Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Református templomi szertartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Futó Gaben kérdése:

Református templomi szertartás lehetséges-e valamilyen engedéllyel a polgári szertartás előtt, ugyanazon a napon? Tud erre valaki precedenst?

Figyelt kérdés

2017. dec. 18. 13:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bpi vagyok. És voltam Bpn is és számos más helyen az országban és mindenhol egymás után volt a kettő. Most láttam 1 ismerősömnél, hogy nekik külön nap volt, egy kosztümös polgári es másnap az egyházi es a lagzi. Nekem fura ez.. Nálunk nagyon szépen beszelt az anyakönyvvezető és a szülőköszöntő rész is megható volt. Én örültem a polgarinak is és az egyházinak is. De ahány ház annyi szokás.
2017. dec. 20. 11:44
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

"Aki ezt az amúgy csak bő fél órát sutba dobja a "két tanúval besétálunk utcaiban, aláírjuk, aztán megy mindenki a dolgára" előnyben részesítése mellett, azt inkább sajnálom ;)"

Hát, akkor sajnálj... De nekem egy aláírásnál többet nem jelent egy szerződés, amit akár másnap kezdeményezhetek megszüntetni. A polgári ugyanis ennyi: minden más csak körítés. Az egyházin viszont azt mondnom, hogy holtomiglan-holtodiglan. (Ennek azért kicsit nagyobb súlya van).

Egyébként mifelénk (BP mellett) szokott lenni mindkét verzió is: amikor egy napon van a kettő, meg amikor külön. Általában úgy szokott lenni, hogy ahol nászmisés a templomi, ott a polgári már megvolt szűk körben és a násznépet csak a templomba hívják. Ahol csak sima esketés van a templomban, ott az szokott lenni, hogy előbb a polgári, aztán a templomi ugyanazon a napon.

De persze függ a helyszíntől, mert ahol utazni kell többet, ott érthető, ha külön napon van.

2017. dec. 22. 14:02
 13/14 anonim ***** válasza:
33%

Kis városban születtem,és meglehetősen sok polgári esküvőn vettem részt.Az anyakönyvvezetőnő,egy művelt asszony,s így 30 éves gyakorlata során,legalább 3 szónoklatot leírt,amin alig észrevehető változtatásokat tett gyakorlata során.Ha valami módon elment volna a hangja,a jelenlévők többsége teljes hitelességgel elmondhatta volna ugyanazt a szónoklatot.

Ez a sablon szöveg kevés lelkészre jellemző.

2017. dec. 23. 18:14
 14/14 anonim ***** válasza:
2012-ben precedens nélkül elöbbre kaptuk a templomi idöpontot, utána a polgárit. Igy jött ki.
2017. dec. 28. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!