Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő alatt gyerekmegőrző? Hallottatok ilyenről?
Nyáron lesz az esküvőnk és erősen dilemmában vagyunk, mivel viszonylag sok ismerősünknek van/lesz addigra kicsi gyereke. Semmiképpen nem akarom kikötni, hogy gyereket nem lehet hozni, ugyanakkor nagyon nem szeretném, ha a szertartás alatt valamelyik ordítani kezdene...
Arra gondoltam, hogy köztes megoldásként felvennénk egy vagy két (vagy amennyi kell) dadust, akik egy erre a célra kijelölt szobában erre a 30 percre vigyáznának a kisebb gyerekekre. Előtte-utána tőlem úgy őrjönghetnek ahogy akarnak :))
Ti ilyesmiről hallottatok már? Én még nem, de nekemnagyon kézenfekvő, egyszerű és biztonságos megoldásnak tűnik.
Hát nálunk bizony volt olyan esküvő ahol ment a hiszti és anyuka telibeszarta.
A menyasszony-vőlegény helyében kirugdostam volna gyerekestől, végül az anyakönyvvezető szólt rá, hogy menjenek kifelé, mert ő sem tud odafigyelni, meg egyébként is.
Múlt hónapban voltunk esküvőn, anyuka volt a tanú, a kiscsaj (kábé másfél éves) végighisztizte a szertartást, anyuka meg elnézően mosolygott, mert hát persze, ez természetes, a babóca nagyon anyás. Apukának meg eszébe se jutott kivinni a gyereket, mert akkor lemarad a szertartásról.
Videókon kb. csak a gyerek hisztije hallatszik a zene meg a beszéd helyett-mellett....
Ilyen tapasztalatokkal én is csinálnék gyerekmegőrzőt. Sértődés vagy sem. Sőt, én tovább mennék: nyilván nem kötelező betenni a gyereket, ha nem marad ott vagy a szülő félti vagy túl kicsi vagy akármi. De ez esetben az utolsó sor lenne fenntartva a gyerekeseknek, és igenis jelezném, hogy kéretik ügyelni a szertartás zavartalanságára.
(Félreértés ne essék, imádom a gyerekeket, és azt is megértem, ha nincs nagyi-akárki otthon felvigyázni, vagy ismerős-rokon gyerek, aki jönni akar. De akkor igenis a szülőnek is tudomásul kell vennie, hogy biza lemaradhat a műsor egy részéről, ha a gyerekkel kell foglalkoznia.)
Köszönöm mindenkinek. Végül én is arra jutottam, hogy összedugom a fejem az érintett barátokkal és nagyon szépen elmondom nekik, hogy gyerekmentes esküvő lesz. És nem azért, mert utálom a gyerekeket, hanem mert ez a mi napunk és így döntöttem. Bulizni is így fogunk tudni normálisan; nem jó ha a szülők folyamatosan a kicsiket nézik fél szemmel, aztán este 10 percenként köszönget el valaki.
Megmondom őszintén, hogy szerintem aki besértődik azon, hogy az esküvőmet a gyereke sikítása nélkül képzeltem el, arra én nem kívánok több gondolatot áldozni. Akkor ne jöjjön. Sajnálom, ha annyira nem fontos neki ez az esemény, hogy 10 órára le tudjon szakadni a gyerekeiről, de én ebből magamra nézve nem fogok lelkiismereti kérdést csinálni.
Anyukaként pedig, ahogy sokan írták is, én magam se fogok gyerekkel menni de nekem ez eddig is egyértelmű volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!