Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titokban akarunk házasodni de hogyan? Bővebben lent
Befolyásolhatja, ha párod is keres. Ez a bírón múlik.
Megkérsz két távoli ismerőst tanúnak, és el van intézve.. ennyi.
A mi házasságkötésünkkor két irodista néni volt a tanú, akiket az anyakönyvvezető áthívott a másik szobából. Tehát még az utcáról sem kell hívni senkit, hacsak nem valami irtó kicsi polgármesteri hivatalba mentek. :)
A házasságkötést mindenképpen hétköznapra tervezzétek, erre muszáj rászánni egy nap szabit :), mert hétvégén csak az ünnepélyes, házasságkötő-termes "szertartásokat" tartják meg.
Ezenkívül a házasságkötési szándék bejelentése után 30 napot kell várni, ez alól csak kivételes esetekben adnak felmentést (a mienk az volt, mert mindketten külföldön élünk - ezt elfogadták különleges esetnek. Szerintem az anyakönyvvezetőn múlik, ha olyan jó fej, mint a mienk volt, akkor szerintem azon nyomban is összeházasodhattok.)
A házasságkötés után is nyugodtan lehet más a címetek, a párom és én is más-más címre vagyunk bejelentkezve.
(A gyerektartáshoz nem tudok hozzászólni, mert nálunk még nincs poronty. :))
Nem értem, hogy miért akartok úgy összeházasodni, hoyg nem éltek utána együtt, de olyan nincs, hogy kötelezö egy lakásban lakni.
A gyerektartáshoz annyit, hogy ahhoz semmi köze annak, hogy újraházasodsz-e vagy sem, az az apa fizetésének 20 %-a, vagy a meghatározott összeg, és ez független a te családi állapotodtól, a jövendöbelid fizetésétöl - mivel neki SEMMI köze a te gyerekedhez.
(A harmadik hozzászóló vagyok.)
A titkos esküvő igenis nagyon romantikus! Ezenkívül fesztelen, nem kell senki vendéghez alkalmazkodni, csak Ti vagytok a fontosak! És még nem is beszéltem arról, hogy milyen olcsó megoldás... :)
Így is örök élmény, mi valahogy sokkal jobban megbecsüljük, mintha egy hatalmas tömeg előtt mondtuk volna ki az igent.
Én egyáltalán nem tartom éretlen dolognak a titkos esküvőt. Mindenkinek olyan legyen az esküvője, amilyet elképzel magának, ez a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!