Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyi autót ki vezethetné ilyen esetben?
A helyzet az (nyáron lesz az esküvőnk), hogy mi nem tartunk kocsit. (Nem anyagi oka van, egyszerűen Bp. belvárosban lakunk, minden a szánkban van, így minek.)
Viszont az esküvő a szülővárosomban lesz, Bp. agglomerációja. Szüleim kocsija normális lenne, csak az a gond, hogy az is be lesz fogva, mert lesznek olyan vendégek, akik nem kocsival jönnek. Pl. nagymamám is. Akárhogy osztok-szorzok, az autók száma nagyon ki lesz számítva sajnos. Tehát nem csinálhatunk a szüleim családi autójából menyasszonyi autót.
Arra gondoltunk, hogy bérelnénk kocsit (én amúgy díszítést a kocsira amúgy sem szeretnék, nekem az nem fontos). De ki vezetné, hát ez a gond.
Mindössze 20 meghívott lesz, tehát még a „nagy számok törvénye” szerint sem tudok leakasztani egy rokont, jóbarátot, aki azt a kocsit vezetné, ami engem és a vőlegényemet visz a szülői házból (szüleimnél készülődünk össze, ott öltözünk), szóval a szülői házból a házasságkötőbe, majd onnan az étterembe. (Délben esküvő, utána egy ebéd, beszélgetés stb., délután 5-ig leszünk amúgy az étteremben.)
Nagy kérdés: Ilyenkor mit lehet tenni? Megfizethetünk egy sofőrt konkrétan? Akkor őt is meg kéne hívni az esküvő utáni ebédre? Már csak neki is fura lenne, ez a 20 ember tényleg a nagyon szűk család és pár barát, kihez csapódna szegény. (Ott pont ezért fotós sem lesz, csak a szertartáson, mert ugye egy ebéd, kajáló embereket meg minek fotózni, tehát más kollegához sem csapódhatna a gk. vezető.)
Vőlegényemnek amúgy van jogsija, csak gyakorlata nincs, pont mert saját kocsit nem tartunk, a munkája révén pedig nincs szüksége a vezetésre. És hát nem is szeretném, hogy az esküvőnk napján ő vezessen.
Mindenképpen idegen kell, de ezt hogy szokták?
Bármi ötletet szívesen veszek, köszönöm előre is.
Köszönöm szépen.
Tényleg megbízható, igazi jó barát, lelkiismeretes. És örömmel vállalja.
(Most akkor ezért tényleg kár lenne smúzolnom a gyökér bátyámnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!