Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Református templomi szertartás lehetséges-e valamilyen engedéllyel a polgári szertartás előtt, ugyanazon a napon? Tud erre valaki precedenst?
"Aki ezt az amúgy csak bő fél órát sutba dobja a "két tanúval besétálunk utcaiban, aláírjuk, aztán megy mindenki a dolgára" előnyben részesítése mellett, azt inkább sajnálom ;)"
Hát, akkor sajnálj... De nekem egy aláírásnál többet nem jelent egy szerződés, amit akár másnap kezdeményezhetek megszüntetni. A polgári ugyanis ennyi: minden más csak körítés. Az egyházin viszont azt mondnom, hogy holtomiglan-holtodiglan. (Ennek azért kicsit nagyobb súlya van).
Egyébként mifelénk (BP mellett) szokott lenni mindkét verzió is: amikor egy napon van a kettő, meg amikor külön. Általában úgy szokott lenni, hogy ahol nászmisés a templomi, ott a polgári már megvolt szűk körben és a násznépet csak a templomba hívják. Ahol csak sima esketés van a templomban, ott az szokott lenni, hogy előbb a polgári, aztán a templomi ugyanazon a napon.
De persze függ a helyszíntől, mert ahol utazni kell többet, ott érthető, ha külön napon van.
Kis városban születtem,és meglehetősen sok polgári esküvőn vettem részt.Az anyakönyvvezetőnő,egy művelt asszony,s így 30 éves gyakorlata során,legalább 3 szónoklatot leírt,amin alig észrevehető változtatásokat tett gyakorlata során.Ha valami módon elment volna a hangja,a jelenlévők többsége teljes hitelességgel elmondhatta volna ugyanazt a szónoklatot.
Ez a sablon szöveg kevés lelkészre jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!