Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy magyar-külföldi pár esetén hogy néz ki az esküvő?
Hogyan döntenek arról, hol tartsák, melyikük hazájában? A szertartás milyen nyelven folyik? Ez főleg abban az esetben érdekel, ha legalább az egyik, vagy mindkét szülőpár csak az anyanyelvén beszél.
Nektek mi a tapasztalatotok?
Én magyar vagyok, a párom külföldi, a szertartás egy harmadik országban zajlott, ahol élünk, a helyi hivatalos nyelven is folyt.
Összesen 3 féle anyanyelvű vendégeink voltak. A szüleim beszélik kicsit a párom anyanyelvét, így ebből nem volt gond, illetve a résztvevők többsége érti az ország nyelvét is.
Unokatesóméknál Magyarországon volt az esküvő.
Az anyakönyvvezető angolul is mondta a dolgokat (a nő és családja hollandok, ő tudott már magyarul, de a rokonai - érthetően - nem).
A férjemmel (osztrák) Magyarországon volt az esküvőnk. Az egyik ok az volt, hogy Magyarországon alapvetően olcsóbb megrendezni egy esküvőt, másrészt Ausztriában nem várják el a vendégek, hogy a pár a saját költségén elszállásolja őket.
A polgári szertartás szűk családi körben magyarul zajlott (a férjem megtanult magyarul, a szülei pedig inkább azt szerették volna, hogy rövidebb legyen és lemondtak a tolmácsról). Az egyházi szertartás pedig kétnyelvű (magyar és német) volt két pappal. A lagzihoz pedig egy magyar-német ceremóniamestert kértünk fel.
Feleségem amerikai és csak angolul beszel, en meg magyar vagyok es magyarul meg angolul tudok.
Usaban volt az eskuvo es itt is elunk. Senki rokonom nem tudott eljonni mert anyosomek szerveztek a lagzit, o fizettek mindent mert szuleimnek nincs penzuk, se eljonni se a koltsegekbe beszallni nem tudtak, igy nem akartam az anyosek kontjukra rokonokat hivni.
Minden angolul zajlott. A rokonaim ha ott lettek volna akkor is angolul lett volna minden mert 2 nyelv csak tovabb bonyolitana mindent na meg hol talasz amerikaban magyarul beszelo birot/papot.
Utolsónak: Amerikában van elég sok magyar pap/lelkész... Sőt, magyarul is tartanak miséket/istentiszteleteket.
Bocsi az off-topic-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!