarrágók, és ki is tudnánk fizetni, de szerintünk nem reális.)
4-es: Nektek hol volt? Nem konkrétan, csak Budapest, vagy megyeszékhely, vagy Bp. agglomerációja?
Tehát kisterem, 25-30 fő, székszoknyák, futó az asztalokon, és szalvéta (nem textil), mindez színben összehozva, ültetőkártyák, menükártya, pár rózsa (mindez augusztusban). Falon semmi dekor.
EZ anyagárban duplája a mi ajánlatunknak, tehát 190 ezer?
A dekoratőr munkája nélkül számolva?????
Tehát 200 ezer, hogy kinézzen valahogy kicsit ünnepi szinten egy kis különterem? És ahogy írod, nektek ez anyag árban...
Bár ide végülis bárki írhat bármit.
Én komolyan kérdeztem, természetesen nem a Ritz-ben leszünk, és nem is az Astoriában.
Amikor mi tételesen alátámasztva kértük a 85 ezer forint árajánlatot, végülis ebből az összegből 50 ezret nem tudott "megmagyarázni", alátámasztani (a dekoratőr).
Még azért örülnék, ha írna valaki.
Akkor valószínű nálatok azért háromszor akkora éttermet díszítettek, háromszor annyi fő, háromszor annyi székszoknya, virág, satöbbi.
Amúgy nem pörgök rajta, szerintem az lehet, hogy ezt a dekoratőrt az étterem "adná", lehet, ha mi keresnénk, akkor megúsznánk kevesebből. Még futunk pár kört.
Na látjátok, így alakulnak ki a viták.
Valaki odakaffog valami választ, közben el sem olvassa a kérdést.
Nagyon nem mindegy, hogy 75 fő vagy 25 fő.
Lehetőleg azért ne csináljunk már hülyét egymásból.
4-es, ha ki tudod oktatni a kérdezőt a reális szó jelentéséről, akkor azért talán az értő olvasást sem ártana ,megtanulnod.
Hozzászólok, mert megérintett ez a kérdés, mint dekoratőrt: rögtön idézem a Kérdezőt: "EZ anyagárban duplája a mi ajánlatunknak, tehát 190 ezer? A dekoratőr munkája nélkül számolva?????
Tehát 200 ezer, hogy kinézzen valahogy kicsit ünnepi szinten egy kis különterem?"
itt már érzek egy kis csúszást, anyagárban 190 ezer, munkadíjjal együtt 200 ezer? Van dekoratőr, aki 10000 forintért megcsinál egy esküvős dekort???? Készítettem egy kis számolást
székszoknya masnival 400 12000
abrosz 600 3600
szalvéta 4000
ültetőcédula 120 3600
menűkártya 220 6600
váza 500 2000
virág 5000
futó 200 1200
grafikai munka 5800
főasztal váza 1200
2 fő (építés) 5000 20000
1 fő (bontás) 5000 5000
Ezt ha összeadjuk, akkor máris 70000 forintnál tartunk, és akkor még nem számoltuk a szállítási költséget 2x oda vissza, ami ha 100 Ft/km és mondjuk pl. Dél-Budáról Veresegyházára történne akkor legalább 16000 Ft és némi előkészítő és utómunkák, csomagolás, mosás, pakolás, nem beszélve a vasárnap reggeli bontásról, mert az étterem szereti minél hamarabb letudni a dolgokat. És az anyagbeszerzés! Van löttyedt textilhatású mályva színű szalvéta 1200 forintért, de ha igazi, jókiállású, pink szalvétát akarsz, akkor azt csak a Gubacsi úton kapod meg 3600 ft/50db csomagolásban. És ha valaki sokallná az 5000 Ft-os órabért, csak jusson eszébe, ha fodrászhoz megy, vagy kozmetikushoz, ott mi pénzt fizet, én pl. az legutolsó kozmetikai kezelésért, ami 1 óra 20 percig tartott 9600 forintot fizettem. Az itt felsorolt árakat egy honlapról néztem le, remélem, segítettem a számokkal. Természetesen kérdés az, hogy ami készül, mint mondjuk a menűkártya, milyen minőségű, mert itt lehet fokozni a dolgokat, a sornyomtatóval feketén nyomtatott, unalomig alkalmazott kacsokkal-indákkal díszített pauszpapírtól a strasszkővel díszített merített papírig is el lehet jutni. Ez ez nem egy árban van.
és még annyit hozzátennék, hogy gyertyát és mécseseket mindenképpen kellene tenni az asztalra. A "fény" nagyon fontos, még akkor is, ha világosban ér véget a vacsora:)
Habár nem ötleteket kértél, ez csak úgy kiszaladt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!