Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismertek olyat, akit a nevelőapja kísért az oltárhoz? Mennyire szokás ez?
Ismerek ilyet, kb. kisgyerekkora óta az illető nevelte, végülis ő volt az apja. Semmi gond nem volt vele.
Engem is nevelőapa “nevelt”, de utált, mint a xart, én is őt, a “spermadonort” meg nem is ismertem, szóval egyedül vonultam be. Azzal sem volt semmi gond, ill. anyám is kísérhetett volna, az is teljesen rendben lett volna. Még apósom is szóba került... szóval sokféle lehetőség van, az a lényeg, hogy úgy legyen, ahogy te szeretnéd!
Ismerek.
És teljes mértékben szokás, sőt!
Persze általában más a helyzet, ha a nevelőapa mondjuk 2-3 éves korában lépett színre, mintha 17, de nekem is van ismerősöm, aki a nevelőapja tartja annak, aki vigyázott rá, gondoskodott róla, akinek köszönhet valamit, persze, hogy nem az igazi apját kérné meg, akit évente 2x látott.
Btw, a hagyomány is úgy van, hogy azt a közeli férfi hozzátartozót kéri meg, aki kvázi nevelte, gondoskodott róla. Régen korábban haltak az emberek (háborúk, balesetek, betegségek), ha valakinek nem volt apja, akkor a nagyapa, a nagybácsi, vagy a mostoha apa kísérte.
(Én is voltam esküvőn ahol a lány a nagybátyát kérte frl, mert az apja nem nagyon jelentett semmit, látnod kellett volna a nagybácsit, milyen piszok büszke volt, szerintem ez annak nagyon sokat jelent, akit felkérész, ha nem lenne szokás, akkor sem kellene törődnöd vele)
Konkrétan én voltam (mint "nevelő apa") a vőlegény tanuja és mindkettejüket oda kísértem, gyakorlatilag az "Apának látszó személy" kísérte oltárhoz, DE AMÚGY Ő, CSAK VENDÉG VOLT AZ ESKÜVŐN !
Nem volt titok senki elött, kinek milyen szerepe volt az életében !
Kicsit régebbi kérdés, de most találtam rá.
Ha jó a kapcsolatotok akkor semmi akadálya a dolognak. Az egyik barátnőmet például a bátyja kísérte mert az édesapja az esküvő előtt pár évvel hunyt el. Vagy olyat is hallottam ahol a nagybátyja kísérte, szerintem az is teljesen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!