Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül egy esküvő 50 főre? Részletek lent.
Jövőre tervezzük, csak polgári lenne, amit szabadban szeretnénk tartani.
Egyszerű, semmi flanc, Pest megye vagy vidék jöhet szóba!
Köszönöm, ha mondtok pár jó tanácsot, tapasztalatot :)
Az a baj, hogy "semmi flanc" elképesztő relatív. Nálam a semmi flanc no profi fotós (hobbi fotós, jelképes összegért), no videós, no dekor (leszámítva a pár lufit és a partisátrat), no étterem (helyette bogrács), használt ruha, stb. Nekünk így lesz 60-70 főre kb. 700 ezer forint, aminek nagy része a kaja+pia.
De láttam már megnyilvánulni nem egy párt, hogy 2-3M volt a "visszafogott" és "semmi rongyrázás" 50-60 főre.
Ha béreled a ruhád az kb 160 ezer forint körül mozog. Polgári esküvők bizonyos napokon ingyenesek. Az, hogy szabadtéri.. ha találtok egy szép helyet amiért nem kell fizetni az jó. Szereztek pár padot vagy széket arra huzatot. Az kb székenként egy ezres ( legalàbbis ahol legutóbb voltunk esküvőn ott annyi volt). Pár virág díszítésként. Nagyon szépen meg lehet csinálni nem túl drágán. Fotós ugye plusz pénz ha igénylitek.
Egy része visszajöhet a vendégek által hozott ajándékból (ha pénzt adnak). Szabadtér nagyon jó ötlet. Főleg ha egy meleg nyári napon van.
Köszi a válaszokat!
A semmi pucc nálam azt jelenti, hogy: egyszerű kis hely legyen, saját sütit viszünk, nem kell túldekorálni, pár lampion a mennyezetre és egyszerű dísz az asztalra. Videós, zenekar, autóbérlés nem kell.
Amiből nem szeretnék enegdni az a szabadtéri ceremónia. (de itt sem kell feltétlen a boldogságkapu, meg halálra díszített székek, padok)
Kértem már árajánlatokat, csak az a baj, hogy fejenként a menü is 6-7-8 ezer, plusz pia 5-6 ezer. (olcsóbb helyeken is)
Köszöntő ital sem ártana, ruhát én még nem láttam pár tízezerért (de mondhattok jó helyeket, ahonnan olcsón lehet bérelni..)- ahol néztem, ott 160 kb a bérlés.
Ebben ugye még nincs benne:
fotós
valami zene (dj)
meghívók
aprósütik
anyakönyvvezető helyszíni díja
gyűrűk
Így alsó hangon sem jön ki 1M-ból...
szóval akinek van ötlete, alternatívája, ne tartsa magában. :) :)
Akkor az alapok.....
-anyakönyvvezető 10000-50000ft
-ruházat 100000-150000ft (ha bérelt akkor valamivel olcsóbb)
-fotós, videós 50000-100000ft (igényességtől függően)
-helyszín bérleti díj 50 főre 50000ft-"csillagos ég"
-személyzet bérleti díj - 1 személyre 15000ft számolnak
-kaja( 3 fogás +torta)50 főre 200000ft a minimum
-zene,hangosítás 50000ft-"csillagos ég"
-ceremóniamester 30000ft-"csillagos ég"
Ami a szabadtéri esküvőt illeti, az sem sokkal olcsóbb,mert ki kell települni, székek, asztalok, világosítás, hangosítás, majdnem ugyanannyiban lesz mint ha egy igényes kert helységet béreltek.
Boglárka szalonban ha jól tudom 30ezerért diákok tudnak bérelni ruhát szallagavatóra például. Amihez diákigazolvány szükséges. Menyasszonyoknak 160ezer körül láttam.
Keress egy diákot akivel egyezik a méreted ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!