Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Mennyire ragaszkodtok a templomi szertartáshoz?
2017. okt. 23. 15:44
Idegenek velemenye ebben a helyzetben pont nem mervado szerintem. Aki valoban vallasos, es valoban erteket hordoz neki egy templomi szertartas, azzal ugyse tudsz mukodokepes kapcsolatot kialakitani ezzel a "fonok mindent lat" filozofiaval, mert homlokegyenest mas lesz az ertekrendetek az elet legfontosabb teruletein. Akinek meg nem fontos vagy csak hagyomanybol csinalna, azzal ugyis ki tudtok majd alakitani valami kozos megoldast.
2017. okt. 23. 15:55
Nem vagyok hivo es meg se vagyok keresztelve. Kizart dolognak tartom a templomi eskuvot, csak es kizarolag polgari lesz, ha egyszer osszehazasodunk a parommal.
2017. okt. 23. 16:04
Én nem szeretnék, nem vagyok vallásos és meg sem vagyok keresztelve, úgyhogy soha nem is jutott eszembe. Nem tudnék vele azonosulni, nekem nem jelent semmit. Sokan szokták mondani, hogy milyen szépek, gyönyörűek a templomi esküvők és már csak azért megéri mert van egy alap hangulata, hát nem tudom...én egyáltalán nem érzem jól magam egy templomban, nem is tartom szépnek sem, nekem túl csicsás és olyan mű az egész. Sokkal szebb, hangulatosabb helyszíneket tudnék elképzelni az esküvőmnek.
2017. okt. 23. 16:30
Egyikőnk sem vallásos (sőt inkább ateisták vagyunk), szóval templomi esküvő kizárva. Ugyan azt "tudja" egy polgári is, csak nem kell istenezni.
2017. okt. 23. 17:26
Én római katolikus keresztény vagyok, hitemet gyakorlom, ezért nekem mondhatni alap a templomi szertartás. A ruhát pont letojom. Én a polgárihoz nem ragaszkodnék, csak muszáj, mert az állam nem anyakönyvezi az egyházit.
"nem akar vallást felvenni, ami ha jól tudom feltétel." - Nem feltétel. Ha a pár egyik tagja meg van keresztelve az elég, mert az ő jogán lehet egyházi házasságkötés. Viszont a házassági szándéknak és a szabad elhatározásnak meg kell lennie mindkét félben. :))
2017. okt. 23. 17:34
Nem gyakorlom a vallásomat, így nem zavart az sem, hogy a férjem meg sincs keresztelve. Eleve nem is szerettem volna templomi esküvőt én se, így ezen nem volt vita.
2017. okt. 23. 18:01
3# mi van ?:D Miért ne lehetne valakinek hagyományos ruhája templomi nélkül?
A kérdésre válaszolva nem vagyok vallásos én se és a férjem se, így nem volt templomi esküvőnk. Attól amúgy, hogy a párod kedvéért odaállsz, még nem kell felvenned semmilyen vallást.
2017. okt. 23. 19:27
Szüleim 40 evvel ezelőtti esküvője jó példája ennek. Édesanyám nagyon hívő, szülei is. Mariá szobor volt pl a házukban , zarándoklatokra jártak. Édesapám egyáltalán nem hívő. Sőt rendőr volt. Titkos templomi esküvőjük volt, mert édesanyám szerette volna, de ha kitudódott volna, akkor édesapám megütötte volna a bokáját. Mai napi édesapám csak akkor lép be templomba, ha nagyon muszáj. De a házasságuk ettől függetlenül tökéletes. Mi is meg lettünk keresztelve, vallási nevelést kaptunk. Édesapámnak egy percig nem volt kérdés, hogy legyen-e templomi szertartás. Tudta, hogy anyukám szeretne. Nem a hercegnő ruha miatt, hiszen nem is az volt rajta. És nem is a felhajtás miatt, mert pappal együtt öten voltak jelen.
2017. okt. 24. 08:01
1. nem vagyok megkeresztelkedve
2. a templomok 99%-tól RETTEGEK, kb. bemenni SEM merek, úgyhogy nekem aztán bármi jó, csak templomtól minél messzabb legyen :D
28n
2017. okt. 24. 11:54
Kapcsolódó kérdések: