Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha templomi esküvőt szeretnénk, mit tegyünk ebben az esetben?
Bocsánat,ha rossz kategória!
A barátom nem keresztény vallású. Meg kell keresztelkednie,hogy katolikus templomban tarthassunk esküvőt?
Ha nem tartunk polgári,csak templomi esküvőt,az ugyanúgy elég vagy mindenképpen kell polgári is?
Köszönöm a válaszokat! 😊
Mindenképp kell polgári, különben jogilag nem lesz érvényes.
Amúgy katolikus templomban úgy tudom, hogy csak katolikus vallású esküdhet, tehát még református SEM.
21/L
Igen, meg kell keresztelkednie - nálunk legalább is meg kell (katolikus).
Igazából tarthattok csak templomi esküvőt, de az jogilag nem lesz érvényes, tehát valójában nem leszel a felesége. Csak akkor, ha polgári esküvő is van.
Én úgy tudom, ha az egyik fél katolikus csak, akkor megoldható az esküvő. Probléma akkor van, ha egyik se az :).
A polgári muszáj, igen.
Nem kell megkeresztelkednie (ha amúgy nem tervezte), a katolikus esküvőhöz elég, hogy az egyik fél legyen megkeresztelve.
A polgári azért kell, mert különben az állam szemében nem lesztek házasok, tehát nem fognak járni azok a jogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!